Extrém módon elhízott kutya

Extrém módon elhízott kutya

Miért kell oda figyelni kutyusod alakjára? Íme egy extrém módon elhízott kutya története elrettentésként.

Manapság már-már népbetegség az elhízás, de nem csupán nálunk embereknél.. Sajnos sokan „szeretettből” túl etetik kedvenceiket. Ez főleg a cicákra, kutyákra igaz. De nem csak hazánkban jelent ez egyre nagyobb problémát. Íme egy amerikai kiskutya története, akit morbid módon elhizlaltak… Szeretetből..

elhízott beagle
Forrás: Facebook

Butterball (Vajgombóc) egy közel 40kg-os! beagle beagle volt. Butterballt szerető, idős gazdája hizlalta el morbid módon. Mikor gazdája elhunyt a One tail at a Time állatvédő szervezethez került. Rajtuk keresztül került akkor még ideiglenes befogadónak szánt új családjához, akik aztán annyira megszerették, hogy végül megtartották. A kutya annyira kövér volt, hogy kiskocsin húzták ki a házból ugyanis nagyon nehezen bírt csak járni.

kiskocsin húzott kutya
Forrás: Facebook

Új családja aztán szigorú fogyókúrára fogta az akkoriban járni is alig tudó kutyát.

Új családjában új nevet is kapott Kale Chips azaz Kelkáposzta szirom. És mivel a név kötelez a valamikori Vajgombócról csak úgy olvadtak le a kilók, hogy megfeleljen új nevének.

mérleg és kutya
Forrás: Facebook

Családja egészséges étrendre állította a beagle-t, nassolni csak zöldséget, gyümölcsöt kapott és rendszeresen elvitték úszni.

A One Tail at a Time Facebook oldalán nyomon követhető Kale Chips hihetetlen átalakulása.

úszókutya
Forrás: Facebook

2015. Januárjában került új otthonába és Májusra 9kg-val volt könnyebb. De ez csak a kezdett volt kb egy év alatt 20kg-t adott le a kutyus. Szó szerint felére csökkent a testsúlya. Így már boldogan tudja kergetni a mókusokat és nagyokat játszik kutya tesóival.

Forrás:https://www.rover.com/blog/amazing-dog-weight-loss-stories-hw/

Képek forrás: One Tail at a time Facebook oldala

boldog beagle
Forrás: Facebook

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek