Futrinka Egyesület

A Futrinka Egyesület 2006-ban alakult állatszerető emberek összefogásával.

A Futrinka Egyesület 2006-ban alakult állatszerető emberek összefogásával. Egyesületünk minden tagja önkéntes alapon végzi vállalt feladatait szabadidejében, civil munkájuk, családjuk mellett..

Nyitvatartás

nincs telephely

Sétáltatási idő

kizárólag egyeztetés alapján

Számlaszám

10404089-49575251-57561000 (Futrinka Egyesület, K&H bank)

Adószám

18258473-1-13

Közhasznú besorolás

Közhasznú

Végzés száma

01-02-0012074

Tárgyi szükségletek
Jó minőségű száraztáp, jutalomfalat, takaró, kutyaágy, játék, póráz, nyakörv, immunerősítők, porcerősítők
Jelentkezés önkéntesnek

info@futrinkautca.hu

Futrinka egyesület küldetése

A Futrinka Egyesület 2006-ban alakult állatszerető emberek összefogásával. Sok minden változott azóta, egy valami azonban nem: töretlen lelkesedésünk a bajba jutott, hontalan állatokért és az ő boldogságukért. Négy tevékenységi csoportunk van: az esélytelen keveréket mentő alap tevékenységi csoport, és három fajtamentő csoport, akik a tacskó, a német dog, a vizsla, és ezen fajták típusos keverékeinek mentését tűzték ki célul. Az elmúlt évek során rengeteg szomorú sorsú, sovány, idős, beteg, szocializációra szoruló állat került a gondozásunkba az ország egész területéről. Egyre több kutyáról saját tulajdonosa mond le, de nagy számban kóborolnak az utcán, szomorkodnak gyepmesteri telepeken vagy kérnek segítséget menhelyek. Sajnos sok a segítségre szoruló kutya, és rohamosan emelkedik az idős, 10 év feletti kutyák száma, akikről a gazda betegsége, vagy halála miatt mondanak le az örökösök. A leggyakoribb leadási okok közé tartozik a kertes házból lakásba költözés, családi helyzet, ráébrednek, hogy túl kevés idejük jut a velük való foglalkozásra, problémás viselkedés, gyakori szökések, vagy, hogy anyagilag nem tudják ellátni, az orvosi költségeiket fedezni.

Egyesületünk minden tagja önkéntes alapon végzi vállalt feladatait szabadidejében, civil munkájuk, családjuk mellett. Nem rendelkezünk sem autóval, sem irodával, sem technikai felszerelésekkel, önkénteseink otthonukban, saját eszközeiket használják. Saját tulajdonú menhelyünk nincs, így ideiglenes befogadóknál, valamint családi- és kutya panziókban kerülnek elhelyezésre védenceink. A gondozásunkba kerülő kutyák nagy része családi környezetben tölti azt az időt, amíg gazdára találnak.

Befogadóiknál új dolgokkal találkoznak, bekapcsolódnak a család életébe, megtanulják, hogy kell viselkedni lakásban, mi a póráz és a séta, így sok új információ kerül róluk a birtokunkba. Problémás viselkedés esetén megkezdjük a velük való foglalkozást, amennyiben szükséges tréner segítségét is igénybe vesszük. Igyekszünk minél több információt összegyűjteni róluk, ez a későbbiekben az örökbeadást nagymértékben megkönnyíti. Szocializációjuk mellett átesnek az alapvető orvosi vizsgálatokon, pótoljuk vagy megkezdjük oltási programjukat, chipet kapnak. Átesnek az ivartalanításon és ha az állapotuk igényli a szükséges műtéten. Mivel Egyesületünk az ország egész területéről ment kutyákat, számunkra igen hamar világosság vált a szívférgesség jelenléte, ezért 2014 óta minden védencünk szűrővizsgálaton esik át. Negatív védenceink esetében a prevencióra helyezzük a hangsúlyt, pozitív védenceink esetében megkezdjük a lassabb, de biztonságosabb kezelésüket.

Minden védencünket oltva, chippel ellátva, parazita mentesítve, szívféregre szűrten, kizárólag benti tartással és ivartalanítva adjuk örökbe (szívféreg pozitív és kölyök kutyák esetében ivartalanítási kötelezettséggel). Az örökbefogadási szerződésben foglalt feltételek része még a rendszeres állatorvosi felügyelet, az éves emlékeztető oltások beadatása, a jó minőségű élelem, és nem utolsó sorban a rengeteg szeretet és az élethosszig történő gondoskodás, felelősségvállalás. 2018. január 1-től védenceinket egy jelképes, 20.000 Forint adományért cserébe lehet örökbefogadni.

Tudásunk és lehetőségeink szerint megteszünk mindent, hogy jobb életet biztosíthassunk számukra. Fajtájuktól, koruktól, esetleges viselkedési vagy egészségügyi problémájuktól függően hosszabb vagy rövidebb időt töltenek a gondozásunkban, de végül mindannyian igényeiknek megfelelően, gondosan kiválasztott és ellenőrzött családokban találják meg végleges otthonaikat.

Forrás: futrinkautca.hu

Az Egyesület mérföldkövei

2006-04-11

2006 - Futrinka utca Kutyavédő és Szabadidő Egyesület megalakulása. Az Egyesület három fajtamentő csoporttal – magyar vizsla, német dog, tacskó – rendelkezik, illetve egy esélytelen, hátrányos helyzetű keverék és

2007-09-23

Tárnoki kennelsor

A Futrinka Egyesület nem rendelkezik saját telephellyel, ezért bérel Tárnokon kb 25 kutya elhelyezésére kialakított kenneleket.

2016-11-23

Piliscsaba tanya

2016 novemberében egy régi álmunk vált valóra. Piliscsabán sikerült egy lovardában bérelnünk egy istállót, ahol védenceink jobb körülmények között zárt

2018-05-10

Tanya projekt szomorú vége

Sajnos 2018-ban egy ádáz gyülőletharc miatt elhagyni kényszerültünk a piliscsabai tanyát. Jelenleg kutyáink családi panziókban és ideiglenes befogadóknál laknak.

Mindennapok

Évente több örökbefogadó napot, nyári partit és karácsonyi partit is szervezünk, valamint részt veszünk számos rendezvényen.

Egyesületünk már nagyon régóta szeretne egy saját telephelyet, ahol közösségi eseményeket is tudnánk szervezni.

Egy kutyánk havi költsége (orvosi ktg: labor, szívféregteszt, oltások pótlása, ivartalanítás) és ha semmi kirívó orvosi vizsgálat nem szükséges akkor kb. 80-100 ezer forint.

Az Egyesületünk mind a négy csoportja törekszik arra, hogy minden általa megmentett kutyát mielőbb örökbeadja. Számos sikertörténetünk van, de a legfontosabb és legnagyobb sikerünk az, hogy 2006 óta működik az egyesület, több ezer kutyán segítettünk és a rengeteg támogatónk nélkül nem is sikerülne mindezt véghez vinni.

Forrás: futrinkautca.hu

Önkénteskedés

Néhány példa arra, hogy milyen sokféle önkéntes munkával segíthetsz:

Ideiglenes befogadás: hogy védenceink családban, melegben tölthessék azt az időt, amíg nem találjuk meg számukra az ideális, végleges gazdát.

Rendezvényeinken való részvétellel: kutya-felügyelet, szórólapozás, stb.

Sétáltatás: a kutyák számára ez hatalmas élmény, és a szocializációs folyamat fontos része.

Autós, fuvaros segítségre folyamatosan szükségünk van (állatorvoshoz, gazdához szállításban, stb.)

Gazdi kereső kutyáink hirdetése (facebook, apróhirdetéses weboldalak, legális helyeken történő plakátkihelyezés, stb.)

Hogyan segíts!

Adó 1% felajánlásával, önkéntes munkával, ideiglenes befogadással, fuvarozással, tárgyi adományokkal, rendezvényen való segédkezéssel.

Jó minőségű száraztáp, jutalomfalat, takaró, kutyaágy, játék, póráz, nyakörv, immunerősítők, porcerősítők mindig fennálló szükséglet.

Hogyan segíts!