Macskabiztos karácsonyfa

Macskabiztos karácsonyfa

Macskabiztos karácsonyfa? Adunk néhány tippet, hogy kedvenced ne essen kísértésbe, de mégse kelljen lemondanod a karácsonyfáról.

A cica tartók tudják, hogy bizony kedvenceik kihívásnak tekintik a karácsonyfa megmászását, a díszek leszedését. Hogy ne kelljen lemondanunk a karácsonyfáról íme néhány ötlet a cica biztos karácsonyfákhoz.

Borítókép forrása: loveandkissespetsitting.net

macska_karacsonyidiszekbegabalyodva_modkat.com
Karácsonykor sok gazdit fogad ez a látvány _ forrás:madkat.com

Karácsonyfa a falon

Számos falra szerelhető alternatív fa létezik már, kezdve attól, hogy vékony fadeszkák vagy botok formáznak fát melyekre égősort, díszeket tehetünk, a zöld, fenyőt imitáló anyagúakig. De ha nem szeretnénk túl spilázni akkor égősorból is formázhatunk karácsonyfát a falon. Ezek nem utolsósorban baba és kölyökkutya biztos megoldások is és környezetbarátak.

Fali karácsonyfa alternatívák_forrás:en.blog.bnbstaging.com
Fali karácsonyfa alternatívák_forrás:en.blog.bnbstaging.com
Alternatív karácsonyfa_forrás:homestyleforyou.com
Alternatív karácsonyfa_forrás:homestyleforyou.com

Pici fa nagy mécses tartóban

Ez az egyszerű és dekoratív megoldás garantáltan kisállat biztos és jó eséllyel, ha kinyitjuk a mécses ajtaját akkor sem másznak bele kedvenceink és így még a fenyőillatról sem kell lemondanunk.

Macskabiztos karácsonyfa_forrás: boredpanda.com
Macskabiztos karácsonyfa_forrás: boredpanda.com

Asztali dísz

Kaphatóak asztali díszként funkcionáló 30-40 cm-es feldíszített kis karácsonyfák. Melyeken általában semmi törékeny nincs és méretéből adódóan nem jelent kihívást cicánknak. Persze ez kevésbé hasonlít az eredetire.

Bútorra tett fa

Kevésbé elszánt cicák megfékezésére elegendő szokott lenni, ha a fát mondjuk egy komódra rakjuk és a fa köré teszünk pár nem törékeny tárgyat, amik miatt nem tud a komódra felugrani.

Rögzítsük a fát

Tegyünk súlyokat a fatalpra és rögzítsük damillal a fát felülről. Így dőlés biztos lesz, ha a cica ráugrik. Érdemes nem törékeny díszeket feltenni és akkor attól sem kell félnünk, hogy a gyerekek és az állatok szilánkba lépnek véletlenül egy macska támadás miatt lepotyogó dísz miatt.

Távol tartó illatok

Egyes cicákat távol tart, ha a fa alján citrom és narancs szeletek lógnak és ezek finom illatot is árasztanak a fenyőillattal keveredve.

Fal matricák

Karácsony környékén kaphatóak karácsonyfa mintájú, formájú ízléses fal matricák, melyeket az ünnep után le lehet venni.

Falmatrica_forrás: stickythings.co.za
Falmatrica_forrás: stickythings.co.za

Ezen ötletek segítségével elkerülhetőek az ünnepi balesetek, kidőlő fák. Kellemes ünnepeket minden cicának, kutyának és gazdinak!

karácsoyfa díszek: britannica.com
Ajánlott nem törékeny díszeket venni, készíteni_forrás: britannica.com

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek