A Hard Dog Race segíti a mellrák elleni küzdelmet

A Hard Dog Race segíti a mellrák elleni küzdelmet

Mint tudjátok a Petissimo lelkes támogatója a Hard Dog Race-nek így most tájékoztatni szeretnénk titeket arról, hogy a HDR egy igen nemes ügyet támogat.

A Hard Dog Race segíti a mellrák elleni küzdelmet!

Elég férfi vagy a rózsaszínhez?

Fotókiállítással hívja fel a figyelmet a férfiak szerepére és a megelőzés fontosságára a mellrák elleni küzdelemben a Mellrákinfó Egyesület. A szervezet „Elég férfi vagy a rózsaszínhez?” címmel meghirdetett kampányában közreműködő Göblyös Péter, a Vizslafotózás alapítójának férfiakról és kutyáikról készített lenyűgöző képeit 2023. október 26-tól november 12-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Sugár Üzletközpontban.

Magyarországon akad tennivaló a mellrák elleni küzdelemben, hiszen miközben évente mintegy 9500 esetben diagnosztizálják a betegséget a nőgyógyászati rendeléseken, esztendőről esztendőre hozzávetőleg kétezer betegen már nem tudnak segíteni az egészségügyi intézményekben. A megoldást a megelőzés jelenthetné, a rendszeres mammográfiai szűrésekkel a betegség a korai stádiumban rendkívül jó arányban gyógyítható, ám míg a skandináv országokban a nők nyolcvan százaléka vesz részt a szűrővizsgálatokon, hazánkban a veszélyeztetettek csupán negyven-ötven százaléka jelenik meg szűréseken. 

A részvételi arány javítása érdekében a Mellrákinfó Egyesület karöltve Göblyös Péterrel, a Vizslafotózás alapítójával, és a Hard Dog Race kutyás futóverseny szervezőinek csapatával úgy döntött, a mellrák elleni küzdelem hónapjában, októberben ismét megszólítja a férfiakat, akiknek odafigyelése, illetve szerepvállalása szó szerint életeket menthet.

 

„A mellrákkal való szembesülés és a gyógyuláshoz vezető út emberfeletti, társ nélkül pedig még nehezebb” – fogalmaz Halom Bori. Az egyesület vezetője ezért tartja fontosnak, hogy a mellrák elleni küzdelembe bevonják a férfiakat is, hiszen számos alkalommal ők azok, akik megtalálják az elváltozás jeleit partnerüknél.

 

A Vizslafotózás fotókiállításának képein kutyáikkal bemutatkozó férfiak révén a Mellrákinfó Egyesület segítséget kér az erősebb nem képviselőitől. Arra kéri a férjeket, barátokat bíztassák kedvesüket az ingyenes mammográfiás vizsgálaton való részvételre és ösztönözzék párjukat, hogy azonnal forduljanak orvoshoz, ha bármi szokatlant észlelnek magukon.

 

A kezdeményezés új, a Mellrákinfó Egyesület munkája közel tíz esztendeje folyamatos. A szervezet azon dolgozik, hogy üzenetei minél több nőhöz eljussanak, és mind többen felismerjék: oda kell figyelniük magukra, testük jelzéseire. Szeretnék tudatosítani, hogy mindenkinek el kell járnia a szűrővizsgálatokra, és aki szokatlan elváltozásokat észlel magán, jól teszi, ha azonnal orvoshoz fordul, nem intézi el a tüneteket egy kézlegyintéssel. Bár a statisztikák szerint a mellrák még mindig az ötven év feletti nők vezető betegsége, az egyesület azt tapasztalja, hogy a Facebookon létrehozott zárt és titkos csoportjukban egyre több negyven, sőt harminc év alatti, a betegség által érintett nő csatlakozik hozzájuk.

 

Kiállítás megnyitó:

2023. október 26., 18.00 óra – Sugár Üzletközpont (Budapest, Őrs Vezér tere)

Fotó: Göblyös Péter

Grafika: Szabó Ádám

mellrák elleni fotó kiállítás
Göblyös Péter fotója
Göblyös Péter fotója
Göblyös Péter fotója
Göblyös Péter fotója
Göblyös Péter fotója
Göblyös Péter fotója
Göblyös Péter fotója
Göblyös Péter fotója
Göblyös Péter fotója
Göblyös Péter fotója
Göblyös Péter fotója

Gyertek el Ti is a kiállításra, mi ott leszünk!

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek