Az első hivatalos kutyasétáltató

Az első hivatalos kutyasétáltató

Az első hivatalos kutyasétáltató James Buck a '60-as években New Yorkban indította el vállalkozását.

Borítókép: legacy.com

A kutyasétáltatás jó szórakozás, egészséges és bizonyítottan hozzájárul az ember hosszútávú egészségének megőrzéséhez. Mi lehet jobb, mint ebből élni!

Most az első olyan emberről fogok mesélni, akinek ezt eszébe jutott professzionális szinten művelni és sikerre is vitte elképzelését.

Kutyasétáltató_Forrás: allpetnews.com
Forrás: allpetnews.com

James Buck az első hivatalos kutyasétáltató

Jim Buck 1931.-ben született egy jómódú New Yorki családba. Jim imádta a kutyákat és két sajátja mellett egy nap 1964.-ben elvállalta egy ismerőse kutyájának sétáltatását. Ekkoriban értékesítőként dolgozott. De ez az egy napos kutya sitterkedés ráébresztette, hogy ez a hivatása.

Jim imádott kint lenni New York utcáin szeretett négylábúival és elpazarolt időnek tartotta a négyfal közötti munkaidejét. Elhatározta, hogy szerencsét próbál, hátha meg tud élni kutyasétáltatásból.

Forrás: bostonglobe.com_Jim Buck
Forrás: bostonglobe.com

Jim kiváló üzleti és marketing érzékének köszönhetően hamar felvirágzott az üzlet. Jim igazi gentleman volt, jól öltözötten járt kutyát sétáltatni. Hamarosan mindenki megismerte az Upper East Side-on a magas, vékony, elegáns férfit, akinél minimum 6 kutya van!

Jim már ’64-ben az üzlet indításakor heti 500 dollárt keresett kutyasétáltatással és hamarosan alkalmazottakra is szüksége volt az óriási forgalom menedzseléséhez. Elvitathatatlan, hogy igényt teremtett a New Yorki piacon és a következő 40 évben sikeres üzletet vitt. Mikor a legjobban ment a cége, 24 alkalmazott segített neki kielégíteni a vevői igényeket.

Jim Buck egy hölggyel sétál_Forrás: legacy.com
Forrás: legacy.com

Megalapította a Jim Buck's School for Dogs nevű iskoláját, az első olyan céget, ami kutya sétáltatást és oktatást is vállalt.

Jim egész életében helyi hírességnek számított, több talk showban és újságban is szerepelt. 81 évesen hunyt el 2013.-ban családja körében.

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek