Kialvatlan cica gazdik - Éjszakai macska nyávogás

Kialvatlan cica gazdik - Éjszakai macska nyávogás

Hiába szeretjük mindennél jobban cicánkat. Az életvitelszerű éjszakai macska nyávogás komoly negatív hatással tud lenni az ember életére.

Az éjszakánkénti macska nyávogás óriási probléma tud lenni

Sok gazdit érint a probléma, hogy mivel a cicák köztudottan éjjeli állatok ezért éjjel nem hagyják aludni a gazdikat. Szép-szép az állatszeretett, mind imádjuk a bársonytalpú kistigriseinket, de.. Van az a pont, ahol ez már tarthatatlan. Mikor a gazdi adott esteben hónapokig nem tud, végig aludni egy éjszakát annak már egészségügyi következményei vannak. Arról már nem is beszélve, hogy ha ennek következményeként másnap elalszik a volán mögött. Sajnos ilyet is hallottunk, extrém esetben. És egy feszült kialvatlan, türelmét vesztett gazdi a cicának sem jó, aki szegény csak játszani akarna vele.

ordító macska
Forrás: canva.com
De mi az oka az éjjeli őrületnek? És mit tehetsz, hogy véget vess neki
  1. Nos, lehet, hogy cicád csupán éhes. A cicák sokszor esnek keveset, így egész nap hozzá kell tudjon férni a táphoz. Emellett győződj meg róla, hogy a kedvenc ételét minél később kapja meg a nap folyamán. Ha mondjuk egész nap ki van téve neki száraztáp akkor a napi egy alutasakosat csak késő este ad oda neki, akár közvetlenül azelőtt, hogy lefekszel. Lényeg, hogy mikor te elmész aludni a cica bendő tele legyen. És a kedvenc finomságából biztosan jobban belakmározik, mint abból, ami egész nap elől van táp.
  2. Lehetséges, hogy kedvenced csak játszani szeretne veled és igen nekik erre általában a hajnal 2 és reggel 6 óra közötti idő intervallum tűnik a legalkalmasabbnak. Kellett neked éjszakai állatot magadhoz venni! De az éjjeli őrületet csökkentheted, ha napközben többször játszol vele. És mielőtt lefekszel, még egy hosszabb játékot iktassatok be, kedvenc játékaival. A legtöbb cica például imádja a pecás játékokat, de egy plüss egérrel is nyert ügyed lesz.
  3. Az is jó lehet, ha hagysz neki elől valami csendes játékot, amit szeret és amivel egyedül is eljátszhat. Például cica logikai játékot.

4. Lehet, hogy kevesli a gazdival töltött időt vagy éppen a szeretgetést. Amennyiben igényli úgy szeretgesd többet.

5. Lehetséges, hogy szándékod ellenére pozitívan megerősítetted ezt a viselkedést! Amennyiben figyelemért hisztizik cicád és erre te minden hajnalban felkelsz hozzá, megsimogatod, megeteted, úgy te magad tanítottad neki ezt a viselkedést. Amennyiben elegendő játék, simi és étel áll cicád rendelkezésére napközben, étel éjszaka is. Úgy kezd el ignorálni a miáút és az ajtó kaparászást. Ha tényleg minden igénye ki van elégítve cicádnak, úgy pár hét alatt alább kell hagyjon a hiszti.

Végső esetben pedig hívj ki egy cica trénert, aki viselkedési problémákra specializálódott!

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek