Homecare.vet

Homecare.vet

A homecare.vet a legújabb házhoz járó állatorvos csapat weboldala. A szolgáltatásuk lényege, hogy kedvencedet otthon nyugodt környezetben látják el az orvosok. Ezzel időt spórolva a gazdinak és tényleg óriási stresszt levéve az állatról.

Dr Balázs Bencével beszélgettünk a Homecare.vet-ről

LG: Mit kell tudni a Homecare.vet-ről?

BB: Állatorvosi praxisunk háznál végez állatorvosi beavatkozásokat. Oltásokat, vizsgálatokat, kisebb kezeléseket végzünk el háznál, ezzel tehermentesítve a gazdikat és kedvenceiket a stressztől és a fölösleges várakozástól. Szolgáltatásunk Budapesten már 0-24 elérhető a hét minden napján, így ha a kedvenceink bajba kerülnek, akkor akár 30-40 percen belül tudunk a helyszínre küldeni állatorvost, aki a helyszínen tudja stabilizálni az állatot vagy az akut problémát meg tudja oldani. Nyilván a kórházi ellátást igénylő esetekben a gazdikat tájékoztatjuk és informácíókkal segítjük őket eljutni a legközelebbi 0-24-es állatkórházba. 
Jelenleg Budapesten és Győrben látjuk el a pácienseinket, de nemsokára egy újabb vidéki városban is elkezdjük a munkát. 

LG: Te ugye a Nextdoorvet csapatnak is a részese voltál? Az is megmarad vagy a Homecare.vet az utódja?

BB: A Homecare.vet az utód.

LG: Miben más a Homecare.vet, mint a Nextdoorvet?

BB: Leginkább csak a névváltoztatással, a Nextdoorvet szolgáltatásai megmaradtak egy az egyben. Az év végével új nevet kezdtünk el használni, ami azt is jelenti, hogy egy sokkal kiterjedtebb szolgáltatás csomaggal jelentkezünk a gazdik és kedvenceik számára, ebből az egyik nagyon fontos ilyen szolgáltatás a 0-24-es sürgősségi betegellátás. 

homecarevet csapata
Alapítótagok: Wendler Bálint – állatszerető közgazdász, dr. Balázs Bence – állatorvos, közgazdász, dr. Vladár Bence – állatorvos

LG: Milyen pluszt nyújt a Homecare.vet szemben azzal, ha a gazdi a már ismert helyi állatorvosát kéri meg, hogy menjen ki hozzájuk?

BB: Nálunk a páciens és a gazdi van a központban. Állatorvosaink a kezeléssel és az utókezeléssel kapcsolatos információk átadására fókuszálnak. Minden kezelést követően a gazdiknak jár egy email-ben elküldött e-kórlap, és a praxisunk foglalkozik az állat kezelést követő felépülésével. A gazdikat mindig megkérdezzük a beteg állapotáról és ha szükséges az utókezeléseket is elvégezzük. Mindezek mellett, ha egy gazdi egyszer igénybe veszi a szolgáltatásunkat, akkor utána ingyenesen kap oltás emlékeztetőt, így nem neki kell foglalkozni az állat rendszeres oltásaival sem.

LG: Kik alkotják a csapatotokat? 

BB: Összesen 8 állatorvos, 2 közgazdász és 1 állatorvostan-hallgató alkotja a csapatot. Jómagam állatorvosi tanulmányaim mellett a Budapesti Corvinus Egyetem gazdálkodás-menedzsment szakot is hallgattam így állatorvosként és közgazdászként is erősítem a csapatot. Állatorvosi végzettségem megszerzése óta folyamatosan (több éve) dolgozok egy nagy forgalmú állatorvosi klinikán Budapesten. Dr. Vladár Bence alapító állatorvos kollégámmal és Dr. Kővári Saroltával találkozhatnak még a gazdik Budapesten. Wendler Bálint alapító-közgazdász az ügyfélszolgálatunk és adminisztrációs folyamataink vezetője. Dr. Mészáros László szakmai vezetőnk, az Állatorvostudományi Egyetem Kisállatklinikáján több éves tapasztalattal rendelkezik és jelenleg is dolgozik a PhD fokozata megszerzésén. Dr. Kiss András (képen) és Dr. Ágoston Hunor működteti a győri egységünket. A két fennmaradó állatorvosunk közül az egyik Budapesten a 0-24-es szolgáltatásunk alapját fogja képezni, a másik pedig a keleti országrész új egységén fog dolgozni. Őket még nem szeretném leleplezni.

Dr. Kiss András győri állatorvos
Dr. Kiss András győri állatorvosunk

LG: Olyan vizsgálatok is elvégezhetőek otthon, mint az ultrahang, a vérvétel, vizeletvétel?

BB: Mobil Ultrahang gép még nincs az eszköztárban, de igyekszünk ezt is fejleszteni. Vérvételek, gyorstesztek már elérhetők nálunk. Így teljes hematológiai és biokémiai vérképet tudunk készíteni akkreditált laborok közreműködésével.

LG: Milyen esetben érdemes titeket hívnia a gazdiknak?

BB: Tervezhető beavatkozásokkal, oltásokkal, gyorstesztekkel, vérvételekkel, vizsgálatokkal kapcsolatban mindig rendelkezésre tudunk állni a gazdik és kedvenceik számára. Továbbá akut, gyors beavatkozást igénylő esetekben, amikor egy állat görcsöl, vagy vizeletürítési problémája van, akkor sürgősségi jelleggel egy órán belül kint tudunk lenni a helyszínen. 
Végül, de nem utolsó sorban, amikor meg kell hozni a legnehezebb döntést és az állat szenvedéseit meg kell könnyíteni, akkor is tudunk a gazdik rendelkezésére állni.

LG: Mely napokon, milyen időintervallumban érhető el a szolgáltatásotok?

BB: Budapesten az év 365 napján 0-24 és Győrben szitén az év 365 napján, csak ott még reggel 7-től másnap hajnali 1-ig vagyunk elérhetők. 

Dalmata férfival
Milla kezelése közben

LG: Mi az, amit feltétlenül szeretnél elmondani a Homecare.vet-ről?

BB: Talán azt, hogy a csapatunk rendkívül elhivatott és a szakma szabályait szem előtt tartó állatorvosokból áll. Szeretnénk nem csak a gazdik, hanem az állatorvosok számára is egy alternatív megoldást kínálni, amivel a legmagasabb szinten űzhetik ezt az általunk imádott szakmát. Mind rugalmassági szempontból, mind támogatási szempontból, hiszen próbálunk minden támogatást megadni nekik.
 

És köszönjük a megtisztelő lehetőséget!

férfi karjában kutyával
Kezelés közben

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek