Játék a macskával

A játék a macskával a gazdinak is jó móka és a cicának!

Lukács Gabriella

Nemcsak a kutyák számára fontos a gazdival töltött minőségi idő. Cicánknak is szüksége van a simogatáson, összebújáson kívül a közös játékra is. Arról nem is beszélve, hogy a játék a macskával a gazdinak is jó móka.

De miért is fontos játszani cicánkkal?

Manapság rengeteg féle játékot, macskavárat, kaparófát lehet venni, amik úgy vannak kialakítva, hogy kedvencünk minden igényét kielégíthessék. Vannak a klasszikus tollas pálcák, a gumikötéllel megtoldott tollas pálcák. Ezekkel biztos nem lövünk mellé, ha megakarjuk lepni kis tigrisünket. Csörgő, zörgő vagy épp karom élesítő labdák. Tollas,szőrös műegerek,felhúzható műegerek. Egér a labdában és még sorolhatnánk. A választék óriási, biztos, hogy hamar megtaláljuk azt a típust, ami a mi cicánkat leköti. És ezek még csak az alap játékok. De emellett ahogy a kutyáknak, már a macskáknak is vannak logikai játékok is.

Cica barát lakás

Sok viselkedési problémát elkerülhetünk, ha cica baráttá alakítjuk lakásunkat. Legyenek polcok, szekrények, ahova felmászhat, bebújhat. Vegyünk emeletes macska várat, amin van odú és kaparófa rész. Több helyre tegyünk kaparófát vagy falra szerelhető kaparót, hogy legyen hol élesítse a karmait így könnyen megtaníthatjuk, hogy a kanapé nem arra van. Játék közben is igyekezzünk izgalmas, változatos terepeket alkalmazni. A macska vár odúit, egy-egy üres polcot is bevonhatunk így cicánk nem unja el magát olyan hamar. És az ügyessége is fejlődik, ha fel-le kell ugráljon, ki-be kell bújjon az odúból „vadászat” közben.

A minden napos játék kedvencünkkel nem csak neki jelent élményt, hanem nekünk is. És egész biztos, hogy a játékhoz szokott cica ki is fogja követelni magának a napi mókát.

Sütiket használunk a felhasználói élmény érdekében