Mentsvár az Állatokért és Környezetünkért Közhasznú Alapítvány Alapítás éve 2003.
Lehetőségek

Mentsvár az Állatokért és Környezetünkért Közhasznú Alapítvány

2003. február 07-én hoztuk létre kiemelkedően közhasznú állatvédő szervezetünket, a Mentsvár az Állatokért Alapítványt. Alapítványunk 20 éve folyamatos munkát végez ivartalanítási akciók, gazditalálkozó szervezésében, ismeretterjesztő, szemléletformáló el

2003. február 07-én hoztuk létre kiemelkedően közhasznú állatvédő szervezetünket, a Mentsvár az Állatokért Alapítványt. Alapítványunk 20 éve folyamatos munkát végez ivartalanítási akciók, gazditalálkozó szervezésében, ismeretterjesztő, szemléletformáló előadások lebonyolításában.

Nyitvatartás

Számlaszám

OTP Bank : 11732002-20409803

Közhasznú besorolás

Közalapítvány, PK. 60002/2003

Bemutatkozás

•2003. február 07-én hoztuk létre kiemelkedően közhasznú állatvédő szervezetünket, a Mentsvár az Állatokért Alapítványt. Alapítványunk 20 éve folyamatos munkát végez ivartalanítási akciók, gazditalálkozó szervezésében, ismeretterjesztő, szemléletformáló előadások lebonyolításában. A tanyákon élő kutyák ellátására is nagy hangsúlyt fektetünk. Alapítványunk a tanyán tartott kutyák életkörülményeinek megsegítésére hozta létre azt a programját, ami napjainkban is működik a „le a láncról a kutyákat”. Rendszeresen segítjük a tanyán élő és rászoruló emberek állatainak tartását. Részükre állateledeleket, tápot, húst, valamint házakat, a hideg ellen szalmát, rongyokat viszünk. Kirívó esetekben orvosi segítséget is biztosítunk. Alapítványunk a környezet-és állatvédelem alapelveinek megfelelően, a lakosság megelégedésére és a jogszabályok betartásával végezte és végzi a jövőben is munkáját. Fontos feladatunk az óvodás és iskolás gyerekeknek a felelős állattartásról az oktatás, idősek otthonában terápiás jelleggel kutyasimogatás biztosítása, örökbefogadó napok szervezése előadásokkal, mentornapok szervezése kutyasimogatás lehetőségével és sétáltatással egybekötve. Munkánkkal szeretnénk elérni, hogy az állatokkal való kíméletes bánásmód, tudatos magatartás és a felelős, humánus állattartási, állatvédelmi kultúra minél szélesebb körben elterjedjen, hogy kedvenceinkre mihamarabb szebb, biztonságosabb, élet várjon. Telephelyünk 6050 Lajosmizse, Alsóbene tanya 652. szám alatt található.  Alapítványunk az elmúlt évben 346 kutyát és 9 macskát fogadott be. Telephelyünkön jelenleg 223 kutya ellátásáról gondoskodunk. Az év döntő részében, a maximális kapacitásunkat bőven meghaladó szükség mutatkozik, így a menhely fejlesztése, bővítése kiemelt célunk. Az ország minden pontjáról mentünk állatokat és ehhez kisebb, nagyobb méretű szállítóbokszokra lenne szükségünk, mivel az elmúlt 20 év alatt tönkre mentek és a sok mentéshez, erre lenne a legnagyobb szükségünk.

Küldetésünk

Alapítványunknak többféle küldetése és célja van. 

Első körben a fő küldetésünk a kóbor állatok befogadása ellátása, valamint ezen állatok szocializációjának elősegítése, minél előbb szerető gazdához jutása. 

Az állatok többféle módon kerülnek hozzánk. Van, amikor különböző okok miatt az előző gazda hozza be, mert nem tudja ellátni, nem tudja kezelni, vagy csak egyszerűen nincs már rá szüksége. 

Munkánk hatékonysága kiemelkedő a sérült és a balesetet szenvedett ebek ellátásában, gyógyításában is. Mivel közel vagyunk a kiemelkedő tranzitforgalmat lebonyolító M5-ös autópályához sok a balesetes kutya. 

Fontos feladatunk az utcán kóborló állatok befogása és elhelyezése is. Országosan is nagyon sok állatot  mentünk, mi oda is elmegyünk menteni, ahol lenne közelebbi szervezet, de nem tudjak megoldani. A befogadott állatokat minden esetben ivartalanítjuk, orvosi ellátást és gyógykezelést kapnak. 

Másik nagyon fontos célnak tarjuk a felelős állattartással kapcsolatos szemléletformálás elterjesztését. Igyekszünk már gyermekkorban megtanítani az állatok iránti felelősségvállalást. Ennek keretében előadásokat szervezünk óvodákban és iskolákban osztályfőnöki óra keretében a felelős állattartásról, idősek otthonában terápiás jelleggel kutyasimogatást biztosítunk, örökbefogadó napokat szervezünk előadásokkal, kutyasimogatás lehetőségével és sétáltatással egybekötve.