Házi kedvenc és nyaralás?

Házi kedvenc és nyaralás?

A nyaralás csakis akkor lehet igazán felszabadult, ha közben mindenki pihenhet, és jól érezheti magát. A kutya- és macskatulajdonosok pontosan tudják, hogy a családi körbe bizony a házi kedvenc is beletartozik.

Vagyis a nyári nyaralás tervezésekor azt is át kell gondolni, hogy a távollétetek alatt mi lesz a család kutyusával vagy cicájával. Magatokkal viszitek őt is? Vagy találtok neki egy pótgazdit, aki minden nap a gondját viseli?

Ebben a bejegyzésben megmutatjuk a lehetséges megoldásokat, illetve rámutatunk azok előnyeire és a velük kapcsolatos megfontolandó szempontokra is.

Amikor a házi kedvenc is veletek megy nyaralni

Sokan gondolkodnak úgy, hogy a kedvencet egyetlen napra sem szeretnék magára hagyni. Meg egyébként is, néha neki is kijár néhány önfeledt nap. Amennyiben ti is magatokkal szeretnétek vinni a kutyát vagy macskát, néhány dolgot azért nem árt előre átgondolnotok, elterveznetek és megszerveznetek.

Első körben nézzetek utána annak, hogy a család szeme fénye mennyire fogja majd bírni az oda- és visszautat. Egy néhány órás utat időnként meg-megállva még valószínűleg képes lesz elviselni, ellenben egy hosszadalmas utazásnak a nyári nagy melegben már nem biztos, hogy ki szeretnétek tenni kedvenceteket. Ha a szállítás tömegközlekedésen történik, érdemes utánanézni az erre vonatkozó szabályoknak is.

Azt is vegyétek fontolóra, hogy a célállomáson mennyire fogja majd jól érezni magát a drága. Lesz-e neki elegendő szabad hely a mozgáshoz, mennyire lesz komfortos számára a klíma, illetve milyen módon tudjátok megoldani az étkeztetését.

Hogyha az itt felsorolt kritériumok mindegyikére biztos megoldásotok van és ragaszkodtok a kedvenchez, akkor értelemszerűen semmi akadálya annak, hogy ő is csatlakozzon a csapathoz. Ha viszont a kényelme nem feltétlenül megoldott, akkor jobb lesz más megoldás után néznetek.

Amikor a család kedvence otthon marad

Otthon, édes otthon. Ezt nemcsak mi emberek érezzük sokszor, bizony egy kutya vagy macska számára is a leginkább komfortos közeget jelenti. A helyet, ami biztonságot jelent a számára, és aminek minden egyes szegletét ismeri. Pontosan ezért lehet az ideális megoldás, ha a nyaralás alatt a kedvencetek otthon marad. Ebben az esetben már csak egy pótgazdit kell keresni a számára, aki időnként átmegy hozzá és foglalkozik vele kicsit.

Ha van olyan személy a családban, a baráti körben vagy a szomszédságban, akit a háziállat ismer és el is fogad, akkor az ideiglenes gondoskodásra megkérhetitek őt is. Ez a megoldás titeket is megnyugtat majd, elvégre a család szeme fényét biztos kezekben hagyhatjátok otthon.

Ha viszont a közvetlen környezetben nincs szabad kapacitással rendelkező jóbarát, akkor erre a célra igénybe vehettek profi segítséget is. Ma már ugyanis léteznek olyan szervezetek, akik képzett pótgazdikat foglalkoztatnak, és teljesen megbízható a működésük.

A szolgáltatás keretei között minden egyes nap ellátogat az otthonotokba az ideiglenes gazda, hogy egyrészt enni-inni adjon a kutyusnak vagy cicának, másrészt foglalkozzon is vele pár óra hosszáig. Aggodalomra semmi ok, manapság ez már egy bevált és működő megoldás.

Amikor a nyaralás ideje alatt a házi kedvenc is máshol tölti el az időt

Ha viszont nem szeretnétek, hogy a távollétetek ideje alatt bárki idegen tartózkodjon az otthonotokban, akkor a kutyus vagy cica számára kereshettek ideiglenes szállást is. Első körben szintén körbe lehet kérdezősködni a közvetlen környezetben, hogy néhány nap erejéig ki fogadná be szívesen a család kedvencét.

Ha pedig más nem marad, akkor rövid internetes kereséssel tudtok a számára olyan ideiglenes otthont, kutyapanziót találni, ahol szakavatott kezekben, hozzáértő ideiglenes gazdik között töltheti a saját kis vakációját.

Termékajánlónk:

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek