A kutyarajongó fotós, Anne Geier képeitől eláll a szavunk

A kutyarajongó fotós, Anne Geier képeitől eláll a szavunk

Az ősz színei és hangulata a legtöbb fotósnak ihletet adnak, ami alól az osztrák Anne Geier sem kivétel. Képeinek különlegességét a természet és a kutyák látásmódjának összekapcsolása adja. A művészt ugyanis foglalkoztatta, hogy a több ezer éve hűséges társaink hogyan látják a körülöttük lévő világot.

A kutyarajongó fotós

A fotózás egy jó minőségű gépen túl egyedi látásmódot kíván. Az átlagost és a profit a szokottól eltérő nézőpont különbözteti meg, ami Anne Geier munkáját is jellemzi. A Stájerország felkapott üdülőparadicsomában élő művésznő eredeti munkája mellett minden szabad percét a családjának, valamint a hobbijának szenteli, ami nem más, mint az állatok és a fotózás. Az állatokért gyermekkora óta rajong, a fényképezés pedig 2007-ben került az érdeklődési körébe. Ekkor kapta ugyanis az első kutyáját, Cindyt, akiről minél több maradandó emléket akart megőrizni.

Több mint hobbi

Az idő előrehaladtával ez változott, ennek eredményeként ma már el sem tudná képzelni a mindennapjait a szenvedélye nélkül. Az eredeti elgondolás fejlődött, Anne célja az lett, hogy a képeivel vissza tudja adni az állatok egyéni karakterét, illetve azt, ahogyan a világot látják. A lenyűgöző fotói ötvözik az olyan lélegzetelállító környezetet, mint a csobogó patakok, a hófedte sziklák vagy a gyönyörű színekben játszó, őszi erdők. Ehhez társítja a kutyák szemében tükröződő őszinteséget, méghozzá úgy, hogy amikor a felvételekre nézünk, a lelkünk egy részét látjuk viszont. Egyszerűen visszaadja a kutyák érzéseit, lelkét.

Forrás: https://www.annegeier.com/

Fontos a megvilágítás

A képek egyik legfontosabb titka a fényviszonyokra való odafigyelés. Ezért a munkára csak napos időben a kora reggeli vagy esti órákban kerül sor, mert a színek ilyenkor elég intenzívek. A másik tökéletes hátteret a felhős napok adják, ekkor a felvételek vaku nélkül, háttér világítással készülnek. Jóval többről van szó tehát, mint néhány kattintásról, ami az eredményeken is látszik.Az ősz ebből a szempontból tökéletes Anne számára, ezekben a napszakaszokban ugyanis a hangulatot tökéletesen kiegészítik az ezerszínű falevelek. A teljesen új megvilágításba helyezett fotókat igazi kutya rajongóként képtelenség csak egyszer végignézni. Mi legalábbis már megszámolni sem tudjuk, hányszor pörgettük végig a képsorozatot.

Forrás: https://www.annegeier.com/

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek