Répás kutyakeksz recept

Február 24. a Nemzetközi kutyakeksz nap, így természetesen készültünk nektek egy recepttel!

Lukács Gabriella

Február 24. a Nemzetközi kutyakeksz nap

És mivel mi minden ünnepet komolyan veszünk, ami kedvenceinkkel kapcsolatos, legyen az bármilyen képtelenség ezért ideje ismét valami finomat sütni kedvencednek.

Íme egy tavaszi ízvilágú rágcsa, amit ugyanolyan könnyen elkészíthetsz kutyusodnak, mint a [a~290~karácsonyi receptünket].

Hozzávalók a tavaszi kutyakeksz recepthez

2 nagyobb darab répa

1 fél alma

1/3 csésze teljes kiőrlésű liszt

1/3 csésze zabliszt

1/3 csésze kókusz liszt

Nyilván, ha nincs otthon 3 féle liszt akkor a tetszőlegesen változtasd a lisztek arányát. Akár lehet csak zablisztből is. Ez a kombináció inkább csak ad egy kellemes textúrát a kutyakeksznek, de ugyanolyan finom lesz csak zablisztből is.

Elkészítés

A répákat főzd puhára, majd turmixold össze kevés vízzel. A vizet kis részletekben ad hozzá, mert tényleg kevés fog kelleni, a cél, hogy répapürét kapjunk. 

Az így kapott répapüréhez reszeld hozzá a megpucolt, fél almát.

Keverd össze a liszteket az almás-répa pürével. Ha túl száraz a tészta állaga adj hozzá egy nagyon kevés vizet, vagy akár a lereszelt alma levét. Ha túl folyós, akkor egy kis lisztet. Ha gyúrható állagúvá vált a tészta, akkor nyújtsd ki 1 cm-es vastagságúra és egy csont alakú sütivágóval vágj ki belőle csont alakú kekszeket.

A csontocskákat, helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kellő távolságra. Majd 200 fokra előmelegített sütőben süsd őket 10-15 percig. Sütő függő mennyi időre lesz szükségük a csontocskáknak, de ha már szépen megbarnultak és ropogósak akkor jók.

Figyelj rá, hogy kihűlve add csak kutyusodnak, nehogy gyomor- vagy [a~121~hasnyálmirigy gyulladást] kapjon a forró finomságtól.

Jó étvágyat kutyusodnak!

Sütiket használunk a felhasználói élmény érdekében