Fölösleges plasztikai műtét házikedvenceknél

Fölösleges plasztikai műtét házikedvenceknél

Kínában ijesztő divat van kibontakozóban, fölösleges plasztikai műtéteket végeznek házikedvenceknél, hogy Mickey egér fülük legyen.

Borítókép forrás: disneydining.com

Kínában ijesztő divat van kibontakozóban, fölösleges plasztikai műtéteket végeznek kedvenceknél, hogy Mickey egér fülük legyen

Egyre nagyobb divat, hogy cicáknak, kutyáknak megműtik az amúgy teljesen egészséges fülüket, csupán, hogy a gazdáknak jobban tetszen. A divatos forma a kerek Mickey egér fül.

A délnyugat-kínai Chongqing Beibei kerületében található kisállatklinika egyik hirdetése, amely „Mickey fül” műtétet hirdet, jelentős figyelmet keltett. A szakértők szót emeltek a műtét ellen, hangsúlyozva, hogy fölösleges fájdalomnak teszik ki a kutyát. Az akció keretében 300 jüan (40 USD) összegért Mickey egér stílusú füleket csinálnak az állatnak.

kutya mickey efér füllel
Forrás: odditycentral.com
mickey fül macska
Forrás: scmp.com

Az eljárás több fázisból áll első beavatkozásként kialakítják a fül kör alakját, megcsonkítva azt. Majd a fül többszöri eltörésével elérik, hogy felálljon.

Törvény egyelőre sajnos nem tiltja az eljárást, de kevés rendelő végzi. Azonban egyre több tenyésztő csinálja meg kutyáin.

Hozzá kell tenni, hogy a legtöbb kínai állatorvos etikátlannak tartja ennek a fölösleges plasztikának az elvégzését és elítélik az eljárást.

Az interneten olyan eszközt is lehet venni, amivel a tulajdonos otthon is meg tudja csinálni az eljárást kutyáján vagy cicáján.

Chen Yong, a Shenzhen Lianhe Kisállatkórház állatorvosa arra figyelmeztetett, hogy az eljárás a háziállatok öncsonkító viselkedéséhez is vezethet.

„A fülek természetes szerkezetének károsodása pszichogén problémákat okozhat egyes háziállatoknál. Például egyes érzékeny háziállatok a túlzott fájdalom miatt ismételten megvakarhatják” – mondta. Ami nyilván ödéma vagy éppen fertőzés kialakulásához vezethet.

kutya fülvágó
Forrás: scmp.com

Nem csupán az állatvédők és a legtöbb állatorvos ítéli el az új trend követőit, rengeteg gazdi is kikelt magából. Több állatorvos nyilatkozott, hogy a szakma jórésze elítéli az új trendet, a legtöbb beavatkozást házilag csinálják a szaporítók, és a tenyésztők.

kutya és a levágott füle
Forrás: odditycentral.com

Reméljük a közfelháborodásnak hála nemsokára törvényben fogják tiltani a fülek ilyen értelmetlen csonkítását. Ameddig ugyanis a törvény nem tiltja addig csak morális akadályai vannak az állatkínzás eme új fajtájának.

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek