Cicamentő Angyalok Alapítvány

Szimpatizánsaink, Segítőink összetartó erejével, az elmúlt években rengeteg cicának adtuk vissza a reményt, az életet jelentő gyógyulást.

Menhelyünk nincs(még), ezért jelenleg, ideiglenes befogadók segítségével mentjük, a hazai sérült, beteg cicákat! Több orvosi rendelővel van együttműködésünk, Mancsok Állatorvosi rendelő Újpest, Gizmók rendelő Újpest, Lehel úti Állatkórház, illetve többször kerültünk kapcsolatba vidéki állatorvosokkal, kórházakkal, amikor azonnali ellátás kellett egy cicának. Csapatunk fő elve, hogy az állatorvosi ellátás, gyógyítás maximális profizmussal, jól felszerelt rendelőkben történjen. Ezért, ha a vizsgálat vagy gyógyító műtét úgy kívánja, akkor az egyetemre, állatkórházba, specialistához visszük a beteg cicát. Alternatív gyógymódokat is alkalmaztunk már, ha volt rá esély, hogy javulás volt várható. Az Ebfizió, illetve több gyógytornász is sikerrel segített már a béna, sérült cicáink gyógyulásában. Szívügyünk a felelős macskatartásra való törekvés népszerűsítése, és hisszük, hogy legtöbbet nem Mi, hanem a mai gyerekek szülei tehetnek azért, hogy gyermekeiknek megtanítsák, az állatok is ugyanolyan értékes és érző lények, mint mi emberek. Felelősséggel vagyunk értük!  Ezért nagyon fontos, hogy vigyázzunk környezetünkre és az élővilágra, szűk körben, amit tehetünk, ha csatlakozzunk a felelős állattartók táborába!  Csak akkor tartsunk állatot, ha azt maximális biztonságban tartjuk, minőségi táppal etetjük, oltjuk, ivartalanítjuk, ha beteg akkor azonnal orvoshoz visszük! Vagyis, úgy bánunk vele mint, aki családtag, hiszen AZ!  Sokszor kérdezik tőlünk, hogy lehet segíteni védenceinknek.

Nyitvatartás

Számlaszám

11702074-21452794 (OTP)

Tárgyi szükségletek
A cicák gyógyítását, rehabilitációját, tápok, almok, étrendkiegészítők, vitaminok, stb adományokból tudjuk fedezni.
Jelentkezés önkéntesnek

Egyik legfontosabb és legnagyobb segítség, az ideiglenes befogadás!  Tény, hogy néhány fontos kérdésben egyet kell értenünk, és amiben megállapodunk, azt vállalni kell, de csapatunk mindenben segít, ahol hiányosság van, ott támogatásunkat nyújtjuk. Ideiglenes befogadóinknak, igény szerint biztosítjuk a felszerelést, tápot, almot, orvosi ellátást, fuvart.  Ideiglenes befogadóinkat megbecsüljük, partnerségre törekszünk, cserébe nem kérünk mást, mint azt, hogy védenceinkre vigyázzanak, szeressék őket, és türelemmel legyenek

amig megtaláljuk az Álomgazdit, hiszen a mai cicadömpingben, előfordulhat, egy–egy cica hónapokat vár, míg valaki beleszeret. Ezért is van az, hogy ideiglenes befogadóinkat több hónapra keressük. Tudjuk, nem kis feladat, de a cicamentés legszebb és legnemesebb részét vállalják.

Orvosi költségeink

Vannak extrém esetek amikor egy cica több kezelésre, műtétre szorul, olykor nagyon magas kiadásokkal. És vannak olyan védencek, akik kisebb kezelésekkel, de nagyon hamar felgyógyulnak. Vannak cicák, akiket többen támogatnak, és van olyan védencünk, aki alig kap támogatást. Ezért, orvosi költségeinket összevonva törlesztjük, a befolyt adományokból. 

Hogyan segíthetek?

Anyagi támogatás. Nagyon fontos, hogy tudjátok, minden kis összeg számít. Jó minőségű macskatáp, magas fehérje tartalommal, tartósítószer és ízfokozó nélküli. Nem válogatunk, de mentéseink során megtanultuk, az olcsóbb tápok később orvoshoz vezetnek. Macskaalom. Csomósodó és szagmegkötő tulajdonságúra esküszünk, ugyanis több cica esetén ez nagyon praktikus.

Eszközök: Ketrecek, cica wc, macska boksz, kaparófák, puha fekhelyek, betegalátétek, fertőtlenítőszerek, gumikesztyű, harapásbiztos macskaháló., játékok, edények, itatók, stb

Nagyon fontos, hogy ha valaki szívesen adományozna eszközt, az még használható és tiszta, fertőtlenített állapotban jusson el hozzánk. Immunerősítőkre, gyógytápokra mindig szükségünk van. Pl Vetri dmg, Calopet paszta, Diasanyl paszta, probioptikumok, vesetápok, intestinál, hepato tápokat sűrűn használunk. Ha rendelni szeretnél nekünk, a cím miatt kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot, fentebb belinkelt Facebook oldalunkon keresztül.

Facebook -Barkácsmesterek segítsége is jól jönne néha. Minden adomány és segítség nagyon fontos, hiszen, nem részesülünk állami támogatásban, ami fedezné a hazai sérült, árva cicák mentését! Lelkes, segítőkész adományozóink, Facebook közösségünk összetartó erejével mentjük, olykor a szinte reménytelennek tűnő eseteket is! Csatlakozz hozzánk Te is, ha tevékenységünkben értéket látsz, és szívesen támogatnád törekveséinket.

Sikertörténeteink

Több, extrém helyzetből megmentett cicáról is beszámolhatnánk, az elmúlt 10 év mentései alapján. 

  • Legyen szó Kyráról, akit Romániából mentettünk, mert egy fűkasza levágta a lábacskáit, odaát esélye sem volt. A Debreceni klinikán műtötték. Lassan 10 éve már, hogy boldog, álomgazdis életet él, 1,5 lábacskával. Még a lépcsőket is használja.
  • Kojak cicáról, akit savval öntöttek le, hosszú hetek kezelése után, ma boldog gazdis cica.
  • Szmöre, akit gazdája láncon tartott.
Savval leöntött cica
Kojak megtalálásakor
Mentett cica kezelése
Kojak a gyógyulási folyamat elején
Gyógyult menhelyi cica
Kojak MA!

Mesélhetnénk Eszterkéről, nyelőcső tágulattal és szűkülettel került be hozzánk. Hosszú küzdelem és gondoskodás árán, ma már jól van, még az állatorvosi egyetemen is csodájára jártak, hogy sikerrel járt a műtétje és gyógyulása.

Cicamentő angyalok cicája
Eszterke mikor hozzánk került
Cicamentő angyalok cicája gyógyultan
Eszterke gyógyultan

Nagyon sok cicáról tudunk mesélni. De, mi azt gondoljuk, csapatunk legnagyobb sikere, hogy azok a cicák, akik a gondozásunkba kerültek, kivétel nélkül, a legmagasabb szintű orvosi ellátásban részesültek! Mi pedig, évről évre egyre többek lettünk. Több tudással, 10 évnyi tapasztalattal és sok sok kitartással, mára már alapítványi háttérrel biztosítva, erőnkhöz és lehetőségeinkhez mérten, mentjük a hazai árva, beteg és sérült cicákat. :)