Kövessétek nyomon Törpilla gyógyulását a Petissimoval

Kövessétek nyomon Törpilla a csivava keverék gyógyulását a Petissimoval!

Lukács Gabriella

Történt egy nap, hogy a Petissimo egyik dolgozójának nagyon felborult a napja és ott volt, ahol nem is kellett volna lennie. Hétköznap reggel 10-kor az autópályán. Nagyon sok mindennek kellett úgy alakulnia, ahogy, ahhoz, hogy pont ott legyen. És ott volt Törpilla is, az autópályán. Ahol neki sem kellett volna ott lennie. Törpilla egy 7 kg-os kis csivava keverék, aki teljes pánikban futott az M3-ason a külsősáv szélén. Munkatársunk ezt meglátva lehúzódott a fűbe, de a többi autó sajnos nem lassított így Törpillának nem csökkent a rémülete és futott tovább, észre sem véve a félre állt autót. Mire kolléganőnk elindult az autójával addigra 2 autóval előtte egy fiatal pár szintén meg akarta menteni Törpillát, ők keresztbe álltak az autójukkal, ami tényleg megállította a két sávot. Kiszállt a hölgy, de Törpilla, aki eddigre azt se tudta hol van és teljes pánik üzemmódban volt megijedt tőle és átfutott a szembe sávba. Ami viszont nem állt meg. Törpillát elütötték. A hölgy, aki lestoppolta a forgalmat felkapta, a síró, csurom véres kiskutyát. Kolléganőnk, aki amúgy is éppen volt munkahelyére tartott a Dunakeszi Állatkórházba, megkérdezte, hogy  bevigye-e ő? Így került Törpilla kórházba.

Törpillának több igen fájdalmas sérülése lett, de igazi kis túlélő. Az orvosai szerint fel fog épülni.

Eltört a könyöke, elharapta a nyelvét, ami szörnyen vérzett, mikor a kolléganőnk összeszedte őt, nagyon sok vér volt. Az egyik hátsó lába is nagyon megzúzódott, feldagadt, csoda, hogy nem tört el. Ahogy az autó átment rajta súlyos horzsolásokat is szerzett és persze test szerte kisebb, nagyobb zúzódásai lettek. A tüdeje zúzódott, ugyanis elég nagy sebességgel gázolták el szegényt, de az már sokkal jobban van, ahogyan a feldagadt hátsólába is. Az elharapott nyelve viszont egy óriási hematóma, ami fáj és nehezíti az evést.

A héten meg is műtötték a könyökét, így kezdődhet a lábadozás.

A Dunakeszi Állatkórház csapata a leggondosabb ellátást nyújtja Törpillának, aki hétvégén már a befogadó szervezeténél fog lábadozni, ugyanis a kórházban annyira fél, hogy, nem akar se enni, se semmiféle kontaktot az ápolóival. Kolléganőnk ezért szombat reggel elviszi újdonsült nevelő szüleihez a Segítő Kezek az Állatokért Alapítványhoz, ahol már elő is készítették a helyecskéjét. Ameddig szigorú „ágynyugalomra lesz ítélve Törpilla addig egy kényelmes szobakennelt kap”, de ha meggyógyult onnantól ő is ágyban aludhat a Ricsivel és a többi csivavával.

Egyelőre nem biztos, hogy Törpilla gazdit keress, ugyanis a viselkedése alapján úgy tűnik, hogy nem a szerdai baleset az egyetlen trauma, amit át kellett éljen. Nem tudjuk honnan jött (chip persze nem volt benne) és, ott hogy bántak vele, de rettentően fél az emberektől így a gyógyulása után még hosszas lelki rehabilitációra lesz szüksége. Sándor Richárd az alapítvány munkatársa előre bocsátotta, hogy idézem: 

„Ajaj, akkor addigra annyira meg fogom szeretni, hogy ő is marad velünk”. 

A Segítő Kezek az Állatokért Alapítványnál jobb helyre nem is kerülhetne Törpilla, köszönjük, hogy befogadták!

Mi minden héten be fogunk számolni Törpilla gyógyulásáról itt a Petissimo Magazinon és igyekszünk mi is segíteni!

Ha te is szeretnéd támogatni Törpilla gyógyulását, akkor azt megteheted az alapítvány számlaszámán, utaláskor a megjegyzésbe írd be, hogy Törpilla ;)

Alapítvány bankszámlaszáma és adatai:

Adószám: 19253505-1-12

Számlaszám: 10103898-50915500-01005005

IBAN: HU14

SWIFT KÓD: BUDAHUHB

Számlatulajdonos:

Segítő Kezek az Állatokért Alapítvány

Sütiket használunk a felhasználói élmény érdekében