Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány Alapítás éve 2008
Lehetőségek
Image Description Gyermekbarát
Image Description Örökbefogadás

Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány

"A szánhúzó kutyák csodálatos kutyák, de nem egyszerű esetek, ezért sokan szorulnak közülük mentésre. Viszont a velük való élet egy különleges világhoz vezet."

Hihetetlennek tűnik, hogy a gyönyörűséges szánhúzókutyák bajba is kerülhetnek.

​Alapítványunk már több mint 13 éve működik, ez alatt több ezer rászoruló kutyán segítettünk.
Elsősorban utcáról, sintértelepekről menti a szánhúzókutyákat, de segítünk azoknak, akik nem tudják továbbtartani a szánhúzókutyájukat és új gazdát keresünk számunkra, illetve segíteni szoktuk azokat, akik nem tudják szánhúzókutyájuk ivartalanítási költségét kifizetni.

Nyitvatartás

Számlaszám

10404742-50505249-49551019

Adószám

18899173-1-43

Közhasznú besorolás

közhasznú

Végzés száma

Pk.60.083/2008/20.

Tárgyi szükségletek
A pénzbeli adományok mellett főként kutyaeledelre van szükségünk. Nem mindegy azonban milyen tápot kapunk ugyanis védenceink mindig ugyanazt a fajta tápot eszik a gyomor-és bélproblémák elkerülése érdekében.
Jelentkezés önkéntesnek

Várjuk ideiglenes befogadók jelentkezését illetve jelen pillanatban netes munkában várunk segítséget, a gazdára váró kutyák adatlapjaink terjesztésében, illetve az 1 % kampányban plakátjaink terjesztésében, illetve a panziókban lévő kutyák fotózásában, videózásában.

Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány Bemutatkozás, küldetés

Az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány elsősorban utcáról, sintértelepekről menti a szánhúzó kutyákat, de segítünk azoknak, akik nem tudják továbbtartani a szánhúzó kutyájukat és új gazdát keresünk számunkra, illetve segíteni szoktuk azokat, akik nem tudják szánhúzó kutyájuk ivartalanítási költségét kifizetni.
Hihetetlennek tűnik, hogy a gyönyörűséges szánhúzó kutyák bajba is kerülhetnek. Sajnos azonban sokan felelőtlen módon, előzetes informálódás nélkül szerzik be őket, és amikor rájönnek, hogy ezeknek a kutyáknak mások a tulajdonságai, és igényei, mint amit elképzeltek, szélnek eresztik őket. Nem vitás, elkötelezettnek kell lenni ahhoz, hogy valaki toleráljon egy olyan kutyát, mely nem  őrzi a házat, unalmában hajlamos a szökésre, rombolásra, és a kisállatok levadászása a gyengéje. Sajnos nagyon sokan szaporítják a szánhúzó kutyákat, és bármilyen kis haszon reményében már adják is tovább a kölyköket a leendő gazda mindenféle részletes felvilágosítása, kikérdezése nélkül.

Szánhúzó kutya
Plutó

Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány Munkássága

Alapítványunk honlapján egy országos adatbázist működtetünk, melyben folyamatosan, napi frissítésben megtekinthetőek az elveszett, talált és örökbe fogadható szánhúzó kutyák. A legsürgősebb eseteket Alapítványunk saját gondozásába veszi. Menhely hiányában Budapesten a Strázsa kutyapanzióban helyezzük el az országszerte mentett szánhúzó kutyákat. Ide naponta többször jár önkéntes csapatunk a kutyákat sétáltatni, gondozni, és etetni is. 

  • Az alapítványunk gondozásában lévő kutyák természetesen a lehető leggondosabb állatorvosi ellátásban is részesülnek.
  • Alapítványunktól kutyát oltva, féreghajtva, chippel ellátva és ivartalanítva lehet örökbe fogadni.
  • A mentési feladatok mellett felvilágosító tevékenységet is végzünk: évente rengeteg rendezvényen veszünk részt, emellett cikkeket jelentetünk meg a felelős állattartással kapcsolatban, illetve tartási, nevelési, etetési tanácsokkal látjuk el a hozzánk forduló szánhúzókutya tulajdonosokat, érdeklődőket.
  • Kiemelt a felelős állattartással kapcsolatos tájékoztató tevékenységünk, a kutyával való problémamentes együttélés bemutatása, fontosnak tartjuk, hogy a leendő gazdák tisztában legyenek mindennel, ami a kutyatartáshoz szükséges.
  • Hiszünk benne, hogy hatékony tájékoztatással elérhetjük, hogy az emberek ne hirtelen felindulásból válasszanak társat 10-15 évre, megbánva választásukat 2 hét alatt. Nem vitás, elkötelezettnek kell lenni ahhoz, hogy valaki toleráljon egy olyan kutyát, mely nem őrzi a házat, unalmában hajlamos a szökésre, rombolásra, és a kisállatok levadászása a gyengéje.

Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány Alapításának története

2008-ban alakult alapítványunk, ekkor az addig egyénként a szánhúzó fajtákat mentő emberek összefogtak, és létrehozták az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítványt azzal a gondolattal, hogy közösen több eredményt tudnak elérni, több kutyán tudnak segíteni.

Alapítványunk kutyája
Szánhúzó
Kutya műtét után
Lábadozva
Barna Husky
Vörös bundás