Kutyás strand

Ma már szerencsére nagyszámú kutyás strand van hazánkban is. Összegyűjtöttük a legnépszerűbbeket.

Lukács Gabriella

Hol tudok strandolni kutyámmal?

Összegyűjtöttük neked hazánk legnépszerűbb kutyabarát partjait.

Fonyód

Balaton

Immár 5 éve, hogy megnyitotta kapuit a Fonyódi kutyás strand. Jellemzői, hogy sekély és mély vízben is tudnak úszni a kutyusok. Ellentétben sok kutyák számára kijelölt partszakasszal nagyon tiszta és kulturált. Van büfé, elégséges számú szemetes és rengeteg hely. Kis és nagytestű kutyusok számára is ideális a part. A vízbe bejutást rámpa segíti. A parkolás a bejárat mellett. A belépő ötszáz forint körül van mind a kutyának, mind a gazdinak.

Balatonföldvár

A Balatonföldvári kutya part mintegy 2500 nm. 2016-ban nyitotta meg kapuit. Van hely labdázni, napozni, játszani. A kutyusok rámpán is be tudnak jutni a vízbe. De a nagyobb kutyusok a partfalon is. A víz gyorsan mélyül, de a nádas közelében elég sekély, úgyhogy úszni tanuló, illetve kis testű kutyusoknak is megfelel. A belépő körülbelül ötszáz forint mind a kutyának, mind a gazdinak.

Keszthely

2020-ban jött létre Keszthelyen a régi déli szabadstrand helyén a Keszthelyi kutyastrand és piknikkert. Füves, gondozott, elkerített terület. Kutyabarátoknak kutya nélkül is élmény. A víz lassan mélyül, de kavicsos a talaj. Mind autóval mind kerékpárral könnyen megközelíthető. A belépés néhány száz forint, mind a kutyának, mind a gazdiknak.

Kőszeg

A kőszegi kutya part kifejezetten kutyabarátra sikerült. A parton kerítés, a vízben bójasor határolja. Maga az úszó tér is ketté van osztva, egy bójasorral, hogy a félénkebb ebeknek adjon némi privát teret. Emellett a parton agility pálya és padok szolgálják a kutyusok és gazdik számára a tökéletes kikapcsolódást. A belépés ingyenes.

Dunakeszi

A Dunakeszin található kutya part nem messze van a Révtől. A víz hol gyorsan mélyül, hol fokozatosan. Se illemhely, se padok nincsenek. De nagyon romantikus hely. 100 méterre található a szabadstrandtól, ahol van egy hamburgerező, kis terasszal és egy fagyizó. És az igazsághoz tartozik, hogy többségében nem szólnak rá az emberre, ha a Rév felőli oldalon üti fel a táborhelyét a kutyával. A partnak ezen a végén elméletig nem lenne szabad kutyával fürdeni viszont, ha a kutya jól nevelt és a gazdi összeszedi a kutyapiszkot akkor nem szokott gond lenni és itt már szép tiszta homokos, fokozatosan mélyülő partot találunk. Belépő nincs és a parkolás is ingyenes, viszont sok helyen büntetnek, úgyhogy csakis a kijelölt parkolóhelyen álljunk meg.

Délegyháza

A Tavirózsa kemping kutyastrandja nagy és árnyékos, a víz fokozatosan mélyül, de kavicsos. Vannak büfék, éttermek és nyilván maga a kemping is kutyabarát. A felnőtt belépő 1000,-, a kutya 500,-. A terület elég nagy ahhoz, hogy egy zsúfolt júliusi szombaton se kelljen túl közel ülni a másik kutyás családhoz, ami nyilván nem egy hátrány. De az igazsághoz tartozik, hogy a kemping nagyon retro, mosdó a bejáratnál van ami a kemping másik végén van és nem mindig tiszta, ezenkívül 2 megszokott higiéniai állapotoknak örvendő Toi-Toi áll a strandolok rendelkezésére ez viszont a kutyás részen van legalább.

Velence

Drót szamár kemping velencei tó. A Drót szamár egy kerékpáros kemping. Maga a kemping nagyon aranyos, retro hangulatú. A kutyák számára kialakított part rész a bejárattól balra egy elkerített részen van, a kapuban kedvesen útba igazítanak. Nagy előnye, hogy a büfé pont a kutyastrand bejáratánál van és minden nagyon finom. Hátránya, hogy a mosdó kicsit messzebb van a kemping másik végén. Van rámpa a kutyusoknak. De árnyék nem sok. A víz fokozatosan mélyül és nincs sok nád ami elvenné a területet, igaz azonban, hogy nem is egy túl nagy terület jut a négylábúaknak. A belépő gazdiknak ~1000,-, kutyáknak ~700,- és parkolóhely akad bőven a kemping területén belül.

Tisza

A Mancsos pancsoló egy sekély partszakasz a szabad strand közvetlen szomszédságában. A büfék és a mosdók pár percnyire vannak a kutyás résztől. Árnyék is van elég, ami nem mondható el minden kutyás partról. A belépő nincs.

Pécs

Pécs mellett Hirden található a Hirdi strand négylábúaknak és gazdáiknak. A terület itt is körbe van kerítve, illemhelyül mobil WC szolgál és van egy kisebb büfé. Van sekélyebb partszakasz is ahol a rövidebb lábú ebek is biztonsággal játszhatnak, úszhatnak. Belépő 1000,- körül van.

Nincs is jobb, mint egy nyári nap kedvencünkkel a vízparton.

Sütiket használunk a felhasználói élmény érdekében