Kutya IQ teszt

Kutya IQ teszt

A kutya IQ teszt a kutyák intelligenciáját hívatott mérni, de le kell szögezni, hogy ez a teszt csak egy játék, nem kell komolyan venni. 

Ugyanis különböző típusú intelligenciák vannak náluk is, ahogyan nálunk is. Ebből is adódik, hogy ki ebben tehetséges ki abban, köztük is. De amennyiben van kedved pár percet játszani kutyusoddal és kellő humorral kezelve, magatokat nem komolyan véve letesztelni bundás barátodat íme az ebek szokványos feladatsora.

Kutya IQ teszt értékelés

A legtöbb kutya IQ teszt ugyanabból a néhány feladatból áll annyi különbséggel, hogy míg az egyik 15 másodpercet ad a hibátlannak értékelt feladat teljesítéshez addig a másik 30-at. Mi legyünk megengedőbbek.

Kutya IQ teszt feladatok

Törülközős feladat

Tegyél a kutyádra egy törölközőt vagy pokrócot (ha nagyobb testű) és mérd az időt mennyi idő alatt jut ki alóla. Amennyiben kevesebb, mint 30 másodpercet vesz igénybe, hogy kijusson úgy 3 pontot kap, 31-60 másodperc között 2-t, 1 percen túli idő esetén 1-et és ha nem jut ki akkor 0-t. Persze, ha nagyon nyugodt természetű és megszokta a gazdi bolondságait akkor az intelligencia jele lehet, ha megvárja, hogy leszed róla.

Hol a nasi, Memória teszt

Fogj 3 műanyag poharat és a kutyád szeme láttára rejtsd el a jutifalatot az egyik alá. Majd hívd el a poharaktól és 30 másodpercig tereld el a figyelmét. Ezután vidd vissza a poharakhoz és enged meg, hogy megtalálja a jutit. Amennyiben elsőre a jó poharat választja úgy 3 pont jár, amennyiben másodjára úgy 2, ha harmadjára akkor 1. Ha totál elfelejtette, hogy egyáltalán van nasi akkor 0 pontot kap. De az is lehet, hogy csak nem motiválható nasival, ezt már te tudod.

kutya törölközőben, fekete-fehér kép
Nagyon szórakoztató a törölközőben kereső kutya
shiba inu rögtönzött tippiben
Mennyi idő alatt találja meg kedvenced az elpakolt dolgait?

Nasi megszerzése, probléma megoldás

Vedd elő ismét a törölközőt és rejts alá egy jutalomfalatot. Ha 30 másodpercen belül kiveszi az 3 pont, 60 másodperc alatt 2, a fölött 1, ha feladja 0.

Megkerülés

Ehhez a feladathoz építs egy akkora „kerítést”, hogy a kutyád ne tudja átugrani és mutasd meg neki, hogy a másik oldalán várja a jutalomfalat. Szokásosan 30mp-ig 3 pont, 60-ig 2, azontúl egy. Ha átbumlizik az épített akadályon akkor 0.

Elpakolt fekhely/ tál

Rakd el a megszokott helyélről kedvenced vizes tálját, vagy fekhelyét és mikor biztosan keresi kezdi stopperolj. 30mp-ig 3 pont, 60-ig 2, azontúl 1. Amennyiben nem keresni csak elengedi ezt a dolgot úgy 0.

Még egyszer ennek a tesznek az eredménye nem jelenti azt, hogy kutyád ilyen vagy olyan szinten intelligens. Ugyanis, ha nem érdekli a jutifalat, se a játéka megkapása akkor alapból nehézkes kivitelezni ezeket a feladatokat. Arról nem is beszélve, hogy ha van másik fekhely, ahol szeret pihenni és így tovább, de a hecc kedvéért íme az értékelés:

13-15 pont Zseniebed van!!! 

9-12 pont Ooookos kuuutya! Nem zseni, de méltán dicsekedhetsz vele!

5-8 pont Vannak készségei kedvencednek, amit el kell ismerni. Nincs miért szégyenkezzetek.

1-4 pont Kutyádnak esetleg szüksége lehet némi iránymutatásra, de ettől vagytok szuper csapat!

Nagyon fontos, hogy ez a csak egy lehetőség a mókázásra! Még véletlenül se vedd komolyan! És a jutifalat így is úgyis jár, ha kutyusod belement a játékba!

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek