Hangya Közösség Alapítvány

Fontos, hogy a gazdátlan kutyáknak is jár az élelem, kutyaház, a meleg holmi, etetőtál. A gondozóknak is megkönnyíti a munkáját, ha a működéshez szükséges eszközök rendelkezésre állnak.

A Hangya Közösség alapítvány 2010 óta segíti a kevésbé támogatott vidéki menhelyeket. Az állatvédőknek nincs könnyű dolguk.

Magyarországon sajnos a felelős állattartás kevéssé ismert fogalom.
Hatalmas a túlszaporulat, mindennapi a lakossági állatkínzás és a befogott állatok elaltatása.

Nekik és az általuk gondozott állatoknak próbálunk segíteni összefogással, információval.
A problémát keressük és komplex megoldásban gondolkodunk.
Segíts nekünk te is, mi egyedül kevesek vagyunk.

Nyitvatartás

H-P

Sétáltatási idő

Minden kedden 15-18 óráig

Számlaszám

16200223-10044991-00000000

Adószám

18732993-1-42

Bemutatkozó

2010 óta ernyőszervezeti feladatokat ellátva közel 300 állatvédő szervezettel tartjuk a kapcsolatot. Segítségként érdekképviseletet látunk el, szakmai és jogi segítséget nyújtunk, a tárgyi adományelosztás is feladatunk. A márciusi járványügyi válság idején elsőként álltunk a menhelyek, állatvédő szervezetek közé. Országosan közel 100 tonna élelmet osztottunk szét. Folyamatos résztvevői vagyunk állami és civil egyeztetéseknek. 

A tavaszi Covid válság idején elsőként álltunk az állatmenhelyek legégetőbb problémája mellé: az Élelemhiány pótlásán dolgoztunk. Közel 300 állatvédő csapattal ápolunk jó kapcsolatot, akik közül 119-en fordultak hozzánk segítségért. 

A közösségi megmozdulásnak köszönhetően közel 100 tonna élelemmel állhattunk az éhezés közelébe kerülő állatok mellé. A 97,67 tonna eledelből 87,09 jutott a kutyáknak és 10,58 a macskáknak.

Nem az állatok mentésével foglalkozunk első sorban, hanem az állatvédelmi szervezetek támogatásával. Önkénteseink számára évente többször szervezünk barkácsnapot, ahol kutyaházakat gyártunk. Élelemgyűjtést havonta tartottunk, jelenleg a vírushelyzet miatt nem tudunk. Ivartalanítási programokat viszünk végig. Jelenleg melegedőt tervezünk egy leszakadó régióban tevékenykedő menhely öreg kutyái számára. 

Ahhoz, hogy a magyarországi állatvédelmi helyzet javuljon, csökkenteni kell a válságossá vált kóbor állatok számát. Ezt csak a megelőzéssel lehet. 2021-ben minden energiánkat erre fogjuk fordítani.

Forrás: http://www.hangyakozosseg.hu/

Szakmai beszámoló

Szervezetünk kevésbé támogatott állatvédőknél, menhelyeken élő kutyák gondozásához szükséges tárgyi eszközökben, szakmai tudásban igyekszünk segítséget nyújtani.

Saját célra nem gyűjtünk adományt, minden esetben más szervezetet támogatunk, vagy az állatvédelem társadalmilag is nehéz problémáján igyekszünk segíteni.

A segítségnyújtáshoz szükséges támogatást más forrásokból próbáljuk megoldani: támogatásokból, adományokból, pályázati forrásokból.

A legfontosabb számunkra, hogy minél többen beleláthassanak napi munkánkba, követhessék a különböző kezdeményezések teljes menetét, illetve az adományok útját is a beérkezéstől a fuvarozáson át a felhasználás helyéig. Ezt egyrészt rendszeres, havi hírleveleink segítségével tesszük, másrészt a közösségi portálok olyan napi szintű kommunikációt tesznek számunkra lehetővé, ami megengedi, hogy bárki részt vegyen bármelyik munkafázisunkban és segítsen bennünket akár önkéntes munkával, akár tárgyi vagy pénzbeli adományokkal.

Mindannyian önkéntesek vagyunk, – saját, főállású munkánk, családunk mellett – szabadiőnkben végezzük munkánkat. Nincsen irodánk, alapítványi telefonunk vagy gépkocsink, fizetett alkalmazottunk, minden feladatot a saját erőnkből, eszközeinkkel teszünk. Szerencsére sok-sok önkéntes segítségére számíthatunk.

Forrás: http://www.hangyakozosseg.hu/

Pénzügyi beszámoló

Munkánk során fontosnak tartjuk, hogy átlátható legyen a működésünk és támogatóink, önkénteseink belelássanak a napi szintű munkánkba.

Alapítványunkat 2015. év decemberében jegyezte be a Fővárosi Bíróság.

Célunk, hogy a jogszabályoknak megfelelően közhasznú célokat lássunk el. Szeretnénk megszerezni a „közhasznú tevékenység” státuszt, ezért megalakulásunk óta ennek megfelelően végezzük gazdasági tevékenységünket és vezetjük a könyvelést, valamint az éves pénzügyi beszámolót is.

Szervezetünkről minden hivatalos információ megtalálható a bíróság honlapján található civil szervezetek nyilvántartásában: www.birosag.hu

Az alapítvány gazdálkodását a megfelelő jogszabályok szerint végzi. Jelenleg a kuratórium felügyeli. Amint a bevétel eléri a jogszabályok által rögzített összeget, akkor felügyelő bizottságot hoz létre, hogy így biztosítsa a pénzügyek biztonságos ellenőrzését.

Kérjük, gondolj ránk!

Ne hagyd elveszni!

Minden évben az adózók FELE (!), nem rendelkezik személyi jövedelemadója 1%-ról.
A tavaly, az előző évekhez képest újabb 500.000 ember NEM tartotta fontosnak, hogy támogassa az önerőből tevékenykedő civil szervezeteket.

Az állatvédelem területén dolgozó szervezeteket nem támogatja az állam. Az 1%-os felajánlásokból befolyt összeg az egyetlen lehetőség arra, hogy fejlődhessünk, menthessünk, hogy bármi változás történhessen.

Ezek a legfontosabb adatok:

Hangya Közösség Alapítvány
18732993-1-42