Hasznos kellékek az esti kutyasétáltatáshoz

Hasznos kellékek az esti kutyasétáltatáshoz

A kutyasétáltatás napszaktól és évszaktól függetlenül is olyan programnak számít, amely miatt a legtöbb eb örömében majd kiugrik a bőréből. Ettől függetlenül a gondtalan közös program érdekében vannak olyan kellékek, amelyek nélkül nem tanácsos közös sétára indulni. Pláne így van ez akkor, ha a sétáltatás a naplemente után kezdődik. Cikkünkben olyan eszközöket mutatunk be, amelyek rendkívül hasznosak lehetnek egy-egy esti kutyasétáltatás alkalmával.

Az esti kutyasétáltatás előnyei a kutya, illetve a gazdi szemszögből

Az esti sétáltatás mellett felhozható egyik leginkább kézenfekvő érvet az utakon és járdákon ilyenkor közlekedő kevesebb ember, biciklis, és gépjármű szolgáltatja. Minél kisebb a forgalom, annál nyugodtabb lehet a közös séta.

De nemcsak az utcák csendesednek el a sötétség beköszöntével együtt, a kutyafuttatókban is kevesebb négylábú tartózkodik már ilyenkor. Nem kell tehát folyton azért aggódni, hogy kedvencünk melyik fajtársával akasztja épp össze a bajszát.

Ugyanúgy jó ötletnek bizonyulhat az esti séta élettani szempontból is. Egy játékkal egybekötött, legalább fél órán át tartó futkározás után kimerülten hazaérve ugyanis minden bizonnyal könnyebben szenderül majd álomba a négylábú kedvenc is. Nem beszélve arról, hogy a kutyus az elfogyasztott vacsorát is le tudja mozogni.

A sötétedés utáni kutyasétáltatásra keríthetünk sort a nap végén is, mikor már hazaértünk a munkából és minden teendővel készen vagyunk. Egyúttal amíg a kedvenc önfeledten játszik, addig van időnk gondolkodni a megoldásra váró feladatainkon, vagy gondolatban megtervezhetünk egy közelgő fontos eseményt.

Sötétben nagyon is fontos a láthatóság

Az esti kutyasétáltatáshoz szükséges kellékek egy része a jó láthatóságot hivatott elősegíteni. A közös kiruccanás során ugyanis elengedhetetlen, hogy a kutyusunk helyzetét minden másodpercben pontosan nyomon tudjuk követni.

Legyünk ugyanis akár az utcán, egy parkban vagy a kutyafuttatóban, bármilyen hirtelen inger hatására akár egy szempillantás alatt is eltűnhet a szemünk elől a kedvenc. Ha nincs megfelelő láthatósági kellékekkel ellátva, akkor egy ilyen helyzetben nagyon nehéz lesz őt megtalálnunk.

Hogy milyen kellékek segítségével tudjuk megoldani a kutya láthatóságát?

Az egyik leginkább kézenfekvő megoldást a világító nyakörv szolgáltatja. Nagyon könnyű felhelyezni és bekapcsolni, cserébe pedig élénk fénnyel jelzi azt, hogy a négylábú éppen merre jár. Ráadásul különböző szín változatok között is választhatunk, emellett pedig a készüléken a folyamatos fényjelzésen kívül villogó módot is be tudunk állítani.

Ha nyakörv kapcsán maradnánk a hagyományos verziónál, akkor alternatív megoldás lehet a kutyák számára kialakított láthatósági mellény. Az eltérő méretben kapható kellék fényvisszaverő tulajdonsággal rendelkezik, így gondoskodva a folyamatos nyomon követhetőségről.

Persze az sem hátrány, ha az esti séták során az önfeledt labdás játékról sem kell lemondani. Egy LED-es labda tökéletes kellék lehet ahhoz, hogy a sötétség beálltával is biztosított legyen a labdázás öröme.

Kellékek, amelyek nélkül este sem tanácsos kutyát sétáltatni

Habár a kutyasétáltatás legfontosabb célja, hogy a kis kedvenc mozgásigényének eleget tegyünk, ettől függetlenül a biztonságról semmi esetre se feledkezzünk meg. Vagyis az otthon és a kutyafuttató közötti távolságon igyekezzünk kiiktatni minden olyan eshetőséget, ami a kutyus testi épségére veszélyt jelenthet.

Ennek megfelelően a megfelelő méretű és minőségű nyakörv, valamint póráz alapvető kelléknek kell, hogy számítsanak. Természetesen a kialakítás, forma és színvilág tekintetében tudunk variálni, de ezek nélkül a kiegészítők nélkül semmiképpen ne induljunk útnak.

Bizonyos fajtáknál pedig kényelmesebb módot kínál a közös sétára a hám is, amelynek segítségével jobban kontroll alatt tudjuk tartani az eb mozgását.

Termékajánló sétához

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek