Dr. Panyik Anita, Behemót pörgős gazdija

Dr. Panyik Anita, Behemót pörgős gazdija

Behemótot 8 hetesen fogadtuk örökbe. Mára már közösen extrém sportolunk, tevékenykedünk különböző állatvédelmi projektekben aktivistaként és Behemótot mint egy közönségkedvenc, annyian ismerik, hogy sokszor róla azonosítanak be engem is.

Mióta van veled és hogy került hozzád Behemót?

6 éve fogadtam örökbe Dr. Mázli Behemótot, röviden csak Behemót, Behe, Betszi, Szaros, Pupuka, Kismajom. Ő egy 6 kilós menhelyszökevény, aki azt hiszi, hogy lelke mélyén egy 40 kilós nagykutya, bár valójában még az árnyékától is fél, és egy igazi hangember. 8 hetesen a Bogáncs állatmenhelyről hoztam el. Közösen választottuk egymást, hiszek abban, hogy a kutya is választ és az nagyon fontos szempont, ha kutya mellett döntünk.

Miért az örökbefogadás?

Igazi állatvédő/állatszeretőként rendszeresen látogatok menhelyeket. Nagyon vissza kell fognom magam, hogy ne hozzak el minden alkalommal egy kis kutyát, ha menhelyre látogatok. 

Így történt akkor is, mikor Őt megláttam. Megláttam és megszerettem és jelnek fogtam fel, hogy pont a születésnapomon lehetne elhozni.

Miért őt választottad a menhelyen?

Behemót egy Jack Russel - Törpe Pincser keverék kutya. Első ránézésre egymásba szerettünk, nem választás kérdése volt. Nem voltak soha szimpatikusak a terrierek, de ma már tudatosan is emellett döntenék. Viccesek, nem lehet mellettük unatkozni és könnyen taníthatóak.

Megváltozott az életed mióta kiskedvenced hozzád került?

Az életem gyökeresen megváltozott akkor, amikor Behemót a családba került. Természetbe járok, többet sportolok. Együtt futunk és szép eredményekkel 4 évig együtt versenyeztünk. Behemót, úszik, hegyet mászik, fut, kirándul. Hiperaktív, mint az anyja, egy örök duracel nyuszi.

„A kutya az egyetlen élőlény, aki jobban szeret saját magánál”

Josh Billings

Milyenek voltak az első napok, hetek?

Anno, amikor elhoztam, az első hetekben csak ismerkedtünk egymással, nem mindig volt egyszerű. Az első egy évben pedig egymáshoz nőttünk. Aki túléli az első egy évet, soha nem engedi el kedvencét. Mára már szimbiózisban élünk, ha alszom alszik, ha pörgök, pörög. Érzi a hangulatom és reagál rá. Sőt megugatja a horrorfilmben a gyilkost és minden elhaladó szomszéddal szemben úgy érzi meg kell védenie a hazát. 

Hogyan jellemeznéd Behemótot?

Azt mondták a menhelyen, hogy Pitbull Sharpei keverék, mire kiderült Jack Russel Törpe Pincser, így egy 6 kilós méregzsák lett belőle. Úgy írnám le a kutyámat, hogy kis testben nagy lélek, aki egy ölberaptor, azaz egy miniterrorista :D Viszont annyira okos, hogy nem lepődnék meg, ha egy nap megszólalna, bár így is magyaráz eleget, isten őrizzen, hogy még beszéljen is.

Vannak szervezett kutyás programok amikre jártok?

Általában magunknak szervezünk programokat barátokkal. Behemótot szinte mindenhova magammal viszem, társ az utazásban a sportban lényegében mivel jól viselkedik, szállodába, étterembe bárhova el tudom vinni. Aki ismer tudja, hogy a kutya csomagban velem jár.

Van kedvenc közös sztoritok?

Sokszor kalandos vele az élet, például imád liftezni és egyszer lelépett egy lakóval, felment a 8-ra kiszállt majd torka szakadtából visítani kezdett. Az is megemlítendő, hogy tud vízből menteni. Csak, hogy mindenkit, azt is, aki nem kéri. Odaúszik, nyakára ül és hangosan visít.  Sorolhatnám, de minden történet vége az, hogy Behemót visít.

Hogy figyelsz a táplálásra, betegség megelőzésre?

Minden mentes prémium táp. Táp párti vagyok. Egyszerű, minden benne van, amire szüksége van és tudományosan bizonyított, hogy tovább élnek a tápos kutyák. Persze van, hogy főzök neki, nagyon szereti a vegán főztöm. Attól, hogy én nem eszem húst ő eszik, ez mindenkinek saját döntése. És mivel még nem szólt, hogy anya inkább adj brokkolit, így marad húsevő.
Behemót 6 hónaposan megsérült, így sok műtéten esett át. Azóta az izmok tartják egyben a lábát ezért is futunk együtt ennyit. Így lett a futás közös szenvedély és közös program, amit az orvos írt fel receptre.

Van valami izgalmas tervetek a jövőre nézve?

Mivel lételemem a tervezés és állatvédelmi aktivista is vagyok csak most év végére rengeteg tervet tudnék felsorolni Behemóttal közösen. Többségében ezek állatvédelmi projektek. De sok kirándulás és utazás vár még ránk és hát Behemót a felkészítő edzőm az akadályfutásban.

Image Description
Image Description
Dr. Panyik Anita vagyok és Ő itt Behemót a 6 kilós Ölberaptor. Közszereplőként és állatvédelmi aktivistaként 6 éves mentett menhelyszökevényemmel próbálunk segíteni a menhelyi állatokon immár 3 éve. Ahhoz, hogy én segíteni tudjak először Ő mentett meg engem. Életem legjobb döntése volt a kutyám, és jó irányba változtatta meg az életem.
Image Description
Anita Dr. Panyik — közszereplő, állatvédő

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek