Féreghajtás macskáknak

Féreghajtás macskáknak

A féreghajtás macskáknak nagyon fontos, kiváltképp a kijárós cicák esetében.

A réten vadászó, egerésző kistigrisek a legkülönfélébb élősködőket haza hozhatják, például a bélférgeket. A leggyakoribb a galand- és orsóféreg, amivel fertőződni szoktak. Ezek az élősködők az emberre (főként a gyerekekre) és a kutyákra is veszélyt jelentenek. A férgesség tüneteket főként a kölyökcicákban, illetve felnőtt állat esetén igen előre haladott állapotban okoz. Így attól, hogy nincsenek tüneti és az alomtakarításkor sem látunk férgeket attól még lehet férges kedvencünk. Az ürülékben sajnos már csak akkor láthatóak amikor már rengeteg kifejlett egyed él a macska bélrendszerében.

macska bújik gazdájához
Az emberrel szoros kontaktban élő állatok féreghajtása kiemelten fontos

A férgesség tünetei

Haspuffadás, hasfájás, hányás, hasmenés, végbél táji irritáció, étvágytalanság, fogyás, szánkázás.

Milyen gyakran javasolt a féreghajtás macskáknak?

Mind a kinti, mind a benti cicákat rendszeresen kezelni kell féreghajtóval, ugyanis szoba cicánk is fertőződhet ezekkel az élősködőkkel. A gyakoriságot tekintve 3 és 8 hetes kor között 2 hetente, majd fél éves korig havonta, fél éves kortól 2-3 havonta elég. A vemhes macskát gyakrabban olyan 3 hetente érdemes kezelni. Kölyök állatok esetében a férgesség könnyen elhulláshoz vezethet.

kölyök macska kövön
Kölyök állatoknál gyakori féreghajtás szükséges

Gazdiként kötelességünk gondoskodni kedvenceink egészségének megőrzéséről és ennek legalapvetőbb eleme a rendszeres élősködő- és parazitamentesítés.

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek