Extrém módon elhízott kutya

Miért kell oda figyelni kutyusod alakjára? Íme egy extrém módon elhízott kutya története elrettentésként.

Lukács Gabriella

Manapság már-már népbetegség az elhízás, de nem csupán nálunk embereknél.. Sajnos sokan „szeretettből” túl etetik kedvenceiket. Ez főleg a cicákra, [a~53~kutyákra] igaz. De nem csak hazánkban jelent ez egyre nagyobb problémát. Íme egy amerikai kiskutya története, akit morbid módon elhizlaltak… Szeretetből..

Butterball (Vajgombóc) egy közel 40kg-os! [v~60~beagle] volt. Butterballt szerető, idős gazdája hizlalta el morbid módon. Mikor gazdája elhunyt a One tail at a Time állatvédő szervezethez került. Rajtuk keresztül került akkor még ideiglenes befogadónak szánt új családjához, akik aztán annyira megszerették, hogy végül megtartották. A kutya annyira kövér volt, hogy kiskocsin húzták ki a házból ugyanis nagyon nehezen bírt csak járni.

Új családja aztán szigorú fogyókúrára fogta az akkoriban járni is alig tudó kutyát.

Új családjában új nevet is kapott Kale Chips azaz Kelkáposzta szirom. És mivel a név kötelez a valamikori Vajgombócról csak úgy olvadtak le a kilók, hogy megfeleljen új nevének.

Családja egészséges étrendre állította a beagle-t, nassolni csak [a~135~zöldséget, gyümölcsöt] kapott és rendszeresen elvitték úszni.

A One Tail at a Time Facebook oldalán nyomon követhető Kale Chips hihetetlen átalakulása.

2015. Januárjában került új otthonába és Májusra 9kg-val volt könnyebb. De ez csak a kezdett volt kb egy év alatt 20kg-t adott le a kutyus. Szó szerint felére csökkent a testsúlya. Így már boldogan tudja kergetni a mókusokat és nagyokat játszik kutya tesóival.

Forrás:https://www.rover.com/blog/amazing-dog-weight-loss-stories-hw/

Képek forrás: One Tail at a time Facebook oldala

Sütiket használunk a felhasználói élmény érdekében