Olvasói történet - Cékla

Fogadjátok szeretettel olvasói történet rovatunk legújabb részét.

Regina Szabó

A mi történetünk Céklával a covid járvány alatt kezdődött el. Édesapám aktívan szeret mozogni, ennek a tulajdonságának köszönhető , hogy Cékla hozzánk kerülhetett. A járvány ideje alatt nem sok lehetősége maradt a sportolásra. Így elhatározta, hogy elmegy biciklizni, biciklizés közben észrevett az út menti árokban egy fekete kis szőrgombócot, nagy állatbarát révén egyből a segítségére akart sietni az árokban heverő kutyának, akit nagy valószínűséggel elütöttek. Hatalmas fájdalmai lehettek a sérült kutyusnak édesapám viszont mindenképpen segíteni szeretett volna rajta.

Így megpróbálta megetetni illetve magához csalogatni a rémült hangosan morgó állatot. Ezt a közeledést az állat nehezen akarta elfogadni, hiszen eddig sajnos csalódnia kellett az emberekben. Viszont édesapám úgy döntött, hogy bármi is legyen segít rajta. Tudni kell a családomról, hogy nagyon szeretjük az állatokat, így a nővérem is segített apának megmenteni a kutyát. Viszont nekik sem sikerült elnyerni teljesen az állat bizalmát, így segítséget kértek állatbarátoktól, akikkel együtt sikeresen megmentették Céklát akiről kiderült, hogy az ütközést követően eltörött a medencecsontja.

Sikeresen felvették a kapcsolatot a Schnauzer fajtamentőkkel, akik készségesen álltak a segítségünkre, így elszállították a Pesti menhelyre, ahol elvégeztek rajta egy sikeres műtétet. Rengeteg csalódás és fájdalom után Cékla belekostólhatott egy kicsit abba ,hogy milyen is a közös játék más kutyusokkal, nagyon szerették a fajtársai. Figyelemmel követtük a gyógyulásának a folyamatát, viszont akkoriban még velünk élt Héra a Golden retriver. Miután nővéremmel elköltözött Héra a családunk akkori kutyája, így nem sok idő eltetével úgy döntöttünk, hogy nem szeretnénk kutya nélkül élni hiszen mindig is volt kutya a háznál. Végül úgy döntöttünk, hogy kitöltjük az örökbefogadási jelentkezési lapot. Kocsiba ültünk és elindultunk Pilisvörösvárra az ideglenes menhelyi befogadóhoz.

Tudni kell, hogy elég hatalmas utat tettünk meg azért, hogy a mi családunk tagját erősítse a fekete kis szőrgombóc. Miután oda értünk egyből beleszerettünk a kis gubancos szőrű kutyába.

Sütiket használunk a felhasználói élmény érdekében