Gimnazisták terveztek protézist egy kiskutyának

Gimnazisták terveztek protézist egy kiskutyának

Amerikában több dologban is eltér a középiskolai oktatás, mint nálunk. Így lehetséges, hogy gimnazisták terveztek protézist egy kiskutyának.

Borítókép:iheartdogs.com

Hogy lehetséges, hogy gimnazisták terveztek protézist egy kiskutyának?

Amerikában köztudottan más az oktatás, mint mondjuk hazánkban. Sokszor kreatív projekteket oldanak meg a tanulók már a gimnáziumban. 2022. legaranyosabb projektje azonban egészen biztos, hogy abban a wisconsin-i gimiben folyt, ahol egy mentett kiskutyának terveztek protézist a műszaki szakos osztály tanulói.

A kiskutyát Texasban találták és a megtalálói egy helyi állatmentő szerv, a Texas Rescue Riders segítségét kérték. Jessica Lietzke a Texas Rescue Riders koordinátora és ideiglenes befogadója vette magához a kicsit és ideiglenesen Forest Stump névre keresztelte.

Jessica és munkatársai sok speciális igényű kutyusról gondoskosnak. Forest is ilyen volt az egyik mancsa ugyanis hiányzott és az a lába el is volt fertőződve.

mentett kiskutya
Forrás:thejournalist.com

Sara Gauthier, gimnáziumi tanár állt elő az ötlettel, hogy tanulói tervezzenek és készítsenek egy kényelmes protézist a kiskutyának. Sara elmondta egy tv interjúban, hogy azzal, hogy egy kiskutyán kellett segíteni tanulói még motiváltabbak voltak, mint általában és erőn felül dolgoztak. A műszaki osztály tanulói tényleg azt érezték, hogy amit csinálnak, az számít és nem lehet fél vállról venni a munkát.

macslenyomat vétel
Forrás: thejournaltimes.com

A tanulók számos kihívással szembesültek a projekt során, az egyik ilyen az volt, hogy miután lemérték Forest lábát, ameddig ők dolgoztak Forest megnőtt és kinőtte az első terveket. Ennek ellenére az egyik prototípus jó volt a kiskutyára, aki sétálgatott is benne úgy egy percig. Forestet időközben örökbe is fogadták és az új családja Harvey névre keresztelte át. Harvey tavasszal megkapta a véglegesnek szánt új tappancsát.

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek