Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület Budapesti Állatotthona

"Egy csodás kis oázis megunt, elkóborolt, gazdátlan állatoknak."

Állatotthonunkban az alábbi állatfajokkal foglalkozunk: kutya, macska, ló, birkák, kecskék, madarak, hüllők, rágcsálók, egyéb emlősök

Állatotthonunk 1991-ben nyitotta meg kapuit a főváros első állatotthonaként, kizárólag adományozó állatbarátok jóvoltából. 
Az Állatvédelmi Világszövetség (WSPA) és az Angol Királyi Társaság (RSPCA) munkánkat Közép-Kelet-Európai viszonylatban egyedülállónak minősítette. Természetvédelmi területen lévő kis oázisunk 2700 m2-es zárt területen, a legkülönfélébb állatoknak ad otthont, négy szakképzett gondozó segítségével, saját állatorvossal.

Nem szükségmenhely vagyunk, nem elfekvő, hanem egy elkötelezett állatbarát, korszerű intézmény. Állandó teltházzal 70-80 kutya, 20-30 macska talál ideiglenes menedéket. Éves viszonylatban kb. 300 kutyát és 150 macskát sikerül gazdához juttatnunk. Rajtuk kívül időközönként előfordulnak kisrágcsálók (hörcsög, degu, csincsilla), kisragadozók (vadászgörény, borz, mosómedve), díszmadarak (pinty, különféle papagájok), hüllők (kígyók, békák, különféle teknősök) is  állatotthonunkban. Néhány állandó lakónk Fürtös és Gyapjas a racka juh, Zsanett és Bojtár kutyusok szintén állandó lakók, a”telepőreink”.Továbbá Lotti cica sem tagja a gazdikereső cicáink sorának.Az ivartalanítást (elsősorban szuka kutyákat) szűkös anyagi helyzetünkhöz mérten, valamint civil támogatással próbáljuk megoldani. Elmondhatjuk, hogy egy jó ideje már nem kerül kiadásra ivaros szuka kutyus és lehetőségeinkhez mérten a kan kutyáinkat is ivartalaníttatjuk.

Munkánkat a különféle rendezvényeken való megjelenésünkkel, nyílt napok tartásával próbáljuk minél ismertebbé tenni.

Nyitvatartás

10-15 H-V-ig

Számlaszám

11707024-20151483

Adószám

19816016-1-43

Közhasznú besorolás

Közhasznú9.Pk.60.494/1989/45

Tárgyi szükségletek
Néhány dolog, amelyre szinte mindenhol szükség van: állateledel minden mennyiségben, felszerelések, póráz, nyakörv, kutya/macska ház, itató-, etető tálak, alomanyagok, játékok (labda, kötél) ,tisztítószerek és felszerelések (pl. fertőtlenítőszerek)
Jelentkezés önkéntesnek

Nyomtatvány kitöltésével.

Az állatvédelemben, szemléletformálásban még rengeteg munka vár ránk, amiben minden segítő kézre szükségünk van. Várjuk mindazok jelentkezését, akik aktívan is szeretnének tenni az állatok védelméért, a jelenlegi helyzet megváltoztatásáért vagy akik egész nap egy irodában ülnek és úgy érzik végre valami hasznosat, nemeset szeretnének tenni. Sokan közülük nem is tudják, hogy mennyi mindenben tudnak munkánkban segíteni! Az önkéntes munkáért cserébe a fizetség sok hálás szempár.

HEROSZ Állatotthon Küldetése

A kidobott, megunt, állatok befogadása és gazdihoz juttatása.

Herosz budapesti menhely
Menhelyünk

HEROSZ Sikertörténet

Lara

Már lassan 5 éve, hogy hozzánk költözött, azóta nagyon sok mindent megéltünk együtt. Sok kutya barátja van a környéken, legjobban Suzyt szereti. Sokat járunk az erdőbe, nyaranta pedig jön velünk a Balatonra. A vizet és az ottani tájat legalább annyira imádja, mint mi. Tökéletes sport kutya lett belőle, mindig jön velem futni és nagyon sok kutyás futóversenyt teljesítettünk együtt. Elvégeztük a Soproni Kutyasuli alap- és középfokú tanfolyamát, jelenleg trükksuliba járunk. Kívánjuk, hogy a mostani gazdikereső kutyák is minél előbb gazdára találjanak.

Üdv.: Lara, Gabi és Rajmund

Vízben futó kutya
Pancsolás
Iszogató kutyák
Kis iszogatás

Hogyan Segíthetek A HEROSZ Budapesti Állatotthon Lakóinak?

Pénzadomány

Központi számlaszámunk: 
OTP 11707024-20156213

Egyesületünk kizárólag adományokból, felajánlásokból tartja fent magát, így fix havi bevétellel nem rendelkezünk, amely folyamatosan biztosítaná a működéshez szükséges anyagiakat. Nagy segítség, ha bármilyen kis összeggel is, de havonta tud támogatni bennünket! (Amennyiben kifejezett valamelyiket tagszervezetünket kívánja támogatni, úgy ezt megteheti a honlapjukon feltüntetett számlaszámra.)

Tagság

Ha egyetért céljainkkal, törekvéseinkkel, akkor csatlakozzon hozzánk és legyen tagunk!
Tagsági nyilatkozat letölthető innen

Tagsági díjak:

 • Felnőtt: 3000 Ft/év
 • Diák 900 Ft/év
 • Nyugdíjas 1800 Ft/év
 • (Ezen felül egyszeri 200 Ft a tagsági kis könyv kiállítási díja)
  A tagsághoz szükséges a tagdíj befizetése, 2 igazolványkép és a kitöltött nyilatkozat, amelyet a Titkárság címére kell eljuttatni (1113 Bp. Nagyszőlős utca 21.)
Tárgyi Adomány

Tárgyi adományokkal kapcsolatban, kérjük, a legközebbi tagszervezetünkkel vegye fel a kapcsolatot, hogy megtudja, éppen mire szorulnak rá a legjobban.

Sziklán álló kutya
Büszkén pózolás
Önkéntes Munka

Az állatvédelemben, szemléletformálásban még rengeteg munka vár ránk, amiben minden segítő kézre szükségünk van. Várjuk mindazok jelentkezését, akik aktívan is szeretnének tenni az állatok védelméért, a jelenlegi helyzet megváltoztatásáért vagy akik egész nap egy irodában ülnek és úgy érzik végre valami hasznosat, nemeset szeretnének tenni. Sokan közülük nem is tudják, hogy mennyi mindenben tudnak munkánkban segíteni! Az önkéntes munkáért cserébe a fizetség sok hálás szempár.

Ideiglenes Befogadás

Nagyon sokszor lenne szükségünk olyan befogadókra, akik véglegesen nem is, de ideiglenesen tudnának vállalni kutyát, macskát. Ez különösen nagy segítség az olyan tagszervezeteinknél, akik nem rendelkeznek állatotthonnal. Minél többen vállalnak ideiglenes befogadást, Egyesületünk annál több bajba jutott állaton tud segíteni.

Különösen nagy szükség van ideiglenes befogadók:

 • pár hetes kiskutyák/kiscicák gondozásánál
 • lelkileg sérült állatok rehabilitációjánál
 • télen rövidszőrű, kistestű, esetleg idős kutyáknál
 • érzékeny állatoknál, akik lelkileg nem tudják elviselni az állatotthonokat és magukba fordulnak
 • műtét után lábadozóknál
Virtuális Örökbefogadás

Ha több állatot már nem tud befogadni, de szívesen támogatná egyik-másik gazdikeresőnket, akkor fogadjon örökbe virtuálisan (jelképesen) egyet! A virtuális örökbefogadással jelképesen nevére veszi az állatot, anélkül, hogy haza kellene vinnie. A virtuális örökbefogadó dolga, hogy megpróbáljon a kiválasztott állat számár megfelelő gazdát találni, amennyiben tud, eljöjjön megsétáltatni/megszeretgetni ill. havonta hozzájáruljon a tartási költségeihez. Virtuális örökbefogadásra az adott állat adatlapján van lehetőség!

Közösségi Szolgálat

2016 január elseje után az érettségi vizsga bizonyítvány kiadásának feltétele 50 óra „közösségi szolgálat” elvégzésének igazolása. Egyesületünk menhelyein a közösségi szolgálat résztvevőinek lehetősége nyílik az iskolában elsajátított számos elméleti ismeret mellett tapasztalatot szerezni és betekintést nyerni az állatvédelmi tevékenységbe, és kipróbálhatják magukat aktív, cselekvő, szolgálatot teljesítő egyénként is.

HEROSZ Budapesti Állatotthon Tervei

Mivel Egyesületünket rengetegen keresik fel a legkülönbözőbb kérdésekkel problémákkal, ezért a közeljövőben a következő szakosztályainkat szeretnénk megalakítani, akik egy-egy téma köré csoportosulnának és fejtenék ki tevékenységüket.