Egy kutya rálőtt egy emberre

Egy kutya rálőtt egy emberre

Úgy, látszik bármi megtörténhet elvégre, ha megtörtént, hogy egy vadászat során egy kutya rálőtt egy emberre, akkor minden lehetséges. 

Úgy, látszik bármi megtörténhet elvégre, ha megtörtént, hogy egy vadászat során egy kutya rálőtt egy emberre, akkor minden lehetséges. 

Márpedig ez történt néhány éve, mikor Mississippiben egy baráti társaság elment az éves vadászatra, amire 7 éve mindig.

De, hogy történhetett, hogy egy kutya rálőtt egy emberre?

Nos, a jelenet a Végső állomás című filmbe illő lehetett, annyira hihetetlen.

Matt Branch barátaival készült a reggeli vadászatra. Matt a kocsijuk platójára tette a töltött, de biztosított fegyvert. Ami így nyilván nem sülhetett volna el. A fiúk mind „régi motoros” vadászok voltak és később úgy mesélték el, hogy lehetetlennek hitték, hogy elsüljön.

Matt tovább pakolászott az autóba, mikor Tito a labrador felugrott a platóra. És miközben helyett keresett magának, ahol kényelembe helyezheti magát, rálépett a fegyverre. De nem akárhogy. Tito pont a fegyver kibiztosítójára lépett, ezzel feloldva azt és abban a pillanatban el is sült a fegyver. A golyó keresztül ment a kocsi platójának falán és egyenesen Matt combjába fúródott. 

vadászkutya gazzdájával
Forrás: newser.com

A fiúk mind az autó körül álltak így bármelyiküket eltalálhatta volna a golyó.

Mattnek eltartott néhány másodpercig, míg realizálta, hogy mi történt, ekkor kezdett kiabálni és nagyon gyorsan vesztett nagyon sok vért. Rövid időn belül a nadrágja teljesen átázott a vértől.

Az egyik barátja azonnal hívta a 911-et, míg a többiek feltették a platóra sérült barátjukat. Azonnal elindultak a kórházba vele és egyikük próbálta elszorítani a sebet, csökkentve barátja vérveszteségét.

Matt kritikus állapotban ért a kórházba. Kétszer is meghalt és újra kellett éleszteni, majd 12 napig feküdt kómában. De csodával határos módon túl élte a súlyos sérülést.

Matt később elmondta, hogy a lövés utáni pillanatban először csak a többiek döbbent arca tűnt fel neki. Mikor követte rémült tekintetüket akkor vette észre az átlyukasztott autót és csak ekkor értette meg, hogy lövés érte. Még ekkor sem érzett fájdalmat, sőt, egyáltalán nem érezte a meglőtt végtagot. Ezután teljesen magánál volt még vagy egy óráig, emlékszik, hogy a barátai segítenek neki és csak útközben vesztette el az eszméletét a vérveszteségtől. Csak, hogy ekkor nem csupán elájult, ekkor halt meg először.

Matt_ Forrás: knoe.com
Matt_ Forrás: knoe.com

A 12 nap alatt, amíg nem volt magánál 9 műtétet hajtottak rajta végre. Ez idő alatt annyira élénk álmai voltak, hogy azóta sem tudja, hogy amit látott az álom volt e vagy valóság. Mikor felébredt annyira gyenge volt, hogy felülni sem bírt, így nem látta, hogy amputálták a lábát. Sőt fantom fájdalmai voltak. A vicces az, hogy csak másnap szóltak neki, hogy nincs is már meg a bal lába. Még viccesebb, hogy Matt egyáltalán nem rendült meg a hír hallatán. Mint mondta, napokig élet-halál között lebegett. Boldog volt, hogy él és nem tudta felzaklatni, hogy egy lábbal kevesebbel teszi ezt. Csak az érdekelte, hogy mielőbb haza mehessen.  Csak, hogy ekkor még 3 műtét várt rá és további 43 napot töltött a kórházban, majd még 14-et egy rehabilitációs központban.

Nem volt kérdés, hogy az exsportoló keményen fog dolgozni, hogy teljesen felépüljön. És a felépülés tényleg kemény volt. De mára jár és dolgozik és időnként vadászik is.

A barátait is nagyon megviselte az esett. El kell mondjuk, hogy mindegyikük 20 éve vadászott és azt gondolták értenek a fegyverekhez és biztonságban vannak. Megrendültek, hogy ez egyáltalán megtörténhetett velük, ennyi év tapasztalat után.

vadászok
Forrás: dailymail.co.uk

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek