Milyen a jó kutyajáték?

Manapság a gyártók rengeteg féle játékot kínálnak a kutyák számára, de melyik kutyajáték lesz kutyusunk kedvence.

Lukács Gabriella

Kutya jó kutyajáték

Hogy kedvencünk milyen játékot fog szeretni az nagyon egyedi. Ezért is készülnek a kutyajátékok ilyen sok féle anyagból, méretben és fazonban, mert egyes kutyusok például a puha anyagú tárgyakat szeretik fogni, rágni, más kutyusok a köteleket, vannak labda bolondok és így tovább. Akárcsak a gyerekeknél majd kiderül, hogy a kutyánk mit szeret.

Biztonságos kutyajáték

Figyeljünk rá, hogy a kutyajáték ne legyen elég kicsi ahhoz, hogy kutyánk egyben lenyelhesse. Lehetőleg ne tudja könnyen apró darabokra tépni vagy, ha igen akkor legyen emészthető anyagból ( már ebből is széles választék áll a gazdik rendelkezésére) vagy ügyeljünk rá, hogy nem nyeli le a darabokat. Nyilván vannak kutyák és macskák akik sportot űznek nem ehető dolgok megevéséből, de legalább ne könnyítsük meg a dolgukat. Amennyiben felmerül a gyanú, hogy kedvencünk megette a játékát, annak egy darabját vagy egyéb nem ehető tárgyat úgy azonnal hívjuk fel az orvost. A könnyen lenyelhető méretű tárgyakat a kutyák könnyen ki is tudják hányni így, ha éppen láttuk, hogy megevett valamit akkor az orvos még meg tudja hánytatni. Kap egy injekciót, amitől azonnal hányni kezd, visszajön a megevett tárgy és nincs gond. Amennyiben utólag derül ki, hogy kedvencünk eltüntetett valamit úgy meg kell ultrahangozni, röntgenezni ( lehet többször is vissza kell menni az orvoshoz ezen képalkotó vizsgálatokra, hogy nyomon tudja követni az orvos merre jár a játék a gyomorban, bélben). Szerencsés esetben a nem túl nagy tárgyak átmehetnek a kutyán, de ez sajnos nincs borítékolva. A legrosszabb a lineáris idegentest ami hosszan elnyúlik a gyomorban, bélben (például egy rongy) ugyanis erre fel tudnak fűződni a belek ami bél elhaláshoz vezethet. Ilyen esetben bélszakaszt is el kell távolítani és megnő az esélye a fertőzésnek. Jobb esetben tényleg csak nem tud tovább haladni a az idegentest és egy gyomor vagy bélmetszés elég annak eltávolításához. Ha az orvos úgy ítéli, hogy bizony elakadt az idegentest úgy ilyen vagy olyan módon, de műtétre lesz szükség.

Játék tipusok

Időnként vegyünk új típusú játékot kedvencünknek, variáljuk az anyagot, a formát, a funkciót így biztosan kiderül mivel játszik szívesen kutyánk.

Sütiket használunk a felhasználói élmény érdekében