Pets’ Care Állatmentő és Környezetvédő Egyesület

""Ha küzdesz veszíthetsz, ha nem küzdesz veszítettél!"

Szívügyünk a gyepmesteri telepek jelenleg jogszabályok alapján legalizált rendszerének átformálása, "...mert a gyilkolás nem megoldás! "

Szívügyünk a gyepmesteri telepek jelenleg jogszabályok alapján legalizált rendszerének átformálása,

"...mert a gyilkolás nem megoldás! "

✅Állatmentés

✅Rehabilitáció

✅Alternatív terápiák

✅Prevenciós programok

Szívügyünk a gyepmesteri telepek jelenleg jogszabályok alapján legalizált rendszerének átformálása,

"...mert a gyilkolás nem megoldás! "

✅Állatmentés

✅Rehabilitáció

✅Alternatív terápiák

✅Prevenciós programok

Nyitvatartás

Számlaszám

68800099-11083030-00000000 Takarék bank

Adószám

18805831-1-15

Közhasznú besorolás

közhasznú

Tárgyi szükségletek
Póráz, takaró, játék, tisztítószer, pelenka, macska alom, jó minőségű tápok
Jelentkezés önkéntesnek

Jelentkezés: pcas.rescue@gmail.com

Történetünk

2000. alapítás

2010. elindult a mentés a magyar gyepmesteri telepekről

Mára: 

 • 9 begyűjtőhelyről (gyepmesteri telepről) mentünk jelenleg
 • 2010-2020 között több mint 8000 állatot mentettünk
 • 1000-4000 km-t vezetünk havonta mentett állatokkal, nem kedvtelésből
 • átlagosan 120-170 mentett állat van a gondozásunkban
 • mentünk kutyákat,macskákat,madarakat,hüllőket, szükség esetén vadállatokat.

A tevékenységünk a hiedelmek ellenére nem merül ki CSAK az állatok mentésében, bár kétségtelen ez az egyik legjobban megmutatható része. A "háttérben" komoly erőfeszítéséket teszünk a hathatós és működő megelőző módszerek kialakításáért, teszteléséért, majd alkalmazásuk területenkénti bevezetéséért, ahol kapacitásunk engedi, ott koordinálására. Egy egy probléma kapcsán látóterünkbe kerülve, tárgyalunk önkormányzatokkal és tapasztalatból tudjuk, hogy bár az ivartalanítás kiemelkedően fontos jelentőséggel bír a megelőzés terén, de sajnos önmagában nem elég, ezért igyekszünk rávilágítani az önkormányzatok hathatós fellépésének a fontosságára a gondatlan állattartókkal szemben a hosszútávon is fenntartható pozitív eredmények érdekében! 2018-ban belefogtunk egy nagy projektbe, Magyarország összes települését megkérdeztük a kóbor állatok kezelésének témakörében. 

Mentett kutya PCAS állatmentők
Egyik mentettünk mentéskor és már új otthonában

A válaszokat mindenki számára érthető formában, látványban és tartalomban hamarosan publikálni fogjuk, ezen dolgozunk már egy jó ideje! Emellett folyamatosan dolgozunk mentési-, felvilágosítási- és tapasztalatgyűjtési céllal Kelet -Magyarország mélyszegénységgel sújtott és kóbor kutyák számát tekintve kiemelkedően infektált területein is, az eredmények területenként bár eltérőek, de a folyamatos jelenlétünknek köszönhetően mégis pozitív irányba látszik elmozdulni.

Sok kutya kennelben
Folyamatosan dolgozunk Kelet- Magyarország mélyszegénységgel sújtott településein az állatokkal való bánásmód javítása érdekében

Munkánk célja

CÉLUNK A MAGYARORSZÁGI KÓBOR ÁLLAT MEGSEMMISÍTŐ RENDSZER MEGREFORMÁLÁSA , állatbarát és humánus eljárások bevezetése. Sajnos az állatok folyamatos mentése kikerülhetetlen feladat, hiszen ez a változás hosszú időt vesz igénybe addig pedig folyamatosan születnek felesleges almok és kerülnek utcára állatok a gondatlan gazdák jóvoltából és vég nélkül töltik a gyepmesteri telepeket is újabbnál újabb állatmennyiséggel. A sok utcára került egykor talán gazdás állatot az önkormányzatok feladata "eltüntetni" a közterületekről, így ezt ki így, ki úgy oldja meg. A hivatalos verziónál maradva a gyepmesteri (sintér, állategészségügyi, ebrendészeti) telepek szolgálnak eredendően hosszú évek óta ezeknek az állatoknak a megsemmisítő és vesztőhelyéül, ahol a magyar törvények által hivatalosan engedélyezett módon a bekerülő állatok 14 nap megfigyelési idő lejárta után hivatalosan és megengedetten kiírthatóak. Egyik fő célunk tehát ezen telepek feltérképezése és a működésbeli rendszerük megváltoztatása állatbarát és megelőző szemléletűre. Sajnos több régióban "hiánycikk" a bevonható állatvédő, így a dolgunk nem túl egyszerű.

Mentett cicák
Célunk a gyepmesteri telep rendszer átalakítása, mert a gyilkosság nem megoldás

Másik nagy szívügyünk a súlyosan sérült állatok mentése, legyen az autóbaleset vagy súlyos bántalmazás áldozata. Az évek alatt igen magas számú sérült-, hiányzó végtagú, gerincsérült, lebénult, vak és egyéb testi fogyatékkal rendelkező, elsőre talán esélytelennek tűnő állatnak adtunk lehetőséget, hogy adott esetben számtalan műtétet követően, rehabilitáció után sikeresen tudjon beilleszkedni, és teljes, társállathoz méltó életet élni. Minden egyes esettel váltunk mi magunk is egyre tapasztaltabbá, gyakorlatiasabbá. Volt, hogy az orvosaink is csodálkozva álltak egy egy védencünk felett és csodával közel azonos szinten tekintettek gyógyulására.

Mentett kutya szemműtét előtt és után
A legtöbb fájdalom elmúlik

Hitvallásunk

Hisszük és valljuk, hogy a traumás helyzetben lévő állatoknak mi vagyunk a hangja és az esélye arra, hogy ne az életük elvétele legyen az egyetlen lehetőség. Ameddig nem képesek újra kommunikálni és kifejezni az élethez való ragaszkodásukat addig nekünk kell ezt megtennünk helyettük és képviselni a jogukat az élethez. Az állatok olyan csodálatos élőlények, akik bármilyen megváltozott körülményhez fantasztikusan tudnak alkalmazkodni és soha nem néznek hátra. Tapasztalatból mondjuk, hogy testi fogyatékos állat is pont olyan boldog és minőségi életet képes élni , mint teljesen egészséges társaik. Összehasonlítani pedig csupán emberi szokás. Bátran felvállaljuk, hogy minden esetben megpróbáljuk és az utolsót is megpróbáljuk, amíg esély van, még ha csekély is a felépülésre. Valljuk, hogy a fájdalom önmagában nem ok az élet elvételére, hiszen minden sérülés, baleset fájdalommal jár. A fájdalom a „barátunk”, amely jelzi, hogy melyik testrész vagy szerv szorul védelemre, támogatásra, kíméletre. A legtöbb fájdalom elmúlik és elmulasztható. A gyógyulás maga is olyan folyamat, mely sokszor fájdalommal jár. Mindannyiszor hatalmas felelősség valódi különbséget tenni fájdalom és tartós szenvedés között, de hisszük, hisz az elmúlt évek bebizonyították, hogy érdemes.

Hogyan segíthetek?

Bármilyen nekünk szánt adományt szívesen fogadunk!

Adományok aminek örülünk: Mentett állatainknak tápadomány, konzervek, rizs, tészta, illetve az adományvásárainkra tárgyi adományok.

Adományvásárainkra: (Jó állapotban lévő)

 • Női -, férfi - és gyerek ruhák, cipők
 • Könyvek
 • Lakberendezési tárgyak
 • Lakástextil
 • Szőnyegek
 • Irodaszerek
 • Konyhai felszerelés
 • Kisbútor
 • Biciklik
 • Elektronikai cikkek
 • Kisállat felszerelés
 • Növények

Mit várunk az önkéntesektől?

Főként online munkát, hirdetéseket, email kezelést, licitek lebonyolítását, adományszervezést, adománygyűjtést, állateledel gyűjtést.