Sündörgők Állatvédő és Állatmentő Egyesület

Sündörgők által mentett állatok: sün, mezei nyúl, őz, madarak, hüllők, kisemlősök, de főleg vadállatok.

Célunk, hogy a Magyarországon lévő őshonos vadállatokat megvédjük a rájuk leselkedő veszélyektől! Sajnos egyre nagyobb mértékben foglaltuk el az ő területeiket, ezáltal kiszorultak természetes élőhelyükről, így az ember is gyakrabban találkozik velük! Ennek következtében rengeteg a sérült vadállat, amiért csakis az ember a felelős. A földön élő állatoknak mindössze 4%a a vadállat, így különösen szívünkön viseljük a sorsukat! Számunkra mindegyik egyenlő, a legkisebbtől a legnagyobbig! A felépült állatokat szakszerűen repatriáljuk, ha ez lehetséges, így megkapják a második esélyt az élettől! 

Nyitvatartás

Számlaszám

10403404-50527069-87551008

Adószám

19341628-1-43

Közhasznú besorolás

igen

Tárgyi szükségletek
Nagyon szívesen fogadunk almot, forgácsot, élő eleségállatot, nedves / száraz macskaeledelt, ketrecet, betegalátétet, nyúltápot .

Történelmünk

Csapatunk 2020 nyarán állt össze, egy igazi családdá! Minden egyes tagunkról elmondható, hogy tapasztalt állat tartó! Van, aki a hüllőkben profi, van aki igazi madár szakértő, és van aki a kisemlősök téren kimagasló! Eleinte más más helyeken tevékenykedtünk, de már akkor is aktívan mentettünk mindannyian! Aztán úgy hozta az élet, hogy a szálaink találkoztak, és mint egy hatalmas baráti társaság együtt létrehoztuk a Sündörgőket! Az állatok az életünk szerves részei, és általuk sokkal erősebb lett a csapat! Egy szerves tagunk állatorvosi asszisztensként dolgozik, így SOS esetekben az azonnali ellátás biztosított.

Sündörgők
Sündörgők

Szolgáltatásaink

Iskolai bemutatók

Óvodai rendezvények

Állat bemutató

Vadász görény
Feltett szándékunk minden bajba jutott vadállaton segíteni
Kölyök nyuszi
Csöppség

Terveink

Mindenképpen szeretnénk több emberhez eljutni hiszen, ha már csak 1 embert sikerül meggyőzni, hogy ne menjen el egy sérült állat mellet, már eredményes volt, amit csináltunk. Kiemelt szerepet kap nálunk a keleti sünök védelme, hosszútávon szeretnénk több figyelemfelkeltő táblát kihelyezni, ahol nagyobb a populáció!

Teknősön lovagló sün
Mentettjeink

Sikertörténet

Számtalan sikertörténettel szolgálhatok, mind örökbefogadás, mind megmentett állat terén! Nehéz lenne kiemelni akár egyet is, viszont általánosságban mondhatom, hogy az összes megmentett élet számunkra egyaránt fontos, mindegyikért ugyan úgy küzdünk, így nekünk mindegyik sikertörténet!

Galamb
Minden élet számít!
Gyík
Bármelyik állatnak szüksége lehet segítségre

Költségek

Sajnos mint minden, az állatmentés is pénzbe kerül! Nem is kevés pénzbe! Egy alap bogár rendelés nagyjából 45 sünire lebontva havi 25-30 ezer forint! Ehhez jön a nedves/száraz macskaeledel, a húsok, nyúltápok, tápszerek, zöldség, gyümölcs, madár eleség. Szükségünk van rendszeresen alomra, forgácsra, betegalátétre, és tisztító szerekre! Az állatorvosi kezelések alsó hangon minimum 10 ezernél kezdődnek, és kezeléstől függően ez az ár csak nő! Folyamatosan szükségünk van gyógyszerekre, antibiotikumra, fecskendőkre, stb, ami szintén nem olcsó mulatság.

Rágcsáló kifutó
Kifutónk

Hogy segíthetek?

Mit adományozzak? 

Nagyon szívesen fogadunk almot, forgácsot, élő eleségállatot, nedves / száraz macskaeledelt, ketrecet, betegalátétet, nyúltápot.

Önkéntesi tudnivalók

Ha nálunk szeretnél önkéntes lenni, elsősorban legyél elhivatott! Valószínűleg csak pár hónapról lesz szó, de abban a pár hónapban te felelsz a rád bízott állatért! Biztosítunk neked mindent, ami az állat elhelyezéséhez szükséges, mi csak annyit kérünk, hogy segíts nekünk azzal, hogy eteted, itatod őt amíg nálad van. Bármilyen probléma esetén azonnal segítünk, támogatunk!

Süni
Sünink