Lelenc Kutyamentő Egyesület Alapítás éve 2004
Lehetőségek
Image Description Sétáltatás
Image Description Gyermekbarát
Image Description Örökbefogadás

Lelenc Kutyamentő Egyesület

Egyesületünk 2004 óta működik, 2011 őszére építettük fel menhelyünket. Kutyákat és macskákat mentünk a biztos halál elől. Alapvetésünk, hogy amíg nálunk gazdira várakoznak, addig komfortosan éljenek, szocializáljuk, nevelgetjük őket, gyógyítjuk lelki és fizikai sérülésüket. Minden kutyánk alapos külső-belső parazitamentesítéssel, oltással, chippel indul, mindenkit ivartalanítunk és továbbra is védjük őket kullancs-bolha-szúnyogcsípés ellen. Kizárólag felelős gazdikat keresünk, mottónk: tőlünk csak jobb körülmények közé mehet.  Mindenféle keverék kutyus mentése mellett felvállaltuk a szetterek, a brit pásztorok, a moszkvai őrkutyák és a bernáthegyik mentését is.
A menhelyünk, a LelencTanya közösségi tér is, családok, gyermekcsoportok látogatják, akik megismerkednek a felelős állattartás alapjaival. Menhelyünk teljesen nyitott, minden áldott nap, szünnap nélkül várjuk a látogatókat.
A jó menhely vonzza az állatbarátokat, ismerkedni vágyókat, a jó színvonal pedig erősíti a támogatói kör bizalmát. Alapos okunk van azt mondani: az állatok védelmére nagy szükség van, amellett edukálni úgy lehetséges, ha maga az állatvédő is példája a felelős állattartásnak. Rendezett, tiszta, jó színvonalú menhelyen az edukálás megvalósítható, a legjobb példáját mutathatjuk az ideáis állattartásnak, dacára annak, hogy menhelyen várakozik az állat.

Nyitvatartás

8-12

Számlaszám

16200106-00142816-00000000

Adószám

18706244-1-13

Végzés száma

13-02-0004145

Bemutatkozás

Egyesületünk 2004 óta működik, 2011 őszére építettük fel menhelyünket. Kutyákat és macskákat mentünk a biztos halál elől. Alapvetésünk, hogy amíg nálunk gazdira várakoznak, addig komfortosan éljenek, szocializáljuk, nevelgetjük őket, gyógyítjuk lelki és fizikai sérülésüket. Minden kutyánk alapos külső-belső parazitamentesítéssel, oltással, chippel indul, mindenkit ivartalanítunk és továbbra is védjük őket kullancs-bolha-szúnyogcsípés ellen. Kizárólag felelős gazdikat keresünk, mottónk: tőlünk csak jobb körülmények közé mehet.  Mindenféle keverék kutyus mentése mellett felvállaltuk a szetterek, a brit pásztorok, a moszkvai őrkutyák és a bernáthegyik mentését is.  A menhelyünk, a LelencTanya közösségi tér is, családok, gyermekcsoportok látogatják, akik megismerkednek a felelős állattartás alapjaival. Menhelyünk teljesen nyitott, minden áldott nap, szünnap nélkül várjuk a látogatókat.  A jó menhely vonzza az állatbarátokat, ismerkedni vágyókat, a jó színvonal pedig erősíti a támogatói kör bizalmát. Alapos okunk van azt mondani: az állatok védelmére nagy szükség van, amellett edukálni úgy lehetséges, ha maga az állatvédő is példája a felelős állattartásnak. Rendezett, tiszta, jó színvonalú menhelyen az edukálás megvalósítható, a legjobb példáját mutathatjuk az ideáis állattartásnak, dacára annak, hogy menhelyen várakozik az állat.

Küldetésünk

2004 óta állatokat mentünk a biztos halálból. Nem váltunk állatgyűjtővé, a cél az, hogy minden hozzánk érkező gazdára találjon, méghozzá megismerten, alapvető neveléssel, a számára és a gazdijelölt számára is ideális megfeleléssel. Egyesületünk működése óta a korszerű állatvédelmi szempontok szerinti működést, annak erős kommunikációját tűzte zászlajára: minden megnyilvánulásunk arról szól, hogy mi a felelős állattartás, mik az állat igényei, mik a jogszabályok. Menhelyünk közösségi tér: hétvégente, illetve szervezett programokkal akár hétköznap is, emberek tucatjai érkeznek hozzánk. Ezek a személyes élmények erősítik a látogatókban is az állatokkkal kapcsolatos jó gazda gondossága alapjait. Egyesületünk még a kötelező chipelést megelőzően is kizárólag chippel. ivartalanítottan adott örökbe. Örökbeadási és gondozási elveink kőbe vésettek, nem változtak 2004 óta: védenceink megismertek, alapnevelésben, teljes körű állatorvosi ellátásban részesülnek; kizárólag felelős, megbízható embereknek adunk örökbe állatot, szerződéssel, utánkövetéssel. Több mint 18éve létezünk, fejlesztjük tudásunkat, ismereteinket és ezeket tovább is adjuk. A felelős állattartást, az ivartalanítás fontosságát minden platformon továbbítjuk: példa a menhely, az, hogy minden állatot ivartalanítva adunk örökbe, és elvárásaink vannak az örökbefogadók felé. Fontos segítséget nyújtunk a tulajdonossal rendelkező állatoknak is: ivartalanítással, gyógykezeléssel, táppal támogatjuk, hogy ne kerüljenek a túlterhelt ellátórendszerbe. A Lelenc 2004 óta fontos szereplője az állatvédelemnek, elismerten alapos tudással, racionálisan, az állatok és emberek érdekeit is figyelembe véve, hatósággal együttműködve, kiváló állatorvosokkal dolgozva tevékenykedünk. Az állatvédő szervezetek legnagyobb többségével jó és aktív a kapcsolatunk, a Lelenc amiben tud, segít más csapatokat. 18 teljes év tapasztalatával sem égtünk ki, alkalmazkodunk minden megváltozott körülményhez. Eredményünk: 18 év megtorpanás nélküli tevékeny állatvédelem.