Etyeki Állatvédő Egyesület Alapítás éve 2000
Lehetőségek
Image Description Sétáltatás
Image Description Gyermekbarát
Image Description Örökbefogadás

Etyeki Állatvédő Egyesület

"Életeket mentünk

Az etyeki menhelyen elsősorban bántalmazott, rossz körülmények között tartott, sorsukra hagyott kutyák mentésével foglalkozunk.

Az etyeki menhelyen elsősorban bántalmazott, rossz körülmények között tartott, sorsukra hagyott kutyák mentésével foglalkozunk. Nap mint nap azért dolgozunk, hogy a gondozásunkba kerülő kutyáknak meg tudjuk adni azt a törődést, figyelmet és szerető gondoskodást, amit eddig nélkülözniük kellett, és hogy mielőbb végleges otthont, szerető családot találjunk mindannyiuknak.

Nyitvatartás

Előzetes bejelentkezés alapján

Számlaszám

10402001-50526772-49741009

Adószám

18495779-1-07

Közhasznú besorolás

közhasznú

Végzés száma

07-02-12301991

Tárgyi szükségletek
Eledel, póráz, takaró
Jelentkezés önkéntesnek

Botka Zsolt 06 70 339 38 56

Munkásságunk

Küldetésünk a felelős állattartás fontosságának hirdetése, valamint az örökbefogadás népszerűsítése. Szeretnénk elérni, hogy jelentősen csökkenjen a nem kívánt kutyaszaporulat, és ebből adódóan az utcára dobott kutyák száma is, ennek pedig előfeltétele az, hogy az emberek felelősséggel és tudatosan viszonyuljanak az állattartáshoz. Hosszú távú megoldást kizárólag az állattartással kapcsolatos szemléletváltás és a megelőzés jelenthet. Menhelyünk az egyik legkisebb az országban, a férőhelyeink száma mindössze harminc, de a kis méretnek számos előnye van: kutyáinkat rendszeresen tudjuk sétáltatni, mozgatni, ami a kutyák fizikai és lelki egészsége szempontjából is rendkívül fontos, hiszen az egész napos bezártság hosszú távon enélkül nehezen lenne elviselhető. Figyelmet fordítunk a kutyák szocializációjára is, hogy természetes legyen számukra a más kutyákkal és emberekkel való találkozás, a terápiás foglalkozást igénylő kutyák esetében pedig szakértő segítségre támaszkodhatunk. A menhelyen folyamatosak továbbá a fejlesztések, hogy kutyáink számára minél jobb körülményeket tudjunk biztosítani. A menhely körüli teendőket önkéntes csapatunk látja el. Mindannyian teljes vagy részmunkaidős állás mellett végezzük ezt a munkát, amely a nehéz pillanatok ellenére hatalmas pozitív töltetet is ad. A számtalan felkavaró eset mellett erőt ad a folytatáshoz, hogy nemcsak a szívszorító, hanem az örömteli pillanatokban is osztozhatunk, és mindenkor számíthatunk egymásra. A kapunk mindig nyitva áll az önkéntes munkára jelentkezők előtt, a legkisebb segítségnek is nagy hasznát vesszük. Mindig fontosnak tartottuk, hogy menhelyünk működése átlátható legyen, ezért szívesen nyújtunk számotokra betekintést a hétköznapjainkba. Kutyáinkról naprakész hírekkel jelentkezünk nap mint nap, tájékoztatunk titeket a fontosabb eseményekről, a vasárnapi sétáltatások során pedig személyesen is megismerkedhettek velünk. Köszönjük, ha a jövőben is figyelemmel követitek tevékenységünket, és szeretettel várunk titeket az etyeki menhelyen!

Kutyamenhely
Kicsi, de annál szebb menhelyünk

Történetünk

20 évvel ezelőtt az önkormányzat udvarára kerültek be a talált, kidobott, bántalmazott kutyák, amit egy idő után megelégeltek az önkormányzat dolgozói, így alapították meg az Etyeki Állatvédők Egyesületét. Az alapítás óta leginkább kutyusok mentésével, rehabilitációjával és gazdásításával foglalkozunk, de időnként előfordulnak nálunk cicák is, hiába nem vagyunk rájuk felkészülve, minden évben dobozban várnak minket a menhely kapujában.

Menhelyi kutyák etetése
Gyerekek etetik kutyáinkat

Munkásságunk

Terveink

Önkéntesek számának növelése, kennelek felújítása, kapacitásaink növelése.

Költségeink

Évente körülbelül 6 millió Ft mely az alábbiakra oszlik: ivartalanítás, egyéb műtétek, chip, oltások.

Sikertörténet

Évente megközelítőleg 100 kutyust tudunk örökbeadni, a megmentett kutyák száma még ennél is több, hiszen nem mindegyik megmentett kutya köt ki a menhelyünkön (pl.: eltűnt kutya megtalálása, közvetített gazdikeresők stb.)

Kutyasétáltatás
Évente közel 100 kutyának segítünk

Hogyan tudok segíteni?

Adománnyal (étel, használati eszközök, pénz), vagy önkénteskedéssel

Mit adományozzak?

 • jó minőségű kutyaeledelt, száraztápot és konzervet egyaránt (Premiere, Gran Carno, Fit Active, Brit, stb.)
 • kecsketejet (ezt a lábadozó kutyáink is örömmel fogyasztják)
 • mosógépben mosható takarókat, törölközőket 
 • gumikesztyűt, kézfertőtlenítő folyadékokat, lábzsákokat, szemeteszsákot, fertőtlenítő szereket, takarító szereket, fertőtlenítő szappant, fertőtlenítő mosogatószert
 • mosható, strapabíró, rágcsálható gumijátékokat
 • jutalomfalatokat, rágócsontokat 
 • pórázakat, nyakörveket
 • élősködők elleni szereket
 • szállítóboxokat, szobakenneleket
 • vizesvödröket, kutyatálakat
 • immunerősítő szereket, vitaminokat

     Mit várunk az önkéntesektől, hasznos infók

Szeressék a kutyákat. Önkénteseink a kutyusok mindennapi ellátásában segédkeznek, melyek a következők: kennelek takarítása, etetés, sétáltatás, szükség esetén a kutyák orvoshoz szállítása, a menhely területének gondozása. Leginkább hétköznapokra keresünk önkénteseket, de ettől függetlenül hétvégére is várjuk a plusz főket!