Boldog játékosság – A legjobb unaloműzők a cicádnak

Boldog játékosság – A legjobb unaloműzők a cicádnak

A macskák rendkívül kíváncsi állatok, mindig keresik az újdonságot. Számukra a játék a boldogság megkérdőjelezhetetlen jele, és bár a játékos kedvük az idő előrehaladtával némiképp csökken, nincs olyan cica, akit ne lehetne megbolondítani egy jól megválasztott játékkal.

De mégis milyennel?

A házból kijáró kis kedvencek sokszor csak aludni térnek vissza a lakásba, de a szobacicáknak bizony szükségük van az unaloműzőkre. Ezek nélkül ugyanis a kis kedvenc más lehetőségek után néz, és könnyen lehet, hogy a kanapén élezi a körmét, vagy például a fülbevalónkat „lopja” el. Számtalan különféle játék közül választhatunk, amik garantáltan vidám kikapcsolódást nyújtanak a kis „szőrgolyónak”.

Íme most a legjobbak

A klasszikus

Sok macskának nincs különleges igénye, tökéletesen megfelel a számukra a legegyszerűbb játék is. A labda a legklasszikusabb lehetőség, amely hosszantartó és vidám kikapcsolódást nyújt a cicának. Ma már kaphatóak a különböző borítással ellátott változatok, amelyek még szórakoztatóbbak – ezek ugyanis már nem csak gurulnak és pattognak, hanem csörögnek, bolyhosak és színesek is. A labda nagy előnye, hogy a cica egyedül is vígan eljátszik vele, akár órákon át.

A fényes

Nincs macska, amelyik ne játszana eszét vesztetten a lézerrel. Ez a különleges kiegészítő nem hiányozhat egyik cicás otthonból sem, hiszen a kis négylábúak számára igazi kihívás a fény „elkapása”. A játék hátránya, hogy a cica egyedül nem tud vele játszani, hiszen szükség van a gazdira.

Az egérformájú

A macskák génjeiben ott rejlik a vadászösztön, nem csoda tehát, hogy egy egérformájú játék teljesen el tudja varázsolni őket. Ezek is igen változatosak lehetnek, a sima „pofozható” változattól a felhúzható játékig bármit megtalálhatunk. Vigyázzunk azonban, ha a cica megijed a zajos játéktól, jobb ha egy egyszerűbb lehetőséget választunk.

Az összetett változat

Ha nagyobb kihívást szeretnénk készíteni a cicánk számára, akkor válasszunk egy összetettebb játékot. Léteznek ma már nagyobb, több részből álló lehetőségek, de akár házilag is összebarkácsolhatjuk a kedvenceket. Így a cicánk garantáltan nem fog unatkozni, feltalálja magát akkor is ha több órára marad otthonegyedül.

Termékajánlónk:

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek