Befogad-LAK Állatmentő Alapítvány

"Második esély az árva idős és esélytelen kutyáknak

Elsősorban idős és bull típusú kutyák mentésére szakosodtunk. Rossz körülmények között tartott állatokat fogadunk, nálunk a szükséges orvosi ellátást megkapják,oltásokat azonosító mikrochipet.

Elsősorban idős és bull típusú kutyák mentésére szakosodtunk. Rossz körülmények között tartott állatokat  fogadunk, nálunk a szükséges orvosi ellátást megkapják,oltásokat azonosító mikrochipet.

Nyitvatartás

egyeztetett időpontban

Számlaszám

11742568-20003775-000000000

Adószám

18746594-1-13

Közhasznú besorolás

folyamatban

Tárgyi szükségletek
kutya felszerelések, vitaminok, immunerősítők, gyógyszerek, törölközők, fertőtlenítő szerek, plédek, kutyapelenka
Jelentkezés önkéntesnek

Jelenleg csak ideiglenes befogadónak lehetjelentkezni!

Rövid bemutatkozás

Az alapítvány egy magán otthonban működik, telephelyünk még nincsen ezért a befogadható állatok száma erősen korlátozott. Elsősorban idős és bull típusú kutyák mentésére szakosodtunk. Rossz körülmények között tartott állatokat  fogadunk, nálunk a szükséges orvosi ellátást megkapják,oltásokat azonosító mikrochipet. A karantén idő lejáratát követően minden kutyánk ivartalanításra kerül, majd aki alkalmas, megpróbálunk otthont keresni számukra.

Havi költségeink a gondozásban lévő - általában 30-40 kutya - függvénye, ami 300-400.000 ft havi szinten.Ezeknek a költségeknek a kifizetésére minden hónapban gyűjtést kell szerveznünk, mert sajnos állandó támogatóink adományai nem fedezik a működés költségét.

Szinte minden mentésünk sikertörténet, de sajnos van árnyoldala is, hiszen nem minden állaton tudunk segíteni a legmagasabb szintű orvosi ellátás ellenére sem. De van reménytelennek látszó esetünk is, aki azóta is egészséges boldog kutya.

Az Befogad-Lak Alapítvány története

2010.-ben kezdtünk gazda nélküli kóbor jelöletlen kutyáknak otthont adni.Sajnos rá kellett jönnünk, hogy sokkal több a segítségre szoruló kutya, mint akinek civilként saját pénzből segíteni tudunk.

2016.-ban megalapítottuk a Befogad-LAk Állatmentő Alapítványt, ami 2016 áprilisában került hivatalosan bejegyzésre. Innentől alapítványi keretek között folytattuk a mentést, először csak Erdőkertes területéről.

A nagy létszám és a hely szűke miatt 2019.-ben átálltunk elsősorban az idős beteg esélytelen kutyák mentésére, hiszen nekik a legkisebb az esély arra, hogy otthont találjanak, így mi próbálunk végleges otthont biztosítani számukra életük hátralévő idejére. természetesen, ha mód van rá és éppen van szabad helyünk, nem hagyjuk magára a fiatalabb segítségre váró kutyákat sem, akik nagy része bull típusú, akiknek szintén kicsi az esély a gazdisodásra, mert talán ők a legfélreértettebb kutya fajtához tartoznak “harci kutyák”. 

Boni előtte- utána

Megvalósításra váró álmok

Nagy álmunk egy megfelelő nagyságú tanya vásárlása, ahol kialakíthatjuk  az Állat otthonunkat, ahol megfelelő körülmények biztosítása mellett élhetnek védenceink,illetve  a jelenleg mindössze néhány kennellel működő átmeneti otthonunkat bővíteni szeretnénk, fejleszteni, orvosi helyiséget lábadozó-,karantén-, és egészségügyi részleg kialakítása szerepel hosszú távú terveink között.             

Koba előtte-utána

Segítek!

Közösségi oldalunkon rendszeresen közzétesszük, mire volna szükségünk, miből fogytunk ki, de vannak állandó szükségletek, mint a kutya felszerelések, vitaminok, immunerősítők, gyógyszerek, törölközők, fertőtlenítő szerek, plédek, kutyapelenka

Természetesen a legpraktikusabb támogatási forma nálunk is a pénzadomány. Vannak rendszeres támogatóink, akiktől havi szinten érkezik utalás. A pénz mellett állandóan hiány van felszerelésből bolha kullancs irtóból féreghajtóból,póráz nyakörvek plédek.

Az Önkéntesek munkája nélkülözhetetlen. Van aki régóta segít a sétáltatásban. Szakmunkára is szükség lehet a karbantartási munkálatok során,de a legnagyobb áldozatot követelő tevékenység az IDEIGLENES BEFOGADÁS.

 A legapróbb segítség jó időben is hatalmas, ezért hálásak vagyunk minden segítségért!