Játék a macskával

Játék a macskával

Nemcsak a kutyák számára fontos a gazdival töltött minőségi idő. Cicánknak is szüksége van a simogatáson, összebújáson kívül a közös játékra is. Arról nem is beszélve, hogy a játék a macskával a gazdinak is jó móka.

Nemcsak a kutyák számára fontos a gazdival töltött minőségi idő. Cicánknak is szüksége van a simogatáson, összebújáson kívül a közös játékra is. Arról nem is beszélve, hogy a játék a macskával a gazdinak is jó móka.

fekete macska játszik gazdájával
A cicáknak nagyon fontos a gazdival való játék
De miért is fontos játszani cicánkkal?
  • Először is, mert fejleszti az ügyességét és intelligenciáját.
  • Tovább játékos marad. Azok a cicák, akikkel nem hagyják abba a játékot kölyökkoruk után, felnőtt korukra is vidámabbak, játékosabbak, boldogabbak maradnak, mint az ilyen szempontból elhanyagolt társaik.
  • Nem lustul el és jó eséllyel nem hízik meg.
  • Kevésbé lesz hajlamos a stresszre.
  • Erősíti a cica és a gazdi kapcsolatát.
  • Szórakoztató! Aki szokott cicával játszani tudja mennyire szórakoztató is az mikor előbújik belőlük a vadállat és ugranak, esnek, kelnek, bukfenceznek.
  • Kevésbé lesz kedve rongálni, rosszalkodni, a többi házi állatot vagy a vendégeket „megtámadni”. Fontos, hogy teret adjunk vadászösztönüknek és amennyiben nem kijárós cicáról van szó úgy a napi játék idő nélkül bizony a családtagok lába lehet veszélyben. És egy ilyen macska támadás bizony dühítő és fájdalmas lehet. Ahogy a kutyáknál úgy náluk is biztosítanunk kell igényeik, ösztöneik kielégítését máskülönben, hogy várhatnánk el, hogy a mi szabályaink szerint éljenek.
cica játékkal
Boldog cica, boldog gazdi, épp bútorok

Manapság rengeteg féle játékot, macskavárat, kaparófát lehet venni, amik úgy vannak kialakítva, hogy kedvencünk minden igényét kielégíthessék. Vannak a klasszikus tollas pálcák, a gumikötéllel megtoldott tollas pálcák. Ezekkel biztos nem lövünk mellé, ha megakarjuk lepni kis tigrisünket. Csörgő, zörgő vagy épp karom élesítő labdák. Tollas,szőrös műegerek,felhúzható műegerek. Egér a labdában és még sorolhatnánk. A választék óriási, biztos, hogy hamar megtaláljuk azt a típust, ami a mi cicánkat leköti. És ezek még csak az alap játékok. De emellett ahogy a kutyáknak, már a macskáknak is vannak logikai játékok is.

Cica barát lakás

Sok viselkedési problémát elkerülhetünk, ha cica baráttá alakítjuk lakásunkat. Legyenek polcok, szekrények, ahova felmászhat, bebújhat. Vegyünk emeletes macska várat, amin van odú és kaparófa rész. Több helyre tegyünk kaparófát vagy falra szerelhető kaparót, hogy legyen hol élesítse a karmait így könnyen megtaníthatjuk, hogy a kanapé nem arra van. Játék közben is igyekezzünk izgalmas, változatos terepeket alkalmazni. A macska vár odúit, egy-egy üres polcot is bevonhatunk így cicánk nem unja el magát olyan hamar. És az ügyessége is fejlődik, ha fel-le kell ugráljon, ki-be kell bújjon az odúból „vadászat” közben.

cica a fali cica váron
A cicák szeretik, ha izgalmassá tesszük a lakást és van ahol játszhatnak

A minden napos játék kedvencünkkel nem csak neki jelent élményt, hanem nekünk is. És egész biztos, hogy a játékhoz szokott cica ki is fogja követelni magának a napi mókát.

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek