Együtt egy életért, ártatlan állatokért egyesület Virág története

Együtt egy életért, ártatlan állatokért egyesület Virág története

Az Együtt egy életért, ártatlan állatokért egyesület egyik kutyusáról olvashattok ebben a cikkben, ez Virág története!

Időről-időre írnak nekünk cikket az egyesület amúgy is elfoglalt munkatársai, hogy minél több emberhez eljusson ezért érdemes mentett kutyust örökbefogadni. 

Fogadjátok szeretettel Virág történetét.

2021.01.22-én hívást kaptunk egy állatorvosi rendelőből. Egy kutyát vittek altatni. Ő volt Virág.
Egykori „gazdái” valahol vásárolták a kutyát, állításuk szerint a csont soványra fogyott kutya nem akart enni, azért vékony.  Virág akkorra már kölyköket is hozott a világra, de róluk semmit nem tudtunk. A családsegítők segítségével került a kutya orvoshoz, természetesen nekik nem az volt a cél, hogy elaltassa a család a kutyát, de látogatásaik során nem bírták elnézni Virágot abban az állapotban. 

Mikor megláttuk, egyértelmű volt, hogy itt sürgősen tenni kell valamit, különben már nem lesz neki sok ideje.
Virág valóban nem akart enni, de ezt nem szervi probléma okozta. Egyszerűen depressziós volt és nem kért már az életből. Teljesen elzárkózott a külvilágtól, ha valaki belépett hozzá a szobába, elfordult. 
Az állapota miatt 24 órás felügyeletet igényelt. Mindenre találtunk volna megoldást, a költségeit álltuk, de mivel mindenkinek dolgoznia kellett, nem tudtuk megoldani a folyamatos felügyeletét

csont sovány kutya
Virág mikor kimentették

Ekkor a Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület helyet biztosított Virágnak, amíg kicsit összeszedte magát, hogy aztán velünk tudjon tovább rehabilitálódni. Nagyon sok időbe telt, amíg, hajlandó volt magától bármit is enni.
A teste gyógyulni kezdett, erősödött, de a lelkének még több időre volt szüksége. Eleinte rettegett mindentől, mindegy volt, hogy kutya, ember vagy akár egy kismadár. Mikor kellően megerősödött, az egyik tagunkhoz került, ahol a 3 kutyus mellett idővel felengedett. Az etetés komplex feladat volt, sokáig külön kellett főzni neki.
A kezdeti nehézségek a sétáknál a falkaszellem segítségével egyre inkább feledésbe merültek. Az eleinte rettegő kutyus játszott társaival, az idegenektől kezdetben elbújt, de aztán már megkapta mindenki az esélyt arra, hogy megsimogassa.  
Eljött aztán az idő. Elég erősnek találtuk már ahhoz, hogy keressünk neki egy új családot.

kutya vizsgálóasztalon
A gyógyulás útján
két kutya aranyosan néz a kamerába
Kis falka segítség a rehabilitálódáshoz

Az oldalnak érkezett üzenetben egy bemutatkozó levél. Szó szót követett, aztán megegyeztünk egy időpontban, amikor a gazdijelölt találkozik Virággal. Ilyenkor van lehetőség mindig az ismerkedésre és kiderül, meg van e a kémia. A családnak már volt egy szukakutyája, ami először nagyon nem volt jó hír, ugyanis azonos nemű kutyusokat ritkán ajánlunk egymás mellé. Az első nagy találkozás után, Virág ellátogatott a gazdijelölthöz, hogy lássuk, milyen lehet a viszony a már ott élő kutyussal. 

Egy közös séta után eldőlt, aztán jött az öröm és a nagy izgalom: Virág gazdisodhat! Ő akkor már ott is maradt és megkezdődött a próbaidő. 
Virág nagyon szerencsés, nagyon jó helyre került. Megkapta azt, ami számára a legfontosabb volt: a türelmet. Neki minden több időbe került, mint a többi kutyának, de a gazdinak nem okozott problémát, így mára egy igazán boldog kutya és egy szuper család tagja.

pitbull és argentin dog kötélhúznak
Virág ma "testvérével"
kutyák alszanak összebújva
Virág és a testvére elválaszthatatlanok lettek

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek