Kemény kutyások és kutyák Piliscséven

Kemény kutyások és kutyák Piliscséven

Kemény kutyások és kutyák Piliscséven! Avagy egy újabb HDR futamot éltünk túl!

Íme a HDR sajtóközleménye a Piliscsévi versenyről.

Kutyást és kutyáját egyaránt kemény próbatétel elé állító megmérettetésen búcsúztatták a nyarat a hétvégén a Hard Dog Race szerelmesei Piliscséven. A helyi motocross centrum területén megrendezett BASE futamon rajthoz álló terepfutók négylábú társaikkal a versenysorozat történetében már legendásnak számító helyszínen belekóstolhattak a kihívás, a kaland, és a feladatok közös teljesítése felett érzett büszkeség érzésébe, egyúttal hozzájárulhattak a mellrák elleni küzdelemben oroszlánrészt vállaló Mellrákinfó Egyesületet támogatásához.

leopárd kutya a hard dog racen
HDR

Mostoha körülményekkel nehezítette a Hard Dog Race (HDR) évadzáró BASE futamán résztvevő közel 1300 nevező és kutyája versengését a természet a Piliscsév Motocross Pályán szeptember 23-án, szombaton. A borongós, hűvös és csapadékos reggelen öt ország versenyzői húztak futócipőt, hogy hámot öltő társaikkal kipróbálják erejüket a 18 épített akadállyal, valamint feladatok egész sorával színesített, a rajttól a célig összesen 240 méter szintkülönbség legyűrését megkövetelő, 5630 méter hosszú távon. A barátságtalan őszi időjárás kitett magáért, ám a HDR rajongói ismét megküzdöttek a gyakran hajmeresztően meredek siratófalakkal, a kutyaszőrborzolóan sáros vizesárkokkal. 

ESŐS NAP LEMONDÁS NÉLKÜL

A HDR története szorosan összekapcsolódik Piliscsévvel, hiszen a szellemiségével immár a lengyel és cseh helyszíneken is kutyások ezreit megmozgató kihívás szervezői 2016-ban a Piliscsév Motocross Pálya terepén szervezték meg első rendezvényüket, és akár esik, akár fúj, mindig szívesen térnek vissza ide. 

 

„Többször bebizonyosodott már, hogy kutyával esőben is lehet futni, és a kedvezőtlen reggeli időjárás ezúttal sem szegte kedvét a résztvevőknek” – fogalmazott Púza András. A HDR alapítója fontos feladatának tekinti a kutyás sportok népszerűsítését, és a korábbi kutyavezető tűzszerész jelzésértékűnek tekinti, hogy a BASE futamra benevező terepfutók egyike sem mondta le a részvételt a csapadékos idő miatt. A verseny után úgy fogalmazott, a HDR az elszánt emberek kihívása, azoké a valóban kemény kutyásoké, akik négylábú társuk oldalán megküzdöttek a pálya, és a különféle akadályok nehézségeivel.

HDR hordócipelés
Hard People
HDR pillanatkép
Hard Dog Race


A HDR 2016-os indulása óta egyesíti a hagyományos akadálypályás és a kutyás terepfutás kihívásait. A kutya és az ember együtt győzi le az akadályokat, büszkeségük is közös és egy felejthetetlen élménnyel lesznek gazdagabbak


Hat láb, két szív, egy büszkeség

Ez a Hard Dog Race

HDR
Vízben sárban

AKADÁLYOK SÁRRAL, VÍZZEL

A HDR szervezői az idei BASE futam előkészítésekor barátságos indián nyárra számítottak, ezért a terepfutópálya kialakításakor nagy hangsúlyt helyeztek a versengés során kimelegedő kutyák felfrissülését is szolgáló vizes akadályok beépítésére. A különféle feladatokat tartogató 18 akadály közül három okozott valóban nedves pillanatokat, ám az esőben a vizesárok már aligha jelenthetett kihívást a versenyzőknek.

 

A rajthoz állók ezúttal is megbirkózhattak a BASE futamok megszokott akadályaival, köztük a sáros siratófallal, a tápcipeléssel, a gumidzsungellel, a súlymellénnyel, vagy az ugrálópárnával, de a HDR most a rendszeresen visszatérőknek is tartogatott két teljesen új feladatot. A billenőpalló izgalmas kihívásnak bizonyult a hatlábú párosok számára, míg közvetlenül a célba érkezést megelőzően a „Musher összeköt” hozta zavarba a versenyzőket és társaikat, itt ugyanis a kutya és gazdája nem látja egymást, csupán a futószár köti össze őket, azaz a pároknak elválasztva kell áthaladniuk.

HDR csoportkép
Csoportkép

ELÉG FÉRFI VAGY A RÓZSASZÍNHEZ?

Hét esztendőre visszatekintő története során a HDR mindvégig fontosnak tekintette a jó ügyek, a non-profit szervezetek segítését. Az idei BASE-futam kapcsán a szervezők a mellrák elleni harc felkarolását tűzték zászlajukra, és a súlyos betegség megelőzéséért, leküzdéséért dolgozó Mellrákinfó Egyesület munkájához az alkalomra készült pólók értékesítésével gyűjtöttek támogatást. A HDR Shopban megvásárolt valamennyi HDR - MELLRÁKINFO EGYESÜLET feliratú póló árából 2000 forintot utalnak át az egyesület számlájára.

 

A szombati nyárbúcsúztató futam résztvevői Piliscséven találkozhattak a mellrák elleni küzdelmet a HDR-el és Mellrákinfó Egyesülettel közösen támogató Vizslafotózás munkatársaival is. Az „ELÉG FÉRFI VAGY A RÓZSASZÍNHEZ?” címmel, ősszel meghirdetett kampány keretében az együttműködő szervezetek a korai felismerés, valamint a mammográfiás szűrések fontosságára hívják fel a figyelmet. Mindehhez a Vizslafotózás rendhagyó megoldást választott, egy jótékonysági fotózás keretében műtermükben olyan férfiakat fényképeztek kutyáik társaságában, akik a kezdeményezéshez csatlakozva készek voltak rózsaszínben a kamera elé állni. A hétvégén záruló kampány iránt a várakozásokon felüli volt az érdeklődés, az elkészült képeket hamarosan bemutatják az akció szervezői.

 

EREDMÉNYEK 2023 HDR BASE
Piliscsév legjobbjai

 

Egyéni férfi indulók:
1. Pintér András és Bársony nevű kutyája, 35 perc 10,5 másodperc;
Egyéni női indulók:
1. Bor-Szeifert Adrienn és Marvel nevű kutyája, 35 perc 39,1 másodperc;
Csapatok:
1. Svorska Slovakia, 1 óra 31 perc, 22,55 másodperc

Részletes eredménylista 

HDR hordócipelés
Kemény kutyások és kemény kutyák

A FOLYTATÁSBAN

A HDR csapata a 2023-as szezon lezárása után megkezdi a felkészülést 2024-re. A hazai, valamit a lengyel és cseh futamokat tartalmazó versenynaptár hamarosan napvilágot lát, ám a szervezők már most azért dolgoznak, hogy a következő esztendő az ideinél is több újdonságot, érdekességet, egyben kihívást, büszkeséget hozzon a kutyás terepfutás szerelmeseinek.

További információkhttps://harddograce.hu/

HDR
Valaki nagyon élvezte a versenyt

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek