HEROSZ Fehérvári Állatotthon Alapítvány

"Barát a bajban is.

Az állattartási kultúra javítása, a kóbor állatok számának csökkentése, az állatok védelme, jogaik képviselete, környezeti nevelés, állatvédelmi oktatás, szemléletformálás a fő tevékenységeink.

Az állattartási kultúra javítása, a kóbor állatok számának csökkentése, az állatok védelme, jogaik képviselete, környezeti nevelés, állatvédelmi oktatás, szemléletformálás a fő tevékenységeink.

Az Állatotthon 1992 óta működik, ezen időszak alatt már több mint 30.000 állat volt a gondozásunkban. Az évtizedek alatt a kutyamenhely egy olyan állatotthonná fejlődött, ahol a kutyák, macskák mellett más társállatokat is tudunk fogadni, gondozni. Ezek mellett a vadon élő állatok mentésében is részt veszünk. Nagyon fontosnak tartjuk az ivartalanítást, örökbe fogadni 6 hónap feletti állatot csak ivartalanítás után lehet, a fiatalabbakat pedig ivartalanítási kötelezettséggel. Az örökbefogadókat ellenőrizzük. A hatóságokkal együttműködünk az állatvédelmi ügyek felderítésében. Rendszeresen részt veszünk kóbor macskapopulációk felszámolásában, ivartalanításában. Gyermektagozatot működtetünk, ahol havonta 150-200 gyermekkel találkozunk rendszeresen és az állat-, természet-, és környezetvédelem sok területével foglalkozunk. 1992 óta nyaranta napközis tábort működtetünk általános iskolások részére. A Jeles Napokat rendszeresen megünnepeljük, sokféle rendezvényt szervezünk. A gyerekek részére pályázatokat, tanulmányi versenyeket hirdetünk. Az alapítvány maga frissen alakult, célkitűzése az állatotthon munkájának támogatása.

Nyitvatartás

14-16.30

Sétáltatási idő

nyitvatartási időben

Számlaszám

OTP 11707024-20156213-00000000

Adószám

19816016-1-43

Közhasznú besorolás

non-profit

Végzés száma

26.Pk.60.086/2019/4.

Tárgyi szükségletek
szalma, széna, irodai darált papír, takarítószerek, fertőtlenítők, papírtörlő, gumikesztyű,kerti szerszámok, kutya-macskatáp, konzerv, jutalomfalat, hám, póráz, nyakörv, vitamin, immun-csont-porcerősítők, játékok, fekhely, alomtálca, szállító bokszok
Jelentkezés önkéntesnek

Jelentkezés: gazditkeresekszfv@gmail.com

Az önkénteseket a telepvezető és a már tapasztalt önkéntesek fogadják, vezetik körbe, fokozatosan vonjuk be a munkába. Nemcsak az állatotthonban tudnak segíteni, hanem fordításban, honlap, fb oldal szerkesztésben, nyomtatásban, propaganda tevékenységben, rendezvények szervezésében, lebonyolításában.

Az alapítvány története

Az Állatotthon 1992 óta működik, ezen időszak alatt már több mint 30.000 állat volt a gondozásunkban. Az évtizedek alatt a kutyamenhely egy olyan állatotthonná fejlődött, ahol a kutyák, macskák mellett más társállatokat is tudunk fogadni, gondozni. Ezek mellett a vadon élő állatok mentésében is részt veszünk. Nagyon fontosnak tartjuk az ivartalanítást, örökbe fogadni 6 hónap feletti állatot csak ivartalanítás után lehet, a fiatalabbakat pedig ivartalanítási kötelezettséggel. Az örökbefogadókat ellenőrizzük. A hatóságokkal együttműködünk az állatvédelmi ügyek felderítésében. Rendszeresen részt veszünk kóbor macskapopulációk felszámolásában, ivartalanításában. Gyermektagozatot működtetünk, ahol havonta 150-200 gyermekkel találkozunk rendszeresen és az állat-, természet-, és környezetvédelem sok területével foglalkozunk. 1992 óta nyaranta napközis tábort működtetünk általános iskolások részére. A Jeles Napokat rendszeresen megünnepeljük, sokféle rendezvényt szervezünk. A gyerekek részére pályázatokat, tanulmányi versenyeket hirdetünk. Az alapítvány maga frissen alakult, célkitűzése az állatotthon munkájának támogatása.

Szolgáltatások és tervek a jövőre

Tavasszal és ősszel kutyaiskolát működtetünk, ahol a gazdis állatok mellett a menhely lakóinak is lehetősége van a tanulásra, fejlődésre, önkénteseink segítségével.

A 2021-es évre nehéz tervezni, szeretnénk, ha a covid előtti programjaink mind beindulhatnának, és újra sok-sok látogató lenne az állatotthonban. Az állatotthon környezetét, az állatok épületeit folyamatosan ápolni kell, az idén szeretnénk az egyedi kennelsor bővítését befejezni, korszerű hulladéktároló edényeket beszerezni, hogy a szelektív gyűjtés is megvalósulhasson. Szeretnénk az állatorvosi részleget fejleszteni, annak érdekében, hogy az állatok ellátása ezen a téren is színvonalas lehessen. 

Költségek

Költségeink legnagyobb részét az állat-egészségügyi kiadások jelentik, hiszen minden beérkező állatnak ugyanazon az oltási programon kell átesnie, a parazita ellenes készítmények, immunerősítők, gyógyszerek, a műtétekhez használatos anyagok, chipek, vakcinák egy ekkora állománynál (éves szinten 800-1000 állat) igen magas. Éves szinten közel 400 ivartalanítást végzünk, és sokszor van szükség életmentő műtétekre is. A rezsi költségek szintén magasak, hiszen mind a 15 állatházunk fűthető, hideg-meleg víz van benne, a telep minden épülete zárt csatornarendszerrel van ellátva. Nagy gondot jelen a dolgozók bérének kigazdálkodása, pedig nélkülük nem lehet az állatok ellátását biztosítani. Az év 365 napján folyamatosan helyt kell állniuk. Az adományozóknak köszönhetően az állatok élelmezése megoldott.

Hogyan segíthetek?

  • a támogatási lehetőségekről honlapunkon tájékozódhatsz
  • pénzbeli támogatással, a számlánkra történő utalással
  • virtuális befogadással
  • lépj be Támogatói Társaságunk tagjai közé, és támogasd rendszeresen, havi összeggel az állatotthont
  • önkéntes munkával
  • ideiglenes befogadóként tudsz segíteni abban, hogy a szocializációra, vagy fizikai erősödésre váró állatok rehabilitációja családi környezetben történjen, hozzá segítve ezáltal ahhoz, hogy végleges gazdát találjon