Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete Alapítás éve 2006
Lehetőségek
Image Description Sétáltatás
Image Description Gyermekbarát
Image Description Örökbefogadás

Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete

Ideiglenes befogadókkal és családias panziókkal dolgozunk, olyan fantasztikus családokkal, akik szeretetet, törődést, nevelést és ha kell, ápolást nyújtanak a gondozásunkban lévő kutyáknak, amíg azok végleges gazdihoz nem költöznek.

Ideiglenes befogadókkal és családias panziókkal dolgozunk, olyan fantasztikus családokkal, akik szeretetet, törődést, nevelést és ha kell, ápolást nyújtanak a gondozásunkban lévő kutyáknak, amíg azok végleges gazdihoz nem költöznek.

Nyitvatartás

Számlaszám

CIB Bank: 10701427- 49914203-51100005

Adószám

18001044-1-13

Közhasznú besorolás

13-02-0005659

Tárgyi szükségletek
Száraztáp kutyáknak (junior, adult, senior), macskáknak nedves eledel, és száraztáp, macskaalom, pelenkaalátét, pokrócok, ágyneműk, törölközők (mind tisztán).
Jelentkezés önkéntesnek

+36 30 944 2919

Munkásságunk

Munkaterületünk” Csobánka – Tinnye – Piliscsaba – Pilisvörösvár – Pilisjászfalu – Pilisszentiván – Budapest II. kerület (Hűvösvölgy, Hidegkút) – Nagykovácsi – Remeteszőlős – Solymár. Elsődleges célunk minden esetben a talált kutya eredeti gazdájához való visszajuttatása. A talált, befogott kutyákat biztonságba helyezzük ill. orvoshoz visszük, lefotózzuk, plakátoljuk, hirdetjük. Ha eredeti gazdáját nem találjuk, egészségesen, lelkileg – fizikailag rehabilitálva, oltva, microchipezve, szukák és kanok esetében egyaránt ivartalanítva, örökbefogadási szerződéssel és családlátogatással (a tartási körülmények ellenőrzésével) gazdához adjuk egy jobb élet reményében. Nincs menhelyünk, nincsenek fizetett alkalmazottak! Mivel mindenki munka mellett, korlátozott saját anyagi-és erőforrásokból végzi a munkáját, ezt ilyen formában nem is tudnánk vállalni, de egyelőre nem is célunk. Egy területen üzemeltetett menhely komoly önkormányzati engedélyeztetési procedúra és egy önkormányzat sem látja területén szívesen, hogy más önkormányzat területéről összeszedett állatokat náluk helyezzenek el. Így az ideiglenes befogadói hálózattal nagyobb területről tudunk mentést végezni. Ideiglenes befogadókkal és családias panziókkal dolgozunk, olyan fantasztikus családokkal, akik szeretetet, törődést, nevelést és ha kell, ápolást nyújtanak a gondozásunkban lévő kutyáknak, amíg azok végleges gazdihoz nem költöznek. Így egyszerre mindössze 20 körüli a gazdára váró kutyák létszáma, ennél többet egyszerűen nem tudunk hova tenni. Másrészt éppen a kis létszám miatt több odafigyelés jut az egyes kutyákra, jobban kiismerjük őket, az egyéniségüket és az igényeiket, és igyekszünk a legjobbat nyújtani nekik.

kölyökkutya cumizik
Kölyökkutya gondozása

Történetünk

A történet 2006-ban kezdődött. A XXI. század hajnalán, hol máshol, mint az interneten. Egy jól ismert kutyás fórumon „csillár” felhívására gyűltek össze a régió állatvédelemre nyitott gondolkodású kutyásai. Eleinte csak eszme- és információcsere zajlott a neten, majd az első igazi mentések: hazajuttatott csavargó ebek, gazdihoz adott kutyák… Hamar kiderült, a környéken (sajnos) nagy szükség van az állatvédők munkájára, a kezdeti sikerek pedig kedvet és erőt adtak az elinduláshoz azon a szakmai úton, melyen –  egyre biztosabb léptekkel –  azóta is járunk. A csapat azóta bővült, összekovácsolódott, és az idő, a szerzett tapasztalatok csak még erősebbé tették ezt az összetartást. Mentési protokollok, szakmai kapcsolatok alakultak ki, melyeknek köszönhetően ma már egy jól működő rendszerről beszélhetünk.

Menhelyi kutya
Mentettünk

Tervek a jövőre nézve

Szeretnénk minél több ivartalanítási akciót lefolytatni, hogy ezzel megelőzzük a felesleges szaporulatokat, és új önkéntesek toborzásával szélesíteni az ideiglenes befogadói kapacitásunkat.

Sikertörténet

A 15 év alatt több száz állatnak segítettünk hazajutni, és szintén több száznak kerestünk új otthont. Évente kb. 40 kutyának és 20 macskának keresünk új családot, sok esetben pedig gazdás kutyáknak, macskáknak vagy kóbor macskakolóniáknak az ivartalanítását is támogatjuk.

menhelyi kutya az erdőben
Egyik mentett kutyusunk

Költségeink

Havi költségvetésünk átlagosan 250-300 000 Ft. Ezt az összeget 2012 óta az adó 1%-os támogatásokból, magánadományokból, saját hozzájárulásból hozzuk össze, egyre nagyobb támogatást kapunk már a lakosságtól is. Nincsenek fizetett alkalmazottaink, mindenki önkéntes csapatunkban.

Hogyan tudok segíteni?

Sétáltatás, ideiglenes befogadás, adományozás, rendezvényen való segítségnyújtás, fotózás, hirdetési segítség

Mit adományozzak?

Száraztáp kutyáknak (junior, adult, senior), macskáknak nedves eledel, és száraztáp, macskaalom, pelenkaalátét, pokrócok, ágyneműk, törölközők (mind tisztán).

németjuhász
Mentett kutyusunk