Gyömrői Árvácskák Állatotthon Alapítás éve 1998
Lehetőségek
Image Description Örökbefogadás

Gyömrői Árvácskák Állatotthon

Gyömrő külterületén egy szép erdő mellett, szántók ölelésében él az Árvácska család 60-80 kutyusa.

Gyömrő külterületén egy szép erdő mellett, szántók ölelésében él az Árvácska család 60-80 kutyusa. Az állatotthon 1998 óta fogadja be, gondozza és adja örökbe szebbnél szebb, bajba jutott kutyáit, és korlátozott számban cicákat is. Büszkék vagyunk a csapatunkra: 3 gondozó és 10-15 önkéntes, köztük kutyakiképző – a kutyák iránt folyamatosan megnyilvánuló szeretettel és gondoskodással – dolgozik elkötelezetten.

Nyitvatartás

Számlaszám

65100084-10087921-00000000, Takarékbank

Adószám

18680755-1-42

Közhasznú besorolás

Közhasznú Egyesület

Végzés száma

2491/1998

Bemutatkozás

Gyömrő külterületén egy szép erdő mellett, szántók ölelésében él az Árvácska család 60-80 kutyusa. Az állatotthon 1998 óta fogadja be, gondozza és adja örökbe szebbnél szebb, bajba jutott kutyáit, és korlátozott számban cicákat is. Büszkék vagyunk a csapatunkra: 3 gondozó és 10-15 önkéntes, köztük kutyakiképző – a kutyák iránt folyamatosan megnyilvánuló szeretettel és gondoskodással – dolgozik elkötelezetten. Rendezvényeken veszünk részt és minden nap fogadjuk a látogatókat. Sajnos a Gyömrői Árvácskák Állatotthon sem kap állami támogatást, mindössze állatszerető emberek adományaiból, és a felajánlott adójuk 1%-ából próbáljuk fenntartani magunkat, így létkérdés számunkra a támogatóinkkal való aktív kapcsolat megteremtése és fenntartása. A működéshez szükséges havi költségünk átlagosan 1,3 millió forint, éves szinten körülbelül 15 millió forint. Az adó 1%-okból befolyt összeg ennek csupán az 1/3-át fedezi, így napról napra élünk, gazdálkodunk. A lakóink zöme már idős kutyus, így a kiadásink nagy részét az állatorvosi kezelések, műtétek és gyógyszerek teszik ki.

Küldetésünk

Az állatok érezni képes élőlények, tiszteletben tartásuk, jó közérzetük biztosítása minden ember erkölcsi kötelessége, mi pedig élére álltunk e szívünkhöz oly közel álló nemes és karitatív célnak. Elkötelezettek vagyunk a kóbor állatok számának csökkentése és számukra a méltó élet megteremtése iránt a befogadásukkal, szocializálásukkal, testi-lelki egészségük helyreállításával és megőrzésével. Legfőbb projektünk, hogy kutyáink mielőbb szerető családra találjanak. Az örökbeadás mellett célunk a környezetünk iránti felelősségérzet és a felelősségteljes állattartási kultúra kialakítása és edukálása, továbbá a sérült kutyák rehabilitálása, tréningezése. Célunk: aki belép a menhelyre ne szomorú kutyával találkozzon, hanem olyan lakóval, aki jól érzi magát nálunk.