Draco a vadonban

Draco a vadonban

Sok csodával határos módon hazataláló, hihetetlen kalandot túlélő kutyáról hallani, de mi a helyzet a macskákkal?

Sok csodával határos módon hazataláló, hihetetlen kalandot túlélő kutyáról hallani, de mi a helyzet a macskákkal?

Nos, ha a helyzet úgy kívánja bizony ők is életrevalóak tudnak ám lenni. Arról nem is beszélve, hogy 9 életük van, így nem is olyan könnyű megszabadulni tőlük, még akkor sem, ha elvesznek. Szerencsére.

Draco az Istagramm sztár cica bizony nem semmi kalandokat élhetet át, mikor tavaly nem kevesebb, mint 49 napig nem találták. De nem ám a kertvárosi környéken veszett el, ahol családjával él. Nem. Az túl könnyű terep lett volna Draconak. A sokat látott, sokat kiránduló cica ugyanis a Jasper Nemzeti parkban veszett el, Kanadában. A gazdáival és cica testvérével Sirius Blackkel kiránduló cica, gazdája elmondása szerint nem azaz ijedős fajta és soha nem engedik el pórázról. De sajnos, mint kiderült a kenuktól megijed. Mikor pár túrázó kenukat cipelve elment mellettük, Draco ijedtében kibújt a hámjából és elszaladt.

Draco gazdája vállán_forrás: dailypaws.com
dailypaws.com
jasper nemzeti park
Forrás: thediscoveriesof.com

A Nemzeti Park nem csak gyönyörű, de veszélyes is, főleg egy cica számára. Tele van prérifarkasokkal, rókákkal, farkasokkal és medvékkel.

2021.08.19.-én a cicák instagramm oldalán még arról posztolt gazdájuk, hogy megérkeztek a kedvenc kiránduló helyükre, a parkba. Másnap azonban szomorúan adták hírül az aggódó gazdák az Instagrammon, hogy eltűnt Draco és kértek minden arra túrázót, hogy figyeljenek, látják e valahol.

Ők maguk is napokig keresték, de eredménytelenül. A fiatal pár elmondta, hogy a cica nagyon szeret ilyen helyen kalandozni így lehetséges, hogy nem is próbál segíteni az őt kereső önkénteseknek, hogy megtalálják. A gazdák kétségbe esve keresték, de próbáltak pozitívak maradni. Alix Lizaire az egyik gazdi egy ízben azzal viccelt férjének, hogy ha Draco összefut egy medvével, ő a medvét féltené, mert Draco bizony kemény cica. És milyen igaza volt.

macska hátizsákban
Forrás: cbc.ca

Egy ízben egy túrázó látta a cicát mire gazdái visszatértek a parkba, de továbbra sem találták meg.

Végül 49 nap elteltével Owain Thomas önkéntes találta meg a cicát, aki elmondása szerint nagyjából 300 km-t tett meg míg megtalálta a cicát. Mindenfelé csapdákat felállítva. A csapdák felállítását általában tiltják a Nemzeti Park szabályai, de ez egyszer kivételt tettek és engedélyezték azt.

Forrás: cbc.ca_Draco megmentőjével
Forrás: cbc.ca_Draco megmentőjével

Thomas minden nap felfedezett valami nyomot, ami Draco jelenlétére utalt így egyszerűen képtelen volt feladni és követte a cica által hagyott jeleket. Nem hiába! A hős cicamentő nem fogadta el a pár által felajánlott 1000 dolláros jutalmat, nem azért segített.

Draco azóta újra a családjával van és továbbra is mindenhova elkíséri gazdáit.

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek