Élethang Természetvédő és Állatmentő Alapítvány Alapítás éve 2012
Lehetőségek
Image Description Sétáltatás
Image Description Gyermekbarát
Image Description Örökbefogadás

Élethang Természetvédő és Állatmentő Alapítvány

"Élethanggal egy boldogabb életért!

Az Élethang Természetvédő és Állatmentő Alapítvány 2012-ben alakult azzal a céllal, hogy a gyepmesteri telepekre befogott, utcára kitett, elhagyott, sérült állatoknak szervezett formában, hatékonyan tudjunk segíteni.

Az Élethang Természetvédő és Állatmentő Alapítvány 2012-ben alakult azzal a céllal, hogy a gyepmesteri telepekre befogott, utcára kitett, elhagyott, sérült állatoknak szervezett formában, hatékonyan tudjunk segíteni. Kiemelten fontosnak tartjuk a megelőzést, ezért ivartalanítási akciókat szervezünk és szóróanyagokkal, szemléletformálással igyekszünk az állattartók figyelmét a felelős állattartásra felhívni. A tájékoztatás és megelőzés mellett aktív szerepet vállalunk a rászoruló állatok mentésében. Elsősorban a gyáli gyepmesteri telepet karoltuk fel, és a környéken kidobott, sérült, balesetes állatokon próbálunk segíteni. A gondozásunkba került állatok megfelelő elhelyezése, élelmezése, rehabilitálása, orvosi ellátása és gazdihoz juttatása teszi ki munkánk jelentős részét. Tagjaink munka mellett, szabadidejükben, külön díjazás, ellenszolgáltatás nélkül végzik munkájukat.

Nyitvatartás

Számlaszám

OTP Bank Nyrt. 11705008-29915941

Adószám

18338946-1-13

Közhasznú besorolás

közhasznú

Végzés száma

48.Pk.60.299/2012/24. szám

Tárgyi szükségletek
Eledel (konzerv, száraztáp), Tisztítószerek, Gyógyszerek (pl.: bolha és kullancs elleni szerek, féreghajtók, szívféreg elleni készítmények), Betegalátét (pl Seni 60x90)
Jelentkezés önkéntesnek

Jelentkezés: 0670/362-8958 Bagó Zsuzsannánál

Feladatok: Sétáltatás, fuvarozás, ideiglenes befogadás.

Elvárások: Állatszeretet, türelem, kedvesség, határozottság. 

Alapítás

Gyálon és környékén működő állatmentő csapatunkat 2011 augusztusában hozta létre egy maroknyi lelkes helyi állatvédő "Gyáli gazdikeresők” néven. Csapatunk önerőből, saját szabadidejében és szinte anyagi támogatás nélkül segítette a környékbeli elhagyott állatokat. A "Gyáli gazdikeresőket” 2012 decemberében sikerült hivatalos formába öntenünk, így tevékenységünket ÉLETHANG Természetvédő és Állatmentő Alapítvány néven folytattuk tovább. 2018.12.21-től lettünk jogosultak a közhasznú besorolásra.

Kutya család az Élethang Alapítvány gondozásában
Kutya család gondozásunkban

Szolgáltatásaink

 • utcára, gyepmesteri telepre került, sérült, balesetes állatok mentése
 • rászoruló állattartók orvosi, eledel támogatása
 • nőstény cica ivartalanítási program
 • a gyáli gyepmesteri telepről kihozott kutyák ivartalanítási programja
 • diákok 50 órás közösségi szolgálatának támogatása 
 • csoportos kutyasétáltatások, kirándulások, szemétszedések szervezése 

Terveink

Új kutya karantén hely, valamint kifutós cica szoba kialakítása. Az ivartalanítási programunk folytatása, szemléletformáló, tájékoztató kiadványok készítése ivartalanítással szívférgességgel, a helyes állattartással kapcsolatban. Saját alapítványi autó beszerzése.

Sikertörténet

Minden hozzánk került állatnak egyedi története van és minden megmentett élet nálunk sikertörténet. Sokan voltak eddig is és még sokan lesznek, akik velünk, a mi segítségünkkel kezdhetnek új életet. Mi ezért dolgozunk értük, veletek. Marci kutyusunk 2017 októberében került hozzánk. Az akkor 4 hónapos puli jellegű kiskutyát gazdái vitték be az orvosi ügyletre. Altatni akarták, mivel autó balesetet szenvedett és teljesen roncsolódott a hátsó fele. Az állatorvos esélyt szeretett volna adni a fiatal kutyának, így a segítségünket kérte. Marciról lemondott a gazdája, mi pedig megkezdtük a gyógyítását. Többszörös medencetöréssel, a bal hátsó lábán két töréssel, a jobb hátsón pedig egy nyílt combcsont töréssel kezdte meg alapítványi életét. Két műtéttel négy helyen fémekkel rögzítették a lábait, majd két műtéttel eltávolították azokat. Hónapokig kúszott, fizioterápiára járt, naponta többször tornáztattuk és végül lábra állt. Az egyik lába ugyan merev maradt, de nem kellett amputálni és tartó lábként remekül funkcionál és rendkívül gyorsan tud futni a maga bicebóca módján. Állatorvosi szempontból siker történet, de Marci azóta is gazdit keres. Így Marci története akkor lesz igazi tündérmese, ha végre igazi otthona lehet.

Balesetes kutya röntgen képe
Marci röntgen képei
Műtött kutya
Marci a gyógyulási folyamat elején
Rohanó kutya
Marci már gyógyultan, boldogan

Hogyan segíthetek?

Költségek

Munkabérre nem költünk, tagjaink önerőből, ellenszolgáltatás nélkül végzik alapítványi munkájukat. Az alap állat létszámunk 40-50 állat, akiknek elhelyezése, etetése, orvosi ellátása havonta 500.000 Ft kiadást jelent, melyet minden hónapban elő kell teremtenünk.

Hogyan segíthetek?

 • Telefonos adományvonal 500 Ft / hívás vagy sms: 13600 / 97 
 • Adó 1% felajánlása: 18338946-1-13
 • Tárgyi adományok (eledel, alom, gyógyszer) 
 • Önkéntes munkával (fuvar, sétáltatás, ideiglenes befogadás)
 • Virtuális örökbefogadás
 • Anyagi támogatás: Élethang Természetvédő és Állatmentő Alapítvány, OTP Bank Nyrt. 11705008-29915941 SWIFT azonosító(BIC): OTPVHUHB IBAN: HU42 11705008-29915941-00000000