A kutyák hatása az egészségünkre

A kutyák hatása az egészségünkre

A kutyák hatása az egészségünkre, avagy miért érdemes kutyával megosztani az életedet.

A kutyák pusztán a létükkel örömöt okoznak az embernek, de ennél többre is képesek, javítják az emberek egészségét.

Kutatások bizonyítják, hogy már az is csökkenti a stresszt és javítja az ember hangulatát, ha kiskutya képeket nézeget a számítógépén. Így, ha nehéz napod van a munkában, akkor tarts 5 perc cuki kutya néző szünetet.

A kutyabarát munkahelyeken bizonyítottan jobb a hangulat, az emberek barátságosabbak, kedvesebbek, nyugodtabbak.

A kutyatartás csökkenti a depresszió kialakulásának esélyét mivel már a kutya látványa és simogatása is növeli a boldogság érzetünket. Nem véletlen, hogy a PTSD-s katonáknak is segíthet a kutyatársaság.

Forrás: canva.com
Forrás: canva.com

Emellett a napi 3 séta arra ösztönzi a gazdit, hogy többet mozogjon és gyakrabban lépjen interakcióba másokkal. Így javítják a szociális életünket is. Egy kísérlet pedig azt is bebizonyította, hogy egy kutyás férfinak szívesebben adják meg a telefonszámukat a hölgyek így növelik a gazdi párkapcsolati esélyeit is.

Napi 10 perc kutyasimogatás pedig már csökkenti a szívroham kialakulásának esélyét. Így a szívbetegeknek kötelező kutyusokat szeretgetni.

Ha olyan szerencsés vagy, hogy saját kutyusod van, akkor használd ki az egészségedre gyakorolt hatásait és simogasd rengeteget és sétálj vele nagyokat!

Forrás: canva.com
Forrás: canva.com

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek