Kutyás strand

Kutyás strand

Ma már rengeteg gazdi szereti, ha kutyusa részt vehet a családi programokban. Ez alól a strandolás sem kivétel. Erre reagálva ma már viszonylag nagyszámú kutyás strand van hazánkban és egyre több kutyabarát partszakaszt jelölnek ki.

Hol tudok strandolni kutyámmal?

Összegyűjtöttük neked hazánk legnépszerűbb kutyabarát partjait.

Balaton

Fonyód

Immár 5 éve, hogy megnyitotta kapuit a Fonyódi kutyás strand. Jellemzői, hogy sekély és mély vízben is tudnak úszni a kutyusok. Ellentétben sok kutyák számára kijelölt partszakasszal nagyon tiszta és kulturált. Van büfé, elégséges számú szemetes és rengeteg hely. Kis és nagytestű kutyusok számára is ideális a part. A vízbe bejutást rámpa segíti. A parkolás a bejárat mellett. A belépő ötszáz forint körül van mind a kutyának, mind a gazdinak.

Fonyódi kutyastrand_forras:welovebalaton.hu
Fonyód_forras:welovebalaton.hu

Balatonföldvár

A Balatonföldvári kutya part mintegy 2500 nm. 2016-ban nyitotta meg kapuit. Van hely labdázni, napozni, játszani. A kutyusok rámpán is be tudnak jutni a vízbe. De a nagyobb kutyusok a partfalon is. A víz gyorsan mélyül, de a nádas közelében elég sekély, úgyhogy úszni tanuló, illetve kis testű kutyusoknak is megfelel. A belépő körülbelül ötszáz forint mind a kutyának, mind a gazdinak.

Balatonföldvári kutyastrand, Fotó:likebalaton.hu

Keszthely

2020-ban jött létre Keszthelyen a régi déli szabadstrand helyén a Keszthelyi kutyastrand és piknikkert. Füves, gondozott, elkerített terület. Kutyabarátoknak kutya nélkül is élmény. A víz lassan mélyül, de kavicsos a talaj. Mind autóval mind kerékpárral könnyen megközelíthető. A belépés néhány száz forint, mind a kutyának, mind a gazdiknak.

Keszthelyi kutyastrand, Fotó: blikk.hu
Keszthelyi kutyastrand, Fotó: blikk.hu

Kőszeg

A kőszegi kutya part kifejezetten kutyabarátra sikerült. A parton kerítés, a vízben bójasor határolja. Maga az úszó tér is ketté van osztva, egy bójasorral, hogy a félénkebb ebeknek adjon némi privát teret. Emellett a parton agility pálya és padok szolgálják a kutyusok és gazdik számára a tökéletes kikapcsolódást. A belépés ingyenes.

Kőszegi strand, Fotó: kutyabarathelyek.hu
Kőszegi strand, Fotó: kutyabarathelyek.hu

Dunakeszi

A Dunakeszin található kutya part nem messze van a Révtől. A víz hol gyorsan mélyül, hol fokozatosan. Se illemhely, se padok nincsenek. De nagyon romantikus hely. 100 méterre található a szabadstrandtól, ahol van egy hamburgerező, kis terasszal és egy fagyizó. És az igazsághoz tartozik, hogy többségében nem szólnak rá az emberre, ha a Rév felőli oldalon üti fel a táborhelyét a kutyával. A partnak ezen a végén elméletig nem lenne szabad kutyával fürdeni viszont, ha a kutya jól nevelt és a gazdi összeszedi a kutyapiszkot akkor nem szokott gond lenni és itt már szép tiszta homokos, fokozatosan mélyülő partot találunk. Belépő nincs és a parkolás is ingyenes, viszont sok helyen büntetnek, úgyhogy csakis a kijelölt parkolóhelyen álljunk meg.

Dunakeszi part
Dunakeszin a part kutyás végén nagyon romantikus helyekre akadhatunk

Délegyháza

A Tavirózsa kemping kutyastrandja nagy és árnyékos, a víz fokozatosan mélyül, de kavicsos. Vannak büfék, éttermek és nyilván maga a kemping is kutyabarát. A felnőtt belépő 1000,-, a kutya 500,-. A terület elég nagy ahhoz, hogy egy zsúfolt júliusi szombaton se kelljen túl közel ülni a másik kutyás családhoz, ami nyilván nem egy hátrány. De az igazsághoz tartozik, hogy a kemping nagyon retro, mosdó a bejáratnál van ami a kemping másik végén van és nem mindig tiszta, ezenkívül 2 megszokott higiéniai állapotoknak örvendő Toi-Toi áll a strandolok rendelkezésére ez viszont a kutyás részen van legalább.

Délegyházi kutyastrand, Fotó: kutyabarathelyek.hu
Délegyházi kutyastrand, Fotó: kutyabarathelyek.hu

Velence

Drót szamár kemping velencei tó. A Drót szamár egy kerékpáros kemping. Maga a kemping nagyon aranyos, retro hangulatú. A kutyák számára kialakított part rész a bejárattól balra egy elkerített részen van, a kapuban kedvesen útba igazítanak. Nagy előnye, hogy a büfé pont a kutyastrand bejáratánál van és minden nagyon finom. Hátránya, hogy a mosdó kicsit messzebb van a kemping másik végén. Van rámpa a kutyusoknak. De árnyék nem sok. A víz fokozatosan mélyül és nincs sok nád ami elvenné a területet, igaz azonban, hogy nem is egy túl nagy terület jut a négylábúaknak. A belépő gazdiknak ~1000,-, kutyáknak ~700,- és parkolóhely akad bőven a kemping területén belül.

Drót szamár kemping, kutyastrandja_Fotó:strand.hu
Drót szamár kemping, kutyastrandja_Fotó:strand.hu

Tisza

A Mancsos pancsoló egy sekély partszakasz a szabad strand közvetlen szomszédságában. A büfék és a mosdók pár percnyire vannak a kutyás résztől. Árnyék is van elég, ami nem mondható el minden kutyás partról. A belépő nincs.

Mancsos pancsoló Tisza tó, Fotó:welovetiszato.hu
Mancsos pancsoló Tisza tó, Fotó:welovetiszato.hu

Pécs

Pécs mellett Hirden található a Hirdi strand négylábúaknak és gazdáiknak. A terület itt is körbe van kerítve, illemhelyül mobil WC szolgál és van egy kisebb büfé. Van sekélyebb partszakasz is ahol a rövidebb lábú ebek is biztonsággal játszhatnak, úszhatnak. Belépő 1000,- körül van.

Hirdi kutyastrand, Fotó: magyarnarancs.hu
Hirdi strand, Fotó: magyarnarancs.hu
Fekete kutya a strandon
Dunakeszi szabad strandon strandoló ebek

Nincs is jobb, mint egy nyári nap kedvencünkkel a vízparton.

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek