Rákosmenti NOÉ Bárkája Állatotthon Alapítvány

"„Hiszünk a csodában!”

A NOÉ Állatotthon Alapítvány Magyarország legnagyobb állatvédelmi szervezete, mely 2 telephelyén (Budapest és Vas megye - Szergény) közel 10 hektáron, 1200 állatról gondoskodik. Messze nem csak kutyák és macskák menhelye vagyunk, sok egyéb faj él nálunk, a haszonállatoktól a legegzotikusabbakig. Egy közös mindannyiukban, hogy segítségre, mentésre volt szükségük.

Nyitvatartás

hétfőtől-szombatig 10-15 óra, vasárnap 10-14 óra

Nyitvatartás

hétfőtől-szombatig 10-15 óra, vasárnap 10-14 óra

Számlaszám

MagNet Bank 16200175-11537814

Adószám

18169696-1-42

Közhasznú besorolás

közhasznú

Tárgyi szükségletek
http://noeallatotthon.hu/index.php?pid=2&cid=4
Jelentkezés önkéntesnek

Nem csak kutyákat mentünk

Szervezetünk a legkülfélébb fajokkal foglalkozik úgy, mint kutya,macska, kecske, sertés, ló, szamár, birka, baromfi, nyúl, emu, róka, láma.

Ezen felül fajtamentőként is működünk több specifikus kutyafajtával foglalkozunk.

Csau csau a menhelyen
Csau csau fajtamentésünk egyik mentettje

Történetünk

A NOÉ Állatotthon Alapítvány Budapest máig legnagyobb állatmenhelye 1992 óta működik saját anyagi erőforrásainkból, és csak 2000-ben alakult alapítvánnyá, de azóta is normatív állami támogatás nélkül, önerőből és a támogatók jóvoltából tartja fent magát és látja el két-, három- és négylábú védenceit.

Az állatotthont két lelkes fiatal hozta létre. Ők ketten a 90-es évek elején megálmodtak egy olyan világot, ahol minden állatnak joga van az élethez és minden állat kaphat egy második esélyt, legyen az kidobott kutya, vagy levesbe való kakas. Évek alatt összespóroltak egy telekre valót, majd elkezdték befogadni a hontalan, bajba jutott állatokat, akik egyre csak jöttek és jöttek, végül már több százan voltak. Az évek alatt támogatók segítségével budapesti telephelyünket sikerült több mint 1000 állat elhelyezésére alkalmas, 8 hektárra bővíteni. 

Idős Csau csau
Idős Csau csaunk

Szolgáltatások

  • iskolai, óvodai csoportok részére kihelyezett órák, 
  • csapatépítők,
  • kulisszák mögötti séta,
  • rendezvények,
  • fajtamentés

Terveink

  • rehabilitációs kennelsor kialakítása
  • új, modern kórházépület felépítése

SikertörténetPogácsa élete jóra fordult
2020.12.06.
 

Kedves Noé,

1 hónapja hoztam el tőletek Pogácsát (Majális család), és gondoltam küldök egy rövid beszámolót az első együtt töltött hónapunkról.Pogácsa nagyon gyorsan alkalmazkodott az új környezetéhez, kezdetben még hajlamos volt megijedni az utcán ettől-attól, de most már leginkább csak érdeklődéssel megy/rohan mindenhez és mindenkihez. Az emberekkel szuperül kijön, a lakásban nagyon jól viselkedik, a szobatisztaság is megy és engem is hagy dolgozni a nap nagy részében. A szabadidőnkben általában a kutyafuttatóban bandázunk órákat, imád játszani más kutyákkal és azt nagyon szépen is teszi. Figyel a jelzésekre, és nem tolja túl. Hétvégén sokat szoktunk időzni a nyaralónkban ahol szabadon rohangálhat és élvezettel rágcsálhat diót meg botokat. A kutya sulit a héten kezdjük, de már most sok mindent megtanult: ül, fekszik, lábhoz, helyedre, pacsi, hagyjad. Persze ha sok az inger és kevés a motiváció (kaja) akkor még hajlamos szelektíven hallani. :)

Végezetül egy pár képet csatoltam nektek.
Köszönöm, hogy vigyáztatok rá, amíg meg nem találtam.

Üdv,
Boros Dóri

Noé Állatotthon egykori lakója
Pogácsa egykori gondozottunk
Noé Állatotthon egykori lakója
Pogácsa új otthonában