Törpilla gyógyulása második rész

Törpilla kalandjai folytatódnak, igen mozgalmas hét áll mögötte.

Lukács Gabriella

Törpilla HAZA megy

Munkatársunk hétvégén elment Törpilláért, hogy elvigye a Segítő kezek az Állatokért Alapítványhoz. Szerencsére a kolléganő régóta ismeri az alapítvány munkatársait Makrai Krisztiánt és Sándor Richárdot, így biztosak  vagyunk benne, hogy náluk jó kezekben lesz.

Törpilla kezelésének díja végül 376.635,- lett, de a Dunakeszi Állatkórház tulajdonosa megsajnálta Törpillát és kapott 15% kedvezményt (48.400,-Ft), ami óriási segítség! Köszönjük. 

Szombat délelőtt mikor a kolléganőnk megérkezett az állatkórházba, történetünk főszereplője még mindenkivel haragban állt. Ha csak hozzáértek pánik rohamot kapott, pörgött, morgott, harapott. És most nem egy sebkötözésről beszélünk, ami nyilván nagyon kellemetlen. Nem, ha csak a gallérjához hozzáért valaki, már elfogta a pánik és támadott. Nagyon sok minden történt vele az elmúlt héten, érthető, hogy lelkileg nagyon rossz állapotban volt. Arról pedig fogalmunk sincs a baleset előtt milyen volt a viszonya az emberekkel, volt e családja. 

Az állatkórház munkatársai nagyon türelmesek és kedvesek voltak a kiskutyával. Mikor útjára engedték akkor is a lehető legóvatosabban tették be a hordozóba, nehogy bármilyen fájdalma legyen, elvégre rengeteg kisebb nagyobb sérülése van. Simogatni egyáltalán nem lehetett, míg a kórházban volt.

Ameddig a kórházban volt nem volt hajlandó enni se kézből, se tálból, ha csak valaki közelített hozzá, akkor támadott. Ezért is döntöttek úgy a szakemberek, hogy ő nem gazdi kereső. Hosszas lelki rehabilitáció vár rá és, ha addigra megszereti az alapítványi gondozóit, akkor velük maradhat véglegesen. Ezt majd ő dönti el.

Miután betették a hordozóba és elmondták mikor milyen gyógyszert kell, bevegyen, Törpillát és a sofőrjét elengedték. A kiskutyának varratok vannak az első lábában a könyökműtétről és kötözve van a hátsó lába, ami sebes és zúzódott.

A Segítő kezek az Állatokért Alapítvány munkatársa Sándor Richárd már várta a kiskutyát. Az alapítvány Tereskén található és éppen költözik, jelenleg még kétlaki állapotban vannak. Az állatok fele az egyik telken a másik fele a másikon. Mire leért a kiskutya Tereskére Richárdnak át kellett menni az alapítvány nagy állatait megetetni, megitatni a másik telkükre így Törpilla először az új csacsi, kecske, láma, malac testvéreivel ismerkedett meg. És csak este ment haza az új csivi tesókhoz a másik házba. Mondhatni meglepődött, hogy hova keveredett. Még pánikolni is elfelejtett mikor az új tesói beköszöntek hozzá a hordozójába.

De meglepő módon az eddigi félelme azonnal csökkent. Lehet, az állatokban jobban bízik, mint az emberekben. Miután mindenki rácsodálkozott a legújabb minimanóra. Bevitték pihenni Törpillát.

Itt Ricsi mit sem törődve a figyelmeztetéssel, hogy a kiskutya harap és hajlamos a pánik rohamokra, azonnal szétszedte a hordozót, amiben a kicsi manó volt. És Törpilla először találkozott az új apukájával, aki első pillantásra beleszeretet. Nagyon úgy fest, hogy tényleg meg van a kisasszony új otthona. Ricsi gyengéden kivette a minimanót a dobozból, akin a pánik legcsekélyebb jele sem látszott (nem morgott, nem harapott), de még gyanakvóan méregette az új gazdit, hogy mire készül. Leültek együtt az ágyra és Ricsi rögtön levette a gallért a megszeppent kisasszonyról, akit erre mintha kicseréltek volna. Nem telt el 5 perc és Törpilla oda bújt apukájához és napok óta először nem félt.

Enni nem volt hajlandó, míg munkatársunk ott volt, többször is megkínálták, de az ételtől akár tálból kínálták akár kézből mindig nagyon megijedt így nem erőltették tovább. Viszont még első este egyedül ivott, ez is óriási lépés volt.

A kórházban nem állt fel, egész nap feküdt és halottnak tette magát. Nagyon igyekezett láthatatlan lenni. Ricsinél már első nap felállt és második nap elkezdett enni is Czeglédi Melinda kezéből. Azóta felváltva keresi Ricsit és Melindát, hogy valaki vegye már ölbe és simogassa!

Hamarosan jövünk Törpilla gyógyulásának következő epizódjával.

Ha szeretnéd támogatni Törpilla gyógyulását, ami még jó pár hétig eltart és addig is folyamatos állatorvosi kontrollra van, szüksége akkor azt megteheted az alapítvány bankszámla számán. Utaláskor a közlemény rovatba írd be, hogy Törpilla, hogy beszámolhassunk róla, hogy áll a gyűjtés a kismanónak.

Jelenleg 70.000,- gyűlt össze Törpilla számlájára.

Alapítvány bankszámlaszáma és adatai:

Adószám: 19253505-1-12

Számlaszám: 10103898-50915500-01005005

IBAN: HU14

SWIFT KÓD: BUDAHUHB

Számlatulajdonos:

Segítő Kezek az Állatokért Alapítvány

Sütiket használunk a felhasználói élmény érdekében