Olvasói történet - Cékla

Olvasói történet - Cékla

Fogadjátok szeretettel olvasói történet rovatunk legújabb részét.

Ez Cékla története.

RS
Regina Szabó 2023 Sep, 19

A mi történetünk Céklával a covid járvány alatt kezdődött el. Édesapám aktívan szeret mozogni, ennek a tulajdonságának köszönhető , hogy Cékla hozzánk kerülhetett. A járvány ideje alatt nem sok lehetősége maradt a sportolásra. Így elhatározta, hogy elmegy biciklizni, biciklizés közben észrevett az út menti árokban egy fekete kis szőrgombócot, nagy állatbarát révén egyből a segítségére akart sietni az árokban heverő kutyának, akit nagy valószínűséggel elütöttek. Hatalmas fájdalmai lehettek a sérült kutyusnak édesapám viszont mindenképpen segíteni szeretett volna rajta.

fekete kutya nagy fűben
Cékla mikor rátaláltak
aranyos fekete kutya
Cékla már gyógyultan

Így megpróbálta megetetni illetve magához csalogatni a rémült hangosan morgó állatot. Ezt a közeledést az állat nehezen akarta elfogadni, hiszen eddig sajnos csalódnia kellett az emberekben. Viszont édesapám úgy döntött, hogy bármi is legyen segít rajta. Tudni kell a családomról, hogy nagyon szeretjük az állatokat, így a nővérem is segített apának megmenteni a kutyát. Viszont nekik sem sikerült elnyerni teljesen az állat bizalmát, így segítséget kértek állatbarátoktól, akikkel együtt sikeresen megmentették Céklát akiről kiderült, hogy az ütközést követően eltörött a medencecsontja.

Sikeresen felvették a kapcsolatot a Schnauzer fajtamentőkkel, akik készségesen álltak a segítségünkre, így elszállították a Pesti menhelyre, ahol elvégeztek rajta egy sikeres műtétet. Rengeteg csalódás és fájdalom után Cékla belekostólhatott egy kicsit abba ,hogy milyen is a közös játék más kutyusokkal, nagyon szerették a fajtársai. Figyelemmel követtük a gyógyulásának a folyamatát, viszont akkoriban még velünk élt Héra a Golden retriver. Miután nővéremmel elköltözött Héra a családunk akkori kutyája, így nem sok idő eltetével úgy döntöttünk, hogy nem szeretnénk kutya nélkül élni hiszen mindig is volt kutya a háznál. Végül úgy döntöttünk, hogy kitöltjük az örökbefogadási jelentkezési lapot. Kocsiba ültünk és elindultunk Pilisvörösvárra az ideglenes menhelyi befogadóhoz.

aranyos kutya
Boldogan, gyógyultan, családban

Tudni kell, hogy elég hatalmas utat tettünk meg azért, hogy a mi családunk tagját erősítse a fekete kis szőrgombóc. Miután oda értünk egyből beleszerettünk a kis gubancos szőrű kutyába.

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek