Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület

"„Egy állat nem üt vissza, csak tűr hűséggel csendesen… Mi megtalálunk és megtanítjuk hogy bánj velük rendesen! "

2011. májusában Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesületként kerültünk bejegyzésre, mint a Budapesti Állatmentők utóda.

2010-ben alakultunk meg Budapesti Állatmentők néven. Az állatvédelemben önállóan tevékenykedő tagjaink puszta elhivatottságból, állatszeretetből, önerőből, szervezett formában kezdték menteni a borzalmas körülmények között élő megkínzott, elhagyott, valamint balesetet szenvedett állatokat. Magyarországon erre sajnos a nagymértékben jelen lévő emberi brutalitás és állatkínzások miatt folyamatosan szükség van, az igény nem csökkent. 2011. májusában Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesületként kerültünk bejegyzésre, mint a Budapesti Állatmentők utóda.

Nyitvatartás

Előre egyeztet időpontban és nyílt napokon

Számlaszám

10918001-00000071-62750004

Adószám

18210527-1-13

Közhasznú besorolás

közhasznú

Végzés száma

13-020006086

Tárgyi szükségletek
Bármilyen száraz vagy nedves tápnak örülünk, de legalább középkategóriás tápokat szeretnénk, mert védenceinket igyekszünk jó tápokkal ellátni. Bármilyen állatfelszerelésnek, játéknak örülünk, hisz ezek folyamatos fogyó eszközök.
Jelentkezés önkéntesnek

+36705687967 Vassné Nyerges Beáta

Történetünk

Célunk és hivatásunk a felelős állattartás elterjesztése, a gyermekek ránevelése az állatokkal való felelős bánásmódra, az állatok szeretetére és védelmére már egészen kis korban. Ennek érdekében fórumokat szervezünk iskolákban, óvodákban, ahol az ebben partner óvoda pedagógusokkal, tanítókkal, tanárokkal együtt igyekszünk a gyerekek szemléletét ebbe az irányba vinni. Közös ügyünk más állatvédő szervezetekkel karöltve, a borzalmas körülmények között szaporító emberek, szaporító telepeinek felszámolása.

Munkásságunk

Szervezetünk több rendezvényen képviselteti magát, ahol a támogatóknak lehetőségük van szervezetőnk reprezentációs termékeiből vásárolni, tagjainkat megismerni, védenceinkkel találkozni. Szolgáltatást külön nem nyújtunk, de kutyusaink sétáltatásával egy kellemes napot biztosítunk az önkéntesek számára.

Tervek a jövőre nézve

Hivatásunk és célunk az állatok védelmére és a felelős állattartásra való oktatás, nevelés elterjesztése Magyarországon, minél fiatalabb korban, így óvodák, iskolák pedagógusainak, vezetőinek együttműködésével folyamatosan részt veszünk ezen intézményekben és igyekszünk a gyermekeket az állatok szeretetére, tiszteletére, megbecsülésére sarkallni. Pécelen működő rehabilitációs központunk folyamatos fejlesztése, mentőautóink gépparkjának fiatalítása, meglévők szervizelése, új gépjárművek vásárlása. 

Sikertörténetek

Nagyon sok sikertörténetünk van, szerencsére sok száz mentett állatkát tudhatunk boldog családban. Szervezetünk, több szervezettel közös nagy országos mentésben részt vett, ahol egyszerre több kutyus került a gondozásunkba, többek között a söjtöri szaporító telepről mentett, borzalmas körülmények között élő kutyusok, akik országos visszhangot kaptak és az év legjobb szervezeti összefogásának is minősítették.

De, kiragadunk néhányat a sok-sok mentésből

Bobó

Vidékről mentett fiatal kan kutyus, az út szélén elütött és cserbenhagyott fiúcska, akit egy biciklis talált meg és az oda érkezésig vigyázott rá. Bobónak nagyon komoly sérülései volt, tüdeje vérzett, légmell alakult ki nála, nyílt törése volt a bokáján. Kritikus állapota miatt a lába napokig nem volt műthető, mely miatt félő volt, hogy stabilizációja után már nem menthető a lába. Azonban Ő nagy küzdő és megcáfolta az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseit és életben maradt, lábát is meg tudták menteni, fém implantátumok kerültek bele, melyek a csont gyógyulását követően újabb műtéttel kivételre kerültek. Ezután hosszú rehabilitáció kezdődött. Szerencsére rá talált a szerencse és egy kedves Család fogadta örökbe, akik nagyon sokat foglalkoznak vele, kielégítik mozgásigényét és vevők a bohócságára.

Mentett kutya
Bobó mikor gondozásunkba került
Mentett kutya új otthonában
Bobó ma

Rozsdi

Mogyoródról mentett, csont sovány, legyengült kutyus, akihez talán az utolsó percben érkeztünk, alultáplált volt, pocakja kétszeresére puffadt, bélelzáródása volt, vékony és vastagbele tele volt megkövesedett bélsárral. Azonnali operációra szorult, azonban rossz állapota miatt a műtéti is veszélyt jelentett, de sikeres volt. A műtét után hosszú volt a lábadozás, speciális étrendre szorult, de szépen felgyógyult és nagyon jó gazdihoz és másik kutyatárshoz került.

Mentett kutya még rossz állapotban
Rozsdi mikor hozzánk került
Mentett kutya új családjában
Rozsdi happy end-je

Zsömi

Szigetszentmiklósról mentett kutyus, aki bántalmazott, balesetet szenvedett kutyuska. Medencéje és csípője borzalmas állapotban volt, három lába érzéketlen volt, ami egy nyaki trauma miatt következhetett be, rettegett minden emberi érintéstől, félelmében igen harcias volt. MR vizsgálatot követően kiderült, hogy myelopathia-ja alakult ki, mely hosszú orvosi kezeléssel, lézerterápiával, fizioterápiával gyógyítható. Testi problémái rendeződtek és sok szeretet, szocializáció után már rettegése is alább hagyott, vágyott a sok simogatásra. Ő is gondos gazdihoz került.

Kutya mentés
Zsömi megmentésekor
Mentett kutya új otthonában
Zsömi gyógyultan, rehabilitálva

Tapi papa

A 14 éves Tapikát egy vonat gázolta el, gazdája nem vállalta kezelését és lemondott kutyájáról. Egyik mellső mancsát amputálni kellett, eltört több csontja, combcsontja, koponyája, állkapcsa, így műtétek sora várt rá. Tápszondával etették orvosaink hosszú hónapokon keresztül, de ő sérüléseit és korát meghazudtolva élni akart. Fizioterápiára kellett vinni, kapott gyógymasszázst és szépen lassan felgyógyult. Egy kettes falkába került, az egyik legjobb helyre, egyesületünk elnökéhez és párjához, akiknél azóta is boldogan éli aggastyán éveit.

Vonat balesetes kutya
Tapi papa megtalálásakor
Mentett öreg kutya gyógyultan, családjával
Tapi papa ma

Nala

Fiatal bull típusú szuka kutyus, Tiszagyendáról került gondozásunkba, szörnyű állapotban. Az egyik szeme hiányzott, tele volt sebekkel, sérülésekkel, megtalálása előtt nem sokkal ellett, de teje már nem volt. Gennyes méhgyulladással küzdött és szívférgességet diagnosztizáltak nála. Műtétet követően a szívférgesség kezelése is megkezdődött. Teljes gyógyulása után szuper családba került.

Mentett kutya
Nala megmentésekor
Mentett bull típusú kutya, új otthonában
Nala már boldogan, biztonságban

Elismerések

Elismerések:
Szervezetünk az országban sok ember számára ismert, hisz az ország több területén igyekszünk segíteni. Elsősorban Budapest és Pest megye területén, de sok mentésünk az ország messzebbi vidéki városaiban, falvaiban történt. Számunkra az az elismerés, amikor a gazdiktól kapjuk a megerősítést, hogy milyen fantasztikus dolog, hogy a tőlünk örökbe fogadott kutyus társai lehetnek és mekkora öröm számukra, hogy egy szinte esélytelen, beteg, balesetes kutyusból egy gyönyörű kutyát varázsoltunk, aki a gazdi szeretett családtagja lett. Azt gondoljuk, hogy az elismerés itt kezdődik és ez a legfontosabb számunkra. Mi a védenceink elismerésére vágyunk, akik hálásan, mosolygó pofival köszönik meg a munkánkat.

Hogyan tudok segíteni?

Csapatunkba folyamatosan keresünk önkénteseket, védenceinkhez ideiglenes befogadó gazdikat. Az 50 órás közösségi szolgálatot teljesítő diákok jelentkezését is várjuk. 

 Mit adományozzak?

Pénzbeli támogatás mindig fontos az egyesület védencei részére, mivel sok balesetes, sérült állat kerül hozzánk, akiknek az orvosi költségei igen magasak. Szervezetünk rendelkezik adhat vonallal( 13600/55 kód), ahol bárki kisebb adományt(500,-Ft/hivás vagy SMS) is eljuttathat részünkre.

Mit várunk az önkéntesektől, hasznos infók:

Az önkénteseink segítséget nyújthatnak állataink tisztán tartásában, sétáltatásában, szocializálásában, rehabilitációs központunk építésében, szépítésében, valamint rendezvényeken való részvételben, ahol szervezetünk képviselteti magát. Segíthetnek fuvarozásban, orvoshoz szállításban, ideiglenes gazdihoz való táp szállításában, adományok átvételében, fuvarozásában.  Segítséget nyújthatnak egy-egy mentésen – persze nyilván több mentésben való részvételt követően.

Költségek (ivartalanítás, kezelések, etetés, felszerelés, munkabérek):

Szervezetünk a befolyt támogatások zömét állatorvosi költségekre(műtétek, ivartalanítás, MR, ultrahang, tesztek, oltások), a rehabilitációs központ fenntartására és állateledelre költi.