Macskák viselkedése - 4 tipp, hogy megszerettesd magadat egy macskával

Macskák viselkedése - 4 tipp, hogy megszerettesd magadat egy macskával

A macskák független lények, sokkal inkább vadállatok maradtak, mint a kutyák. Ezért sok kutyás ember számára megfejthetetlen lénynek tűnnek és ezért nem szeretik őket. Pedig ugyan úgy, mint a kutyáknak nekik is egyértelmű testbeszédük van bár jelenősen eltérő az ebekétől. Adunk néhány tippet a cicákkal való kommunikáció megkönnyítésére.

1. Tipp: Hogyan Köszönjünk egy Macskának

A macskák úgy köszönnek egymásnak is és a számukra szimpatikus vagy szeretett embereknek is, hogy miközben a másik szemébe néznek lassan, elnyújtva pislognak egyet. Ez macskául annyit jelent, hogy szia! Amennyiben egy macska érdeklődést mutat felénk és így köszön, úgy viszonozzuk a pislogást ugyanilyen módon. Ez a legudvariasabb módja egy macska köszöntésének.

2. Tipp: Tiszteltjük a Személyes Terüket

 A macskák számára nagyon fontos a személyes tér. Adjuk ezt meg nekik. Várjuk meg, hogy ő jöjjön oda hozzánk. Ő érjen hozzánk előbb.

3. Tipp: Hagyjuk Békén a Farok Csóváló Macskát

A macskáknál a farokkal történő ütemes csapkodás teljesen mást jelent, mint a kutyáknál a farok csóválása. Macskánk ezzel azt akarja kifejezni, hogy feszült és felkészít minket rá, hogy el fog fogyni a türelme. Ilyenkor hagyjuk békén. Ugyanúgy ez a fajta farok mozgatás jelentheti azt is, hogy vadászni készül és készen áll rá, hogy lecsapjon akár egy egérre akár gazdája kezére ami számára csupán játék, de nekünk elég fájdalmas lehet egy ilyen levadászás.

4. Tipp: Ne Simogasd a Macska Hasát

A macskák nem szeretik, ha a hasukhoz érnek. Ez egy nagyon érzékeny testtájékuk, a legtöbb macskának kimondottan kellemetlen, ha ezt simogatjuk. Ha egy macska a hasát mutatja felénk az nem biztos, hogy engedély annak megérintésére. Ugyan ez a bizalom jele, de valószínű ilyenkor is jobban értékelik a nyakvakarást. A macskák főként a fejük, nyakuk simogatását, vakarását díjazzák.

Macska és gazdája
Macska és gazdája

Doromboló Macska

+1 Érdekes tény, hogy attól, hogy egy macska dorombol még nem biztos, hogy boldog. Amikor a gazdi szeretgeti és dorombol akkor valóban azt jelenti, hogy elégedett és nyugodt. De például sok macska dorombol az orvosnál vizsgálat közben, ugyanis ez egy önnyugtató technika is.

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek