Első Nyúlmentő Alapítvány Alapítás éve 2015
Lehetőségek
Image Description Örökbefogadás

Első Nyúlmentő Alapítvány

"„Jobb világot minden nyuszinak!”

Igyekszünk az összes nyuszinak segíteni, aki gazdája vagy megtalálója hozzánk fordul segítségért.

 Igyekszünk az összes nyuszinak segíteni, aki gazdája vagy megtalálója hozzánk fordul segítségért.

A Nyúlmentés 2014-ben kezdődött néhány nyuszibarát lelkesedéséből fakadóan, melyből megalakult az Első Nyúlmentő Alapítvány 2015. május 29-én. A jó célokat sokan támogatják és akik a jó ügy mellé állnak, őket megtiszteljük azzal, hogy pénzük elköltése teljesen átlátható legyen: ezzel a céllal csatlakoztunk 2019-ben az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületéhez és lettünk büszkén Etikus Adománygyűjtő Szervezet.

Nyitvatartás

Számlaszám

10101205-72454900-01004004

Adószám

18727944-1-42

Közhasznú besorolás

Közhasznú

Végzés száma

13-01-0003705

Tárgyi szükségletek
Pénzbeli adomány
Jelentkezés önkéntesnek

Megbízható ideiglenes befogadókat keresünk.

Bemutatkozás

•A Nyúlmentés 2014-ben kezdődött néhány nyuszibarát lelkesedéséből fakadóan, melyből megalakult az Első Nyúlmentő Alapítvány 2015. május 29-én. A jó célokat sokan támogatják és akik a jó ügy mellé állnak, őket megtiszteljük azzal, hogy pénzük elköltése teljesen átlátható legyen: ezzel a céllal csatlakoztunk 2019-ben az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületéhez és lettünk büszkén Etikus Adománygyűjtő Szervezet. Szintén 2019-ben pedig alapítványunk közhasznú civil szervezet is lett.

•Öt tagunk van és változó létszámú, de körülbelül 8-12 ideiglenes gazdink, ezen felül sokan szoktak segíteni szállításban. Alapítványunknak nincs menhelye, hanem az otthonainkban élnek a nyuszijaink. Elsősorban utcán talált és beteg nyuszikat fogadunk, de igyekszünk segíteni bajba jutott gazdik nyuszijainak is, illetve fogadjuk az elhagyott mezei nyuszikat is, akiket felnevelés után mindig repatriálunk.

•Állami támogatást az alapítványunk nem kap, kizárólag az adó 1%-ából és a befolyt adományokból tartjuk el a nyuszikat. A munkánk önkéntes, ezért munkabért az elnök, a kuratóriumi tagok és az ideiglenes gazdik nem kapnak, a mi szívügyünk a nyuszik mentése. A nyuszik mentését civil munkánk és családunk mellett végezzük.

Küldetésünk

•Miután átlagosan évente 300 nyuszi kerül hozzánk, ebből kb 250 nyuszi egyenesen az utcáról, fő célunk, hogy valós segítséget nyújtsunk a nyusziknak és a gazdijaiknak.

•Fontos része a munkánknak az örökbeadás: mi nem akarunk feltétlen megszabadulni a nyusziktól, igyekszünk nekik a lehető legjobb gazdit kiválasztani, még ha a sok kérdésünk néha kellemetlen is lehet az érdeklődők felé.

•Nem adunk nyuszit sem szaporításra, sem étkezés céljából!

•A hozzánk bekerült nyuszik a legmagasabb szintű orvosi ellátásban részesülnek és a legjobb minőségű tápokat és szénákat kapják.

•Az elhagyott kis mezei babákat felnevelés után mindig repatriáljuk!

•Részt veszünk állatvédelmi és ismeretterjesztő eseményeken, igyekszünk továbbadni minél több érdeklődőnek a megfelelő nyuszitartás tanulmányait. Honlapunkon és a facebook oldalunkon rengeteg tudnivaló van a nyuszikról, illetve üzenetben is rendszeresen nyújtunk tanácsadást.

•Kapcsolatban vagyunk más alapítványokkal, akik főleg kutyákat, macskákat mentenek, rendszeresen veszünk át tőlük is nyuszikat.